لزوم احیای زاینده رود و تالاب گاوخونی / پیگیری مستمر برای توقف مازوت‌سوزی ادامه دارد

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با بیان اینکه پیگیری مستمر برای توقف مازوت‌سوزی در حال انجام است، گفت: استان اصفهان همواره در حوادث و اتفاقات مختلف به استان‌های دیگر یاری رسانده و حالا زمان آن است که با جدیت طرح احیای زاینده رود و تالاب گاوخونی بررسی و پیگیری شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، منصور شیشه‌فروش امروز _سه‌شنبه بیست‌ودوم اسفند_ در نشست هم‌اندیشی متخصصان و مسئولان حوزه سلامت با محوریت ارائه راهکار جهت کاهش آلاینده‌ها و پیشگیری از اثرات مخرب آن بر روی سلامت محیط و جامعه اظهار کرد: آلودگی هوا موضوعی چندوجهی است و نمی‌توان در کوتاه مدت آن را برطرف کرد، اما مطالعات بسیاری انجام و تأثیر منابع مختلف بر آلودگی هوا بررسی و با جمع‌بندی این مطالب، سندی به نام برنامه جامع کاهش آلودگی هوای استان اصفهان تصویب شد و مورد تأیید ملی قرار گرفت.

وی افزود: وظیفه تمام بخش‌های مربوطه است که این سند را اجرایی کنند، سازمان محیط زیست با مراجع قضائی هماهنگ کرده است تا در صورت سرپیچی با متخلفان برخورد قانونی صورت گیرد؛ از ابتدای سال جاری ۵۴۴۰ مورد پایش شبانه و روزانه از منابع آلاینده انجام شده است و در پی آن، ۷۸۰ مورد اخطار صادر، ۱۱۷ مورد پیگرد قضائی انجام و ۳۶۲ مورد پلمب شده است و این نشان‌دهنده تصمیم جدی استان برای رفع مشکل آلودگی هوا است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با بیان اینکه قرارگاهی عملیاتی در استان تشکیل و جلسه‌ای با معاون اول رئیس جمهور برای رسیدگی به معضل آلودگی هوا برگزار و سبب تصویب مصوباتی در شورای عالی محیط زیست شد، عنوان کرد: بعد از سه سال مطالعه و جمع‌بندی دقیق با همکاری دانشگاه اصفهان و دانشگاه صنعتی، سندی با افق دید پنج ساله طراحی شد و در شورای برنامه‌ریزی استان به ثبت رسید، تمام دستگاه‌ها باید طبق این سند اقداماتی را انجام دهند تا بعد از پنج سال به هوای سالم دست پیدا کنیم.

وی ادامه داد: از جمله اقدامات این سند می‌توان به تأمین تاکسی پاک، تسهیل و تسریع اجرای خط دوم مترو، استانداردسازی و اجرای طرح جامع زیست محیطی ذوب آهن، خروج نیروگاه شهید منتظری به خارج از شعاع ۵۰ کیلومتری اصفهان، تقویت به دولت الکترونیک و کاهش سفرهای شهری، توجه به روز درختکاری و کاشت دو میلیون و ۵۰۰ هزار نهال و بذر در مناطق مختلف، استانداردسازی ناوگان حمل و نقل عمومی در شهرها و ارائه تسهیلاتی برای نوسازی خودروهای فرسوده اشاره کرد.

تعطیلی مدارس کمکی به آلودگی هوا می‌کند؟

شیشه فروش در خصوص تعطیلی مدارس به علت آلودگی هوا بیان داشت: اگرچه تعطیلی مدارس سبب کاهش آلودگی نمی‌شود، اما موظف هستیم به گفته دانشگاه علوم پزشکی و مراکز بهداشت برای کمتر قرار گرفتن دانش‌آموزان در معرض هوای آلوده، مدارس را مورد اعمال محدودیت قرار می‌دهیم.

وی در خصوص اطلاع‌رسانی دیرهنگام تعطیلی مدارس اضافه کرد: طبق قانون، اداره هواشناسی باید به تشخیص وضعیت هوا و بررسی مؤلفه‌های جوی بپردازد که روزی دو بار هنگام صبح و عصر این اقدام انجام می‌شود و در نهایت گزارش‌های وضعیت هوا عصرهنگام به دست مسئولان می‌رسد، جلسه‌ای برای آن تشکیل می‌شود و طبق جمع‌بندی اداره هواشناسی، اقداماتی صورت می‌گیرد.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با بیان اینکه در شرایط آلودگی هوا اجازه ندادیم صنایع بزرگ به فعالیت خود ادامه دهند و مانع فعالیت آن‌ها شدیم، تاکید کرد: محیط زیست استان به‌صورت جدی پای کار ایستاده و گاز بیش از ۳۰۰ کوره مؤثر در بحث آلودگی هوا را با همکاری قوه قضائیه به مدت سه قطع کرده است، همچنین برنامه سند جامع انتقال کوره‌ها طراحی شده که با همکاری شهرداری، محیط زیست و مراجع قضائی شغل‌هایی که سبب تولید آلاینده در سطح شهر می‌شود مانند طلاسازی‌ها و ریخته‌گری‌ها شناسایی و برای انتقال آنها برنامه‌ریزی شده است.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار ایمنا مبنی بر تعطیلی مکرر مدارس به علت آلودگی هوا اظهار کرد: حضور دانش‌آموزان در فضای آلوده شهری در روزهای تعطیل مسئله‌ای بر دوش خانواده است و باید به خانواده‌ها و جامعه آموزش داد که در برابر آلودگی چطور از سلامت خود مراقبت کنند.

شیشه فروش با بیان اینکه همه دستگاه‌ها باید پای کار بیایند تا این مسئله حل شود، گفت: استان اصفهان تنها استانی است که چنین برنامه جامعی دارد و مسئله آلودگی هوای اصفهان روی میز ملی محیط زیست کشور قرار گرفته و در افق سه سال آینده این برنامه باید اجرا شود و در کنار آن فعالیت‌های کوتاه مدت همچون توسعه دولت الکترونیک مورد توجه قرار گیرد.

۹۸ درصد مساحت زمین استان تحت تأثیر خشکسالی است

وی با اشاره به اینکه از وزارت نیرو و وزارت سمت انتظار همکاری داریم و باید مشکل زاینده رود و حقابه‌های کشاورزی به جد پیگیری شود، افزود: استان اصفهان همواره در حوادث و اتفاقات مختلف به استان‌های دیگر یاری رسانده و حالا زمان آن است که وزارت نیرو با جدیت طرح احیای زاینده رود و تالاب گاوخونی را بررسی و پیگیری کند، مشخص شده است که باید ۱۷۶ میلیون مترمکعب حقابه تالاب داده شود.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان تصریح کرد: اصفهان به‌دلیل شرایط خاص جغرافیایی و جوی که دارد، با کاهش بارندگی‌ها و مشکلات کمبود آب مواجه شده است، به همین سبب ۹۸ درصد مساحت زمین استان اصفهان تحت تأثیر خشکسالی است و ۱۴ کانون بیابانی دارد؛ بنابراین باید برای رفع مشکل گرد و غبار و آلودگی هوا تسهیلاتی ارائه شود.

وی در خصوص رسیدگی به بحران آب افزود: کارگروهی جداگانه برای رسیدگی به مشکلات آب در استان وجود دارد که دبیرخانه آن آب منطقه‌ای است و مسئولیت هماهنگی با جهاد کشاورزی و هواشناسی و بررسی وضعیت آب و هوا را برعهده دارد.

شیشه فروش درباره مازوت‌سوزی در اصفهان عنوان کرد: بعد از وقوع حادثه برای خط لوله انتقال گاز، وزارت نیرو اعلام کرد در نیروگاه مازوت‌سوزی آغاز شود؛ از بیست‌وپنجم بهمن نیروگاه منتظری مازوت‌سوزی را آغاز کرد، پیگیری مستمر استان برای مقابله با این امر در دستور کار قرار دارد و تاکید جلسه این است که باید از مازوت‌سوزی پیشگیری شود.

وی با بیان اینکه در کنار پیشگیری از انتشار آلودگی هوا باید برای مقابله نیز الگو و تسهیلاتی ارائه شود، خاطرنشان کرد: وزارت سمت باید تسهیلاتی را برای مالکان خودرو قرار دهد تا خودروهای فرسوده احیا شوند.

کد خبر 735562

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.