به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، هوای پاک هیچگونه آلاینده مضری ندارد و مردم میتوانند با صرف زمان و تلاش، کمک قابلتوجهی به پاکتر شدن هوای داخل و خارج خانههایشان کنند. سردرد، سرفه و بیماریهای تنفسی مانند آسم ناشی از هوای کثیف است و تنفس آلودگی هوا میتواند باعث آلرژی، حملات قلبی، سرطان و سکته شود. ماه هوای پاک جشن مهمی است که مردم را تشویق میکند تا سیاره را برای نسلهای آینده سبزتر، سالمتر و قابل زندگیتر کنند.
تاریخچه ماه هوای پاک
ماه هوای پاک که هر سال در ماه می برگزار میشود، نخستین بار بهعنوان یک رویداد یکهفتهای در سال ۱۹۷۲ آغاز شد و در سال ۱۹۹۴ به یک رویداد یکماهه تبدیل شد. در این ماه کمپینهای آگاهسازی ماه هوای پاک با هدف آموزش همگانی در مورد تأثیر آلایندههای هوا و اهمیت هوای پاک برای زندگی سالم تشکیل میشود. مصوبه هوای پاک در سال ۱۹۷۰ با هدف بهبود سلامت انسان و محیط زیست تدوین و امضا شد. مراسم هوای پاک مردم را تشویق میکند تا اقداماتی را برای بهبود کیفیت هوا، هم در سطح محلی و هم در سطح جهانی انجام دهند. پیشرفتهایی که کمپینها برای پالایش هوا در ۴۰ سال گذشته به دست آوردهاند، در ماه هوای پاک جشن گرفته میشود.
عواقب آلودگی هوا
تنفس ذرات آلودگی در هوا به مرور باعث سردرد، بیماریهای تنفسی مانند آسم، آلرژی، ناراحتیهای ریوی، حملات قلبی و سرطان میشود. کیفیت نامناسب هوا، علاوه بر خطراتی که برای سلامت جسمی دارد، میتواند با پایین آوردن سطح رفاه اجتماعی و روانی، عواقب جدی بر سلامت روان افراد داشته باشد. به همین دلیل ماه هوای پاک، مردم را از تأثیر فعالیتهای روزانه بر کیفیت هوای محیط آگاه میکند و در روزهای خاص مانند روز دوچرخهسواری تا محل کار و روز اشتراکگذاری خودرو آنها را به ترویج فعالیتهای پایدار تشویق میکند. همچنین در این ماه آموزشهای گوناگونی برگزار میشود درباره اقداماتی که هر فرد میتواند در سطح فردی و اجتماعی برای بهبود کیفیت هوا انجام دهد.
نکاتی در مورد هوا
- هوا فقط گاز نیست بلکه حاوی ذرات جامد ریزی به نام آئروسل است.
- هوا با انتقال ارتعاشات صدا به پروسه شنیدن صوت کمک میکند.
- وسایل نقلیه بزرگترین آلایندههای هوا هستند که مونوکسید کربن، اکسید نیتروژن، هیدروکربنها و سایر سموم را در هوا منتشر میکنند.
- هوا به جنگلکاری کمک میکند، وزش باد دانهها را به نقاط مختلف میبرد و باعث رشد گیاهان جدید میشود.
پاکترین کشورهای جهان
یک گزارش جدید نشان میدهد که رعایت نکردن استاندارد بینالمللی کیفیت هوا موجب آلودگیهای مرگبار بهویژه در مکانهایی میشود که افزایش فعالیتهای اقتصادی و دود سمی آتشسوزیها تأثیر مهمی در کیفیت هوا دارند. از ۱۳۴ کشور و منطقه مورد بررسی در این گزارش، تنها هفت کشور شامل استرالیا، استونی، فنلاند، گرنادا، ایسلند، موریس و نیوزلند محدودیت دستورالعمل سازمان بهداشت جهانی (WHO) را برای ذرات ریز معلق در هوا که توسط خودروها، کامیونها و فرایندهای صنعتی دفع میشوند، رعایت میکنند.
آلودهترین کشورهای جهان
چاد، عراق، پاکستان، بحرین، بنگلادش، بورکینافاسو، کویت، هند، مصر و تاجیکستان به عنوان آلودهترین کشورهای جهان محسوب میشوند.
نظر شما