به گزارش خبرگزاری ایمنا، ۲۰ هفته از رقابتهای لیگ برتر فوتبال باشگاههای ایران در فصل بیستوسوم این مسابقات گذشته است و امروز نیز هفته بیستویکم بازیها قبل از پایان سال ۱۴۰۲ برگزار خواهد شد. در این فصل اتفاقات عجیبی برای تیمهای خوزستانی لیگ برتر افتاده و احتمالاً حداقل یکی از آنها و در بدترین حالت دو تیم در پایان فصل به لیگ دستهاول سقوط خواهند کرد. تیمهایی که همگی همیشه جزو تاریخچه فوتبال ایران بودهاند و در فصل جاری نتایج بسیار ضعیف و نگرانکنندهای کسب کردند.
همه این اتفاقات در شرایطی رقم خورده است که دو تیم از سه تیم خوزستانی سه قهرمانی در مسابقات لیگ برتر کسب کردهاند و حالا بهجای فکر به کسب سهمیه، برای بقا و نیفتادن میجنگند. از فولاد خوزستان که دو قهرمانی در لیگ برتر دارد و دو سال قبل با الهلال عربستان در لیگ قهرمانان آسیا بازی میکرد گرفته تا استقلال خوزستان که آخرین قهرمان شهرستانی فوتبال ایران لقب دارد و صنعتنفت آبادان که یکی از تیمهای ریشهدار و با اصل و نسب فوتبال کشورمان محسوب میشود.
تبدیل آخرین قهرمانی شهرستانی لیگبرتر به آسانسور لیگ!
تیم فوتبال استقلال خوزستان که آخرین تیم غیرتهرانی قهرمان در لیگ برتر فوتبال ایران محسوب میشود، کاملاً از روزهای رویایی خود در فوتبال باشگاهی ایران فاصله گرفته و در شرایطی بحرانی به سر میبرد. آبیپوشان اهوازی که فصل گذشته با هدایت سیروس پورموسوی موفق شدند در یک ماراتن جذاب و نفسگیر خود را به لیگ برتر فوتبال ایران برسانند، در فصل جاری نتوانستهاند انتظارات را برآورده کنند و در نیمفصل نخست، عنوان ضعیفترین تیم لیگ بیستوسوم به استقلال خوزستان با هدایت سیروس پورموسوی تعلق پیدا کرد.
آبیپوشان اهوازی در نیمفصل اولِ لیگ بیستوسوم تنها یکبار موفق به کسب پیروزی شدند و ۵ تساوی و ۹ شکست باعث شد تا استقلالیها در قعر جدول با کسب هشت امتیاز به کار خود پایان بدهند و میانگین حدود ۰.۵۳ امتیاز از هر مسابقه در کارنامه آبیها بهثبت رسید که آمار قابلقبولی محسوب نمیشود. با توجه به کارنامه شاگردان پورموسوی در نیمفصل نخست، این سرمربی باتجربه تصمیم گرفت تا فهرست تیمش را برای نیمفصل دوم دگرگون کند و به دنبال آن بود تا با جذب بازیکنان خارجی فهرست استقلال خوزستان را تقویت نماید.
سرمربی استقلال خوزستان برای تغییر و تحولات در فهرست تیمش به سراغ چهرههای باتجربه رفت؛ بهطوریکه بازیکنانی مانند رحیم زهیوی، عقیل کعبی، رضا دهقانی، محمد سلطانیمهر و محمد طیبی که در نیمفصل نخست عضوی از تیم استقلال خوزستان بودند، در بازار نقلوانتقالات زمستانه از جمع آبیپوشان اهوازی جدا شدند، همچنین ابوالفضل طاهرنژاد و آرش مهری بابادی از جمله دیگر بازیکنان جدا شده از تیم خوزستانی بودند تا شرایط فهرست استقلال برای نیمفصل دوم کاملاً دگرگون شده باشد.
استقلال خوزستان یکی از هفت تیمی بود که در نیمفصل نخست لیگ بیستوسوم در فهرست خود از حضور بازیکن خارجی بهره نمیبرد، اما سیروس پورموسوی در بازار زمستانه تصمیم گرفت تا فهرست تیمش را با حضور بازیکنان خارجی تقویت کند. البته که در کنار جذب بازیکن خارجی، پورموسوی تصمیم گرفت تا به جای امیرحسین پیروانی هم یک جانشین خارجی در جمع دستیاران خود انتخاب کند و مدیران باشگاه استقلال خوزستان موفق شدند با مارکو اورلو به توافق برسند تا این مربی برزیلی به عنوان دستیار جدید پورموسوی انتخاب شود.
عثمان اندوگ، در قامت اولین مدافع سنگالی تاریخ لیگ برتر با امضای قراردادی رسمی به استقلال خوزستان پیوست و ساویو روبرتو، هافبک برزیلی هم دومین خرید خارجی استقلال خوزستان بود. روز گذشته مدیران باشگاه خوزستانی با آسو رستم به توافق رسیدند و این مهاجم عراقی که سابقه بازی برای تیمهای الشرطه، کربلا و اربیل عراق را در کارنامه خود دارد، به جمع بازیکنان استقلال خوزستان پیوست. همچنین از دوستونبک تورسونوف، مدافع میانی تیم ملی ازبکستان که سابقه بازی برای تیمهای متالورگ و نفتچی ازبکستان و بوسان کرهجنوبی را در کارنامه خود دارد، به عنوان چهارمین خرید خارجی استقلال خوزستان رونمایی شد تا با جذب چهار بازیکن خارجی، فهرست آبیپوشان اهوازی برای نیمفصل دوم تغییرات مشهودی داشته باشد.
آبیپوشان اهوازی در آغاز نیمفصل دوم لیگ برتر فوتبال ایران، در قزوین به مصاف شمسآذر رفتند. البته این مسابقه پیش از جذب رستم و تورسونوف برگزار شد اما در حضور بازیکنانی از جمله عثمان اندوگ و ساویو روبرتو، آبیپوشان اهوازی موفق شدند برابر شگفتیساز نیمفصل نخست لیگ برتر امتیاز کسب کنند و جالب آنکه بعد از نیمفصل ناکامی در ثبت کلینشیت، دروازه استقلال خوزستان هم در نبرد با شمسآذر قزوین بسته ماند تا آنها در اولین مسابقه از نیمفصل دوم به اولین امتیاز دست پیدا کنند.
شاگردان پورموسوی در گام بعدی خود در نیمفصل دوم لیگ برتر در خانه به مصاف آلومینیوم اراک رفتند که در این مسابقه، آسو رستم و دوستونبک تورسونوف هم در دسترس کادر فنی استقلال خوزستان بود تا آنها با ترکیبی کاملاً متفاوت نسبت به نیمفصل نخست پا به میدان مسابقه بگذارند و با یک کامبک دیدنی از سد آلومینیوم هم گذشتند و در یک اتفاق کاملاً جالبتوجه و چرخش ۱۸۰ درجهای، ذوبآهن را نیز در اصفهان شکست دادند و حالا بیشتر از هر زمان به بقا و نجات پیدا کردن از انتهای جدول لیگ برتر امیدوار هستند.
نماینده شایسته ایران در آسیا اسیر بدشانسیها
فولاد خوزستان در فصل جاری روزهای ناموفقی را پشت سر گذاشته و کسب ۱۹ امتیاز در ۲۰ مسابقه باعث شده تا قرمزپوشان اهوازی در رتبه سیزدهم جدول قرار گیرند و یکی از تیمهای در معرض سقوط به لیگ آزادگان باشند. نکته مهم در فصل جاری، تغییر و تحولات پرشمار روی نیمکت فولاد بود؛ بهطوریکه آنها کار خود را با هدایت علیرضا منصوریان در لیگ بیستوسوم آغاز کردند اما خیلی زود دوره منصوریان در تیم فولاد به پایان رسید و او بعد از ثبت ضعیفترین شروع تاریخ یک تیم در لیگ برتر، در پایان هفته سوم از سمتش کنار رفت.
مدیران باشگاه فولاد برای جانشینی علیرضا منصوریان، بعد از آنکه یک هفته هدایت تیم بهصورت موقت در اختیار اولی گلادیسون بود، با خوانایگناسیو مارتینس به توافق رسیدند، اما این سرمربی باتجربه اسپانیایی هم نتوانست گره از کار فولادیها باز کند و قرمزپوشان اهوازی هم در لیگ برتر و هم در جام حذفی روزهای ناموفقی را همراه با مارتینس پشت سر گذاشتند. حذف زودهنگام از گردونه رقابتهای جام حذفی و ناکامی در خروج از شرایط بحرانی باعث شد تا همکاری با خوان ایگناسیو مارتنیس هم خیلی زود به پایان برسد.
فولادیها به دنبال همکاری با یحیی گلمحمدی و یا محمد ربیعی بودند اما وجود رایزنیهای انجام شده، تلاشها برای استخدام این دو سرمربی باتجربه بیثمر بود و همین مسئله باعث شد تا مدیران باشگاه فولاد به سراغ اعتماد به احمد آلنعمه بروند و این مربی جوان که از ابتدای فصل در کادر فنی فولاد حضور داشت، در کسوت سرمربی فولاد خوزستان کار خود را آغاز کرد که آلنعمه در چهار تجربه حضور رسمیاش روی نیمکت قرمزپوشان اهوازی، تنها چهار امتیاز توانست بهدست آورد.
قرمزپوشان اهوازی تنها چهار امتیاز تا منطقه قرمز جدول فاصله دارند و همین مسئله باعث شد تا در فاصله ۱۰ هفته تا پایان لیگ بیستوسوم، مدیران باشگاه فولاد به سراغ تغییر در کادر فنی خود بروند و بعد از رایزنیهای انجام شده، سرانجام عبدالله ویسی که در نیمفصل نخست سکان هدایت صنعتنفت آبادان را برعهده داشت، به عنوان چهارمین سرمربی فولاد خوزستان در لیگ بیستوسوم معرفی شد و بعد از نجات صنعتنفت از سقوط در فصل گذشته، حالا مدیران باشگاه فولاد امیدوارند که تیمشان از منطقه قرمز جدول با هدایت ویسی دور شود.
عبدالله ویسی در کارنامه خود سابقه حضور در تیمهای سپاهان اصفهان، فولاد خوزستان، استقلال خوزستان، پیکان تهران، صنعتنفت آبادان، نفت مسجدسلیمان، صبای قم، شاهین بوشهر، خیبر خرمآباد را دارد که مهمترین دستاوردهای او، حفظ سهمیه صنعتنفت در لیگ برتر، قهرمانی در لیگ برتر با استقلال خوزستان و صعود به لیگ برتر همراه با شاهین بوشهر است و حالا این سرمربی جنوبی امیدوار است بتواند در دوران جدید حضورش در فولاد روزهای موفقی را پشتسر بگذارد.
آبودانبرزیلته در سراشیبی و سقوط
صنعتنفت آبادان فصل گذشته بقای دراماتیکی در سطح اول فوتبال ایران داشت و زردپوشان آبادانی در روز پایانی لیگ بیستودوم موفق شدند در سیرجان جشن بقا بگیرند و ماندنشان در لیگ برتر رسمیت پیدا کرد. بعد از شگفتی بهثبت رسیده، انتظار میرفت که روند نتیجهگیری نفتیها در لیگ بیستوسوم تغییر کند و آنها با شمایلی متفاوت از فصل گذشته پا به عرصه رقابتها بگذارند، اما برخلاف انتظار شرایط نسبت به فصل گذشته تغییر ملموسی نکرد.
عبدالله ویسی بعد از خلق یک شگفتی بزرگ و حفظ امتیاز صنعتنفت آبادان در لیگ برتر، در سمت خود ابقاء شد، اما نتوانست روزهای درخشان خود در تیم آبادانی را تمدید کند. نگاهی به جدول ردهبندی لیگ برتر نشان میدهد که شاگردان ویسی در نیمفصل نخست از ۴۵ امتیاز ممکن تنها ۱۱ امتیاز بهدست آوردند و نامشان در رتبه چهاردهم و در یکقدمی منطقه قرمز جدول به چشم میخورد. ویسی در طول نیمفصل نخست دو بار از سمت خود کنارهگیری کرد که در نهایت مدیران باشگاه از او خواستند تا پایان نیمفصل اول روی نیمکت صنعتنفت حضور یابد و بعد از آن سمت خود را تحویل بدهد.
صنعتنفت آبادان در بین ۱۶ تیم لیگ برتری، در عرض چند ماه بلاتکلیفترین تیم حاضر در بیستوسومین دوره لیگ برتر فوتبال ایران محسوب میشد، در حالی که تیمهای پرسپولیس تهران و مس رفسنجان هم سکاندار جدیدشان هنوز به صورت رسمی مشخص نشده بود اما با این وجود، پرسپولیسیها مشغول گذراندن تمرینات آمادهسازی خود بودند و مسیها هم تمرینات خود را زیرنظر سعید دقیقی آغاز کردند و صرفاً خبر همکاری با او هنوز رسانهای نشده بود. اما در این میان، زردپوشان آبادانی نهتنها کادر فنیشان هنوز مشخص نشده است، بلکه دور جدید تمرینات آمادهسازی صنعتنفت هم به همین واسطه آغاز نشده بود.
نفتیها که نیمفصل نخست را با هدایت عبدالله ویسی به پایان رساندند، در طول ۱۵ مسابقه تنها موفق به کسب ۱۱ امتیاز شدند تا با حضور در رتبه چهاردهم جدول، یکی از کاندیداهای سقوط به لیگ آزادگان برشمرده شوند. بعد از آنکه دومین استعفای عبدالله ویسی پذیرفته شد، مدیران باشگاه آبادانی وعده انتخاب جانشینی مناسب برای او را دادند و بعد از رایزنیهای انجام شده، رسماً نام وینفرد شفر به عنوان سرمربی جدید صنعتنفت آبادان معرفی شد؛ آنهم در حالیکه استعلامات لازم در زمینه استخدام شفر انجام نشده بود و بعد از پیگیریهای حراست فدراسیون فوتبال و وزارت ورزشوجوانان، حضور این سرمربی آلمانی روی نیمکت صنعتنفت منتفی شد.
هواداران صنعتنفت بعد از نیمفصل کابوسواری که با هدایت عبدالله ویسی گذراندند، امیدوار به تغییر روند نتیجهگیریشان در نیمفصل دوم بودند، اما شرایط مطابق انتظار آنها پیش نرفته است؛ بهطوریکه از ۱۵ امتیاز ممکن، تنها ۲ امتیاز به حساب نفتیها واریز شده و آنها سه باخت را در پنج مسابقه نیمفصل دوم متحمل شدهاند. شاگردان سهراب بختیاریزاده که دو امتیازشان را هم با گلزنی در واپسین لحظات برابر پیکان و نساجی بهدست آوردند، حالا با ۱۳ امتیاز قعرنشین جدول هستند و فاصلهشان تا منطقه امن جدول دو امتیاز است. ۱۰ هفته ناکامی در کسب پیروزی در لیگ برتر باعث شده است تا امید هواداران صنعتنفت به بقای تیم مورد علاقهشان در لیگ برتر به حداقل برسد.
این در شرایطی است که عبدالله ویسی اواخر فصل گذشته سرمربی صنعتنفت آبادان شد و به شکلی معجزهآسا توانست این تیم را در لیگ برتر نگهدارد. او در ۲۳ بازی روی نیمکت نفت نشست و به ۵ برد، ۹ تساوی و ۹ شکست دست یافت. برای جانشینی گواردیولای وطنی، فراز کمالوند که از محبوبیت ویژهای میان هواداران صنعتنفت برخوردار است، سومین گزینه هدایت زردپوشان آبادانی بود. جالب آنکه مذاکرات با کمالوند بیش از شفر و نویدکیا مثبت پیش رفت؛ بهطوریکه او در کسوت سرمربی جدید صنعتنفت معرفی شد و حتی بعد از کنارهگیری از سمت مدیرعاملی باشگاه خیبر خرمآباد، در تمرینات زردپوشان هم حضور یافت، اما به دلیل مشکلات مالی و لجستیکی، کمالوند حاضر به امضای قرارداد نشد و بهطور رسمی اعلام کرد که با صنعتنفت همکاری نمیکند تا در فاصله کمتر از یک ماه، سه سرمربی مختلف هدایت زردپوشان آبادانی را نپذیرند.
صنعتنفت آبادان سرانجام سرمربی جدید خود را شناخت و بعد از مذاکرات نافرجام با وینفرد شفر، محرم نویدکیا و فراز کمالوند، مدیران باشگاه آبادانی از سهراب بختیاریزاده در قامت جانشین عبدالله ویسی رونمایی کردند تا این سرمربی جوان به چرخه سرمربیان لیگ برتری اضافه شود؛ آنهم در حالیکه او پیشتر تجربه حضور در قامت سرمربی را در تیم شهرخودروی خراسان بهدست آورده بود، البته او نسبت به دوره قبلی حضورش در لیگ برتر، اینبار مأموریت متفاوتی را پذیرفته و آنهم نجات صنعتنفت از سقوط است.
به گزارش ایمنا، آبادانیها در هفتههای گذشته با سهراب بختیاریزاده تغییرات خاصی را احساس نکردند و گویا کلمه سقوط با صنعتنفت برای فصل جاری همپیمان شده تا این تیم ریشهدار پس از سالها دوباره به لیگ دستهاول سقوط کند. آنهم در حالی که فوتبال خوزستان مهد پدیدههای بزرگ فوتبال ایران بهشمار میرود، اما داستان تلخ جنوبیها در انتهای سال ۱۴۰۲ ممکن است شیرینی سال ۱۴۰۳ را نیز برای آنها به تلخی تبدیل کند.
نظر شما