ایجاد ۲۰ هزار فرصت شغلی ۲۰ میلیون تومانی در هشت استان کشور

با اجرای طرح توسعه مشاغل خانگی قرار است ۲۰ هزار فرصت شغلی در مدت ۶ ماه و در هشت استان کشور با توجه به مزیت های نسبی هر شهرستان ایجاد شود. سقف تسهیلات این طرح برای هر فرد واجد شرایط ۲۰ میلیون تومان در نظر گرفته شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، رئیس دبیرخانه ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی وزارت کار در یک برنامه خبری با اشاره به اینکه «الگوی توسعه مشاغل خانگی» بخشی از اشتغالزایی بانوان در خانه، محسوب می شود، گفت: براساس مطالعات صورت گرفته در زمینه اشتغالزایی و بازدیدهای میدانی به این نتیجه رسیدیم که یکی از راه های اشتغالزایی برای جمعیت بیکار کشور، توسعه مشاغل خانگی است.

مهناز امامداری با اشاره به اینکه در گذشته برای رصد متقاضیان اشتغالزایی در خانه، ثبت نام در سامانه اشتغالزایی صورت می گرفته است، افزود: در حال حاضر ما خود را مکلف کرده ایم تا افراد حقیقی و حقوقی توانمند را ابتدا شناسایی و بعد مورد حمایت قرار دهیم.

رئیس دبیرخانه ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی وزارت کار با اشاره به روند عضویت در این طرح، بیان داشت: در مشاغل خانگی کسانی ثبت نام می کنند که توانمند هستند که بعد از تائید طرح و توانمندی متقاضی، جهاد دانشگاهی به میدان آمده و استعدادسنجی می کند، بعد از ارزیابی دانش فرد، در صورت نیاز آموزش های لازم به متقاضی داده می شود که طیف این آموزش ها متنوع و بیشتر درباره شناخت بازار و فروش محصول است.

وی با بیان اینکه وزارت تعاون مجری اصلی این طرح است، در مورد بازه زمانی آموزش ها، گفت: این آموزش ها کوتاه مدت است، ما بحث "تیم سازی" را به شدت دنبال می کنیم و قرار است تا پایان سال این پروژه را تکمیل کنیم.

وی با اشاره به اینکه ایجاد ۲۰ هزار شغل در ۸ استان کشور حداقل برآورد ما برای اشتغال زایی در کشور است، افزود: با پیگیری های صورت گرفته ممکن است دو استان دیگر هم به این ۸ استان اضافه شود، اما در مجموع قرار است کل ۳۱ استان کشور زیر پوشش این الگو قرار گیرد.

به گفته امامداری، در صورت سرعت عمل جهاد دانشگاهی در ارائه آموزش های لازم، وزارت کار آمادگی دارد تا گروه دوم را هم تا پایان سال فعال سازی کند.  

وی مزیت نسبی را از اولویت های اصلی اجرای این طرح در شهرستان های مختلف برشمرد و افزود: ما به سراغ رشته هایی می رویم که در مناطق و شهرستان های مختلف دارای این ویژگی بوده و با توجه به اینکه هر شهرستان برای یک حرفه مناسب و مستعد است؛ هر طرح ویژه همان شهرستان اجرا می شود.

رئیس دبیرخانه ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی وزارت کار در ادامه با اشاره اینکه تنها افرادی تسهیلات لازم اشتغال زایی در این الگو را می گیرند که کاملا به حرفه مورد نظر مسلط باشد و در کنار آن بازاری هم برای عرضه محصول داشته باشند، گفت: مجموع اعتبار این طرح برای کل کشور ۸۰۰ میلیارد تومان برآورد شده است، این تسهیلات ۳ ساله و با سود ۴ درصد به متقاضیان تعلق می گیرد.

وی گفت: متقاضیان می توانند غیرحضوری و از طریق سامانه مشاغل خانگی، نسبت به ثبت نام و ارائه طرح خود اقدام کنند.

امامداری با بیان اینکه کسانی که به اینترنت دسترسی ندارند می توانند از طریق پست بانک ها که به سامانه وصل هستند، نسبت به ثبت درخواست خود اقدام کنند، تصریح کرد: سقف تسهیلات انفرادی نسبت به سال گذشته که تنها ۵ میلیون تومان بوده به ۲۰ میلیون تومان افزایش یافته است.

وی گفت: ما سه نوع متقاضی مشاغل خانگی را تعریف کرده ایم؛ نخست متقاضیان مشاغل انفرادی که در این شیوه فرد به تنهایی مسئولیت کار از آغاز چرخه تولید تا بازار را برعهده دارد، گروه دوم کسانی هستند که نیازمند حامی برای فروش محصولات هستند و گروه سوم نیز افرادی هستند که از این افراد پشتیبانی می کنند.

رئیس دبیرخانه ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی وزارت کار خاطرنشان کرد: در فعالیت های شبکه ای، امنیت شغلی بیشتر از اشتغال انفرادی است.

وی درباره ویژگی مشاغل خانگی، گفت: برای راه اندازی مشاغل خانگی اعتبار اولیه حداقلی است، ما با تکیه براین ویژگی بر توسعه برندسازی، اشتغال شبکه ای و نیز توجه ویژه به بخش خصوصی تاکید داریم.

امامداری با انتقاد از اعمال سلیقه در اعطای مجوزها در گذشته، تاکید کرد: در حال حاضر با بررسی و  آسیب شناسی ها، دیگر شاهد چنین مواردی نیستیم.

کد خبر 322300

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.