اهدای عضو و تسهیل روند دارو و درمان بیماران خاص

دانشگاه علوم‌پزشکی ایران اعلام کرد: اقدامات اهدای عضو در دانشگاه علوم پزشکی ایران بسیار روبه پیشرفت است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی ایران، دکتر علی مشکی در مراسم بزرگداشت هفته اهدای عضو و روز بیماری‌های خاص و صعب العلاج که در دانشگاه علوم‌پزشکی ایران برگزار شد، اظهار کرد: اردیبهشت جزو ماه‌های مهم سال در حوزه سلامت است که روزهای مشخصی به نام رویدادهای مهمی مانند «روز ماما»، «روز اهدای عضو» و «بیماری‌های خاص» نامگذاری شده و به معنا است که این موضوعات را سرلوحه اقدامات نظام سلامت قرار داده شود.

وی با اشاره به مسائل بیماران خاص و صعب العلاج که باید تا پایان عمر تحت درمان و کنترل قرار گیرند، ادامه داد: مشکلات این بیماران و رنجی که تا پایان عمر می‌کشند بر کسی پوشیده نیست، همچنین باید هزینه‌های بسیار سنگین درمان و دارو و تجهیزات پزشکی نیز به مشکلات این بیماران اضافه کرد.

معاون درمان دانشگاه علوم‌پزشکی ایران با اشاره به دغدغه مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه بیماران جز رنج بیماری درد و دغدغه دیگری نداشته باشند، تصریح کرد: بر این اساس با توجه به نیاز درمان بیماران خاص و صعب‌العلاج تا پایان حیات‌شان، توجه نظام سلامت برای کاهش رنج آنان متمرکز شده است.

وی با اشاره به هماهنگی با سازمان‌های بیمه‌گر برای تسهیل در روند رسیدگی به دارو و درمان بیماران خاص از سوی دانشگاه‌های علوم پزشکی در استان تهران اضافه کرد: دانشگاه علوم پزشکی ایران نیز بعد از دانشگاه شیراز در زمینه اهدای عضو از جایگاه برتری برخوردار است و در زمینه اهدای عضو از مرگ قلبی در کشور و جهان در جایگاه ویژه‌ای قرار دارد.

مشکی با اشاره به اقدامات واحد فراهم آوری در بیمارستان فیروزگر با انجام اهدای عضو از مرگ قلبی به‌خصوص پس از آمبولی ریه که برای نخستین بار در کشور صورت پذیرفته است، گفت: اقدامات اهدای عضو در دانشگاه علوم پزشکی ایران بسیار روبه پیشرفت است.

دکتر جمشید کرمانچی، رئیس اداره توانبخشی وزارت بهداشت نیز با اشاره به اهمیت ارائه خدمات توانبخشی در حوزه اهدای عضو عنوان کرد: این خدمات جزو حلقه مفقوده نظام سلامت به حساب می‌آید و در تلاش هستیم تا مراکز این خدمات در کشور افزایش یابد.

وی ادامه داد: جراحی‌های بسیار مهمی در کشور به ویژه در حوزه اهدای عضو انجام می‌شود که نیازمند ارائه خدمات باز توانی قلبی و توانبخشی است تا بهترین نتایج از چنین جراحی‌هایی برای بیماران حاصل شود.

دکتر سام زراعتیان‌نژاد دوانی، رئیس بخش فراهم‌آوری اعضا و نسوج دانشگاه علوم پزشکی ایران نیز به تشریح ارائه خدمات و پیشرفت‌های اهدای عضو در طول هشت سال گذشته در این دانشگاه پرداخت و اظهار کرد: بهترین انگیزه برای پیشرفت‌های اهدای عضو در دانشگاه علوم پزشکی ایران، خانواده اهداکنندگان و دریافت کنندگان اعضا هستند، به طور نمونه برای اهدای عضو از بیمار مرگ قلبی که یک ماه پیش صورت پذیرفت و فرد نیز دچار آمبولی ریه شده بود یک تیم ۱۵۰ نفره تلاش کردند تا یک اهدای نادر در جهان صورت پذیرد.

کد خبر 753234

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.