آخرین جزئیات تعطیلی شنبه‌ها + متن لایحه

نمایندگان مجلس امروز وارد بررسی لایحه مربوط به کاهش ساعت کاری ادارات و افزایش تعطیلی آخر هفته شدند، اما امروز مجلس هیچ مصوبه‌ای در این باره نداشت.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، کلیات لایحه اصلاح ماده ۸۷ قانون مدیریت خدمات کشوری درباره کاهش ساعات کاری ادارات و افزایش تعطیلات پایان هفته، سال گذشته به تصویب مجلس رسیده بود که امروز نمایندگان مجلس در جلسه علنی وارد بررسی جزئیات آن شدند.

در بررسی جزئیات دو پیشنهاد مطرح شد؛ یکی بازگشت به اصل لایحه دولت و دیگری استمرار روند موضوع ساعات کاری ادارات یعنی ۴۴ ساعت در هفته و تعیین تعطیلی آخر هفته بر عهده دولت بود.

دولت در لایحه خود پیشنهاد کرده بود که ساعت کاری به ۴۲.۵ ساعت تغییر پیدا کند، همچنین تعطیلات پایان هفته را دو روز تعیین کرده بود، اما روز مشخصی در لایحه نیامده بود.

پیشنهاد اول را نقدعلی نماینده خمینی‌شهر و پیشنهاد دوم را حاجی‌دلیگانی نماینده شاهین‌شهر مطرح کرد که با هر دو پیشنهاد مخالفت شد.

بر این اساس مجلس هنوز مصوبه‌ای درباره کاهش ساعت کاری ادارات و افزایش تعطیلات پایان هفته نداشته است و این موضوع در جلسات بعدی مجلس تعیین تکلیف خواهد شد.

در گزارش کمیسیون اجتماعی که در مجلس در حال بررسی است، پیشنهاد شده که ساعات کاری ادارات از ۴۴ ساعت به ۴۰ ساعت کاهش پیدا کرده و روزهای جمعه و شنبه به عنوان تعطیلات آخر هفته تعیین شود؛ متن گزارش کمیسیون اجتماعی به شرح زیر است:

«ماده واحده - ماده (۸۷) قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب ۱۳۸۶/۷/۸ (با اصلاحات و الحاقات بعدی) و تبصره‌های آن به شرح زیر اصلاح می‌شود؛

ماده ۸۷ - ساعات کار کارمندان دستگاه‌های اجرایی چهل ساعت در هفته است و ترتیب و تنظیم ساعات کار ادارات به پیشنهاد سازمان اداری و استخدامی کشور و تصویب هیئت وزیران تعیین می‌گردد تغییر ساعت کار کارمندان با رعایت سقف مذکور و در چهارچوب دستورالعمل پیشنهادی سازمان اداری و استخدامی کشور که به تصویب هیئت وزیران می‌رسد بر عهده ذی‌ربط می‌باشد. میزان ساعات تدریس معلمان و اعضای هیئت علمی از ساعات موظف در طرح‌های طبقه بندی مشاغل ذی‌ربط تعیین خواهد شد.

تبصره -۱ کارمندان می‌توانند با موافقت دستگاه اجرایی ساعات کار خود را تا یک چهارم ساعت کار روزانه (حداکثر (۱۰) ساعت در هفته تقلیل دهند میزان حقوق و مزایا نحوه محاسبه سوابق خدمت این قبیل کارمندان متناسب با ساعات کار آنان تعیین خواهد شد.

تبصره -۲ متناسب با تغییرات فناوری و در شرایط اضطرار و بحران نظیر آلودگی هوا کمبود انرژی، وقوع حوادث غیرمترقبه شیوع بیماری‌های فراگیر یا در ایام خاص نظیر ماه مبارک رمضان ساعت کار و نحوه ارائه خدمت و تقویم آموزشی مدارس و مراکز آموزش عالی فارغ از رعایت سقف مذکور در این ماده توسط سازمان اداری و استخدامی کشور تهیه و به تصویب هیئت وزیران می‌رسد.

تبصره - تمامی دستگاه‌های اجرایی اعم از ستادی و استانی به استثنای واحدهای نظامی انتظامی و امنیتی و بخش عملیاتی واحدهای خدمت رسانی از قبیل بیمارستانها مراکز بهداشتی درمانی مراکز بهزیستی بانک‌ها و اماکن ورزشی موظفند ساعات کار خود را در پنج روز هفته از روز یکشنبه تا پنجشنبه تنظیم نمایند فهرست کامل بخش عملیاتی واحدهای خدمات‌رسانی موضوع این تبصره ظرف مدت سه ماه از تاریخ لازم‌الاجرا شدن این قانون توسط سازمان اداری و استخدامی کشور تهیه و به تصویب هیئت وزیران می‌رسد.

تبصره -۴ در تمامی قوانین و مقرراتی که از مبنای چهل و چهار ساعت کار در هفته و یکصدوهفتاد و شش ساعت کار در چهار هفته متوالی استفاده شده است نظیر قانون کار مصوب ۱۳۶۹/۸/۲۹ مجمع تشخیص مصلحت نظام با اصلاحات و الحاقات بعدی از تاریخ لازم‌الاجرا شدن این قانون به ترتیب به چهل ساعت در هفته و یکصدوشصت ساعت کار در چهار هفته متوالی اصلاح می‌شود و کاهش ساعات کاری موجب کاهش حقوق و دستمزد و مزایای قانونی کارکنان و کارگران موضوع این تبصره نمی‌گردد اجرای حکم این تبصره در خصوص دستگاه‌هایی که مستقیماً تحت نظر مقام معظم رهبری است منوط به اذن معظم‌له می‌باشد.»

این گزارش هنوز به تصویب مجلس نرسیده است.

کد خبر 752882

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 9
  • نظرات در صف انتشار: 3
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۲۰:۳۲ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۳
    19 1
    این مجلس ۲ساله میخواد یه طرف بده ولی چونکه تهران ۵شنبه تعطیل است و اصل کشور همون تهرانه و بقیه مهم نيستند این طرح بلاتکلیفه!
  • IR ۰۱:۵۱ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۴
    8 24
    ما که تحریم هستیم، کدوم بازار جهانی ؟!! با کدوم جامعه جهانی؟! تعطیلی شنبه دیگه چه مسخره بازی هست؟!! این با شعار سال هم منافات داره!!! شما کاری مهم‌تر ندارید؟؟؟ تعطیلی شنبه دیگه چیه؟؟ مملکت این همه گرفتاری و بدبختی داره، برید مشکلات ریشه ای رو حل کنید.
    • US ۰۹:۰۰ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۴
      5 1
      تو معلوم خوب پول در میاری و اضافه کاری ها برات خوب نون داره
    • مهدی IR ۰۹:۰۲ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۴
      8 1
      متاسفانه یه مشت امثال تو تو مجلس جمع شدن جلوی این طرح سنگ اندازی میکنن امثال شما نمیفهمید که برای بهره وری بیشتر کارکنان دولت نیاز به ارامش هست تو کل دنیا این موضوع سالهاست اجرا شده
    • IR ۱۰:۱۹ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۴
      3 0
      اشتباه مثبت زدم مستحق چندین منفی هستی
  • کارمند IR ۱۴:۱۸ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۴
    3 5
    تعطیلی پنجشنبه و جمعه بهترین گزینه هست با این حقوق خنده دار که به کارمند ها پرداخت میشه و با این شلوغی و ازدحام پنجشنبه ها . تعطیلی پنجشنبه جمعه بسیار خردمندانه هست
  • سارا IR ۱۴:۳۵ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۴
    4 1
    توروخدا ما خانومای کارمند دیگه بریدیم ازین وضعیت ..چرا باوجود اعلام حمایت ازفزایش جمعیت هیچ امتیازی برای خانم ها نیست؟خانمی که صبح ۵بیداربشه عصر۵برسه خونه اصلا می‌تونه به بچه فکر کنه؟که بخواد تازه سه تا بیاره؟ حداقل بانوان از ۸تا یک بشه ساعت کاریشون .یا دورکاری بزارن ..چرا قانون ما ازسال۶۹همینه؟یعنی پیشرفت علم و اومدن کامپیوتر به ادارات که باعث شده یک کارمند تو سه ساعت تمام کارهاش رو انجام بده تاثیری نداشته که ساعت کاری همونی هست که سال ۶۹بوده!!!!ما اصلا از ساعت یک به بعد تو اداره فقط بیکارهستیم خب چرا نتونیم خونه بریم که همون میزان شادی و آرامش رو کنار خانواده داشته باشیم.چرا کارمند باید وقتی برسه خونه که نایی نمونده براش؟!
  • س IR ۱۴:۴۶ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۴
    8 1
    سلام بنده کارمند بخش بین الملل بانک هستم و تعطیلی پنجشنبه واقعا ضرر هست ... کسانی که میگن ما تحریم هستیم و با جهان مراوده نداریم افرادی هستند که اطلاعات سطحی دارند ما با جهان مراوده داریم و اگر قرار باشه ما پنج شنبه و جمعه تعطیل باشیم اونا شنبه و یکشنبه عملا سه روز در هفته مراوده انجام میشه که این فاجعه هست اما اگر شنبه تعطیل باشه باز چهار روز داریم که بهتره
  • IR ۲۰:۴۶ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۴
    4 1
    بیشترین کار مفید توسط کارمندان بانک ،پراسترس ترین کار ،پرخطرترین ،بیماری زا ترین اعم از دیسک گردن گرفته تا بیماریهای چشمی روانی و فکری،بیماریهای گوارشی و... بعلت تنش عصبی،بطوری که کارمند بانک مخصوصا تحویلداران بانک وقت نمی کنه به دستشویی بره( بیماریهای مجاری ادراری) همه و همه ثابت شده ،آقایان تصمیم گیرنده بانکها رو جزو مراکز کشیک امدادی و درمانی تلقی کردند درصورتی که باید ساعت کاری بانکها تقلیل می یافت حالا با این تبعیض و بی عدالتی آشکار از کارمندان بانک از لحاظ ظاهری پرستیژ بالا و درعین حال مظلوم ترین قشر جامعه چه انتظاری خواهید داشت که در سنگر اقتصادی کشور بیشترین تلفات را در زمان بیماری کرونا داشت و صدها کارمند بانک بی سروصدا و در کمال مظلومیت پر کشیدند وقتی ارباب رجوع در سایر ادارات جرات کوچکترین اعتراضی ندارد ولی با تمام وجود بسر کارمند بانک فریاد زده و پرخاش می کند و هزاران حرفهای ناگفته...