نهادهای بین‌المللی برای رساندن غذا و دارو به غزه اقدام کنند

معاون رئیس جمهور اسلامی ایران در امور زنان و خانواده از نهادهای بین المللی فعال در موضوع زنان خواست با توجه به گزارش سازمان ملل درباره تاثیرات جنگ غزه بر امنیت و معیشت و فقر زنان در این منطقه، اقدامات مناسب را برای رسیدن غذا و دارو به آنان انجام دهند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، انسیه خزعلی روز سه شنبه به وقت محلی در سخنانی در یکی از میزگردهای شصت و هشتمین نشست کمیسیون مقام زنان سازمان ملل در نیویورک خطاب به حاضران در این نشست تصریح کرد: «از همه شما و از نهادهای بین‌المللی فعال در موضوع زنان می‌خواهم با توجه به گزارش سازمان ملل درباره تأثیرات جنگ اخیر بر امنیت، معیشت و فقر زنان در غزه اقدام مناسبی برای رسیدن غذا و دارو به این مردم بی دفاع صورت پذیرد.»

متن کامل سخنرانی انسیه خزعلی معاون رئیس جمهور اسلامی ایران در امور زنان و خانواده در میزگرد وزرا درباره «اقدامات مثبت در راستای تقویت نهادها و افزایش تأمین مالی جهت تحقق برابری جنسیتی و توانمندسازی همه زنان و دختران» به شرح زیر است:

«بسم‌الله الرحمن الرحیم

خانم رئیس، عالی‌جنابان، خانم‌ها و آقایان؛

شرکت در این میزگرد وزرایی که به اهمیت کاستن از فقر زنان می‌پردازد باعث خرسندی است و این فرصت تبادل تجربیات را ارج می‌نهم.

جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشوری که علاوه بر مشکلات مشترک زنان، درگیر تحریم‌های اقتصادی ناجوانمردانه است که هدفی جز فقیر کردن ایران ندارند در این نشست حاضر است. مفتخرم که اعلام دارم ما از این چالش فرصتی ساختیم برای قوی‌تر شدن و در برابر یک جانبه گرایی، ایستادیم.

حضار محترم؛
توجه شما را به برخی از اقدامات مهم کشورم در راستای مبارزه با زنانه شدن فقر و توان افزایی ایشان، جلب می‌نمایم:

۱_ امروز بودجه‌ریزی جنسیتی یکی از روش‌های شناخته شده برای کاستن از فقر زنان است، بدین منظور یک درصد از بودجه‌ی سال ۱۴۰۲ همه‌ی دستگاه‌های اجرایی به بحث زن و خانواده تخصیص داده شد. بر این اساس همه دستگاه‌های اجرایی مکلف‌اند یک درصد از منابع بودجه‌ی خود را به مسائل زنان و خانواده اختصاص دهند.

۲_ طرح کسب و کار پایدار خانواده محور با همراهی زنان کارآفرین ایرانی به منظور توان افزایی زنان سرپرست خانوار در سراسر کشور از آموزش تا تهیه مواد اولیه و اتصال به زنجیره فروش و بازار در حال اجراست و توانسته در مدت کوتاهی ۸۰۰۰ زن را تحت پوشش قرار دهد.

۳_ جمهوری اسلامی ایران در اقدامی مبتکرانه، خود، ضامن بانکی گروهی از زنان فاقد پوشش حمایتی در دهک‌های آسیب پذیر اجتماعی، به منظور دریافت تسهیلات اشتغال و وام گردید.

۴_ اجرای CBR از سال ۱۳۷۴ به منظور ارائه خدمات توانبخشی، کاهش فقر، برابر سازی فرصت‌ها برای افراد دارای معلولیت در زمینه سلامت، آموزش، اشتغال و امور اجتماعی با نگاه ویژه به زنان از دیگر مواردی است که به اذعان سازمان جهانی بهداشت، به عنوان یک الگوی موفق از این برنامه در جهان قلمداد می‌شود.

۵_ از جمله اقدامات جمهوری اسلامی ایران در مقوله حمایت از زنان، ارزش‌گذاری به کار خانگی زنان، اجرای «قانون حمایت از توسعه و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری» است که توانسته وضعیت زنان و دختران روستایی را به شکلی قابل توجه بهبود بخشد. بعلاوه افزایش میزان دسترسی زنان روستایی و عشایری به منابع همچنین ارتقای سطح دانش و مهارت ایشان و به صورت ویژه ایجاد صندوق خرد روستایی منجر به افزایش ضریب امنیت معیشتی و سلامت غذایی خانوارهای روستایی و عشایری در کشور شده است.

۶- تخصیص وام به مشاغل خانگی و صدور مجوز با سهولت بیشتر، دو درصد از نرخ بیکاری زنان در سال گذشته کاسته است.

در پایان از همه شما و از نهادهای بین‌المللی فعال در موضوع زنان می‌خواهم با توجه به گزارش UN WOMEN درباره تأثیرات جنگ اخیر بر امنیت، معیشت و فقر زنان در غزه اقدام مناسبی برای رسیدن غذا و دارو به این مردم بی دفاع صورت پذیرد.»

کد خبر 735711

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.