سرمایه‌گذاری گازی ۲۰ میلیارد دلاری

مهم‌ترین عناوین روزنامه‌های امروز _دوشنبه بیست‌ویکم اسفند ۱۴۰۲_ را در ادامه می‌خوانید.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، رسانه‌های آزاد، روزنامه‌ها و مطبوعات در هر جامعه‌ای از ارکان توسعه و دموکراسی به‌شمار می‌آید، بر این اساس خبرگزاری ایمنا، مرور عناوین مطبوعات کشور را به صورت روزانه در دستور کار خود دارد.

روزنامه ایران در صفحه نخست امروز خود با تیتر «سرمایه گذاری گازی ۲۰ میلیارد دلاری» نوشت: خسارت سنگین دولت قبل به اقتصاد ملی با تعلل در امضا نکردن قرارداد فشارافزایی میدان گازی پارس‌جنوبی، قراردادی که باید هشت سال قبل امضا می‌شد، اما این مهم صورت نگرفت و مقصر اصلی افت فشار و عدم تقویت فشارافزایی تعلل دولت قبل بوده است.

واقعیت این است که در برنامه توسعه همه فازهای پارس‌جنوبی، مشخص است که چه زمان افت تولید آغاز خواهد شد. از سال ۱۴۰۰ باید تأسیسات فشارافزایی وارد مدار تولید می‌شد که افت بیشتر فشار و افت بیشتر تولید کنترل شود، هرچند که به دلیل غفلت وزارت نفت در دولت قبل این مهم صورت نگرفت.

با این حال، با روی کار آمدن دولت سیزدهم، پیشگیری از بحران انرژی در اولویت قرار گرفت. وزارت نفت بر آن شد تا با تکیه بر توان داخلی و بدون توجه به مدعیان غربی که به هر بهانه‌ای صحنه عمل را ترک می‌کنند، اقدام به برنامه‌ریزی، جذب سرمایه و سپردن کار به کاردان در حوزه تقویت فشار گاز پارس‌جنوبی کند. بر همین اساس روز گذشته، قرارداد فشارافزایی پارس‌جنوبی با حضور شرکت و پیمانکاران ایرانی با سرمایه‌گذاری ۲۰ میلیارد دلاری منعقد شد که با اجرای این طرح بیش از ۹۰۰ میلیارد دلار عایدی نصیب کشور می‌شود.

سرمایه‌گذاری گازی ۲۰ میلیارد دلاری

روزنامه کیهان در صفحه نخست امروز خود با تیتر «بازگشت ۷۰۰۰ کارخانه و کارگاه به چرخه تولید در دولت سیزدهم» نوشت: آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی، در جشن «توانمندسازی ۱۰۰ هزار مددجوی کمیته امداد امام خمینی (ره)» با بیان اینکه این کمیته جزو اولین سازمان‌هایی بود که در همان روزهای آغازین پیروزی انقلاب اسلامی تشکیل شد، تصریح کرد: یکی از اولین دستوراتی که امام راحل پس از پیروزی انقلاب صادر کردند، فرمان تشکیل کمیته امداد بود که نشان می‌داد ایشان در کنار مدیریت یک انقلاب جهانی، از رسیدگی به وضعیت محرومین به عنوان ولی‌نعمتان انقلاب غافل نیست.

وی با قدردانی از همه کسانی که در طول سالیان گذشته در کمیته امداد امام خمینی (ره) منشأ خدمات بوده‌اند، افزود: این کمیته در طول حیات مبارک خود منشأ برکات زیادی بوده است. اساساً مسئله کمک و امدادرسانی به دیگران در آموزه‌های دینی ما جزو برترین و بهترین امور شمرده شده است.

رئیس‌جمهور با اشاره به اهمیت موضوع ایجاد اشتغال و با تاکید بر اینکه دولت مردمی نیز ایجاد اشتغال را از جمله محورهای اصلی فعالیت خود قرار داده و احیای بیش از ۷ هزار واحد تولیدی از جمله تلاش‌های دولت در این زمینه است، گفت: برگزاری جشن توانمندسازی ۱۰۰ هزار تن از مددجویان کمیته امداد که علاوه بر خودشان توانسته‌اند برای دیگران نیز شغل ایجاد کنند، بسیار ارزشمند و شایسته قدردانی است؛ این مسیر کاملاً مسیر درستی است و باید با جدیت دنبال شود.

سرمایه‌گذاری گازی ۲۰ میلیارد دلاری

روزنامه جوان در صفحه نخست امروز خود با تیتر «نشان فتح فرمانده تقدیم سپاه» نوشت: فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از دریافت نشان فتح این نهاد انقلابی از دستان فرمانده معظم کل قوا خبر داد.

نشان فتح به نشانی در جمهوری اسلامی ایران گفته می‌شود که از سوی رهبر معظم انقلاب به رزمندگان نبردهایی با پیروزی چشمگیر داده می‌شود. سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان مولود انقلاب که بر اساس قانون اساسی، وظیفه حفاظت و حراست از انقلاب و دستاوردهای آن را برعهده دارد، بر اساس ماده یک اساسنامه، هدف از تأسیس آن «نگهبانی از انقلاب اسلامی ایران و دستاوردهای آن و کوشش مستمر در راه تحقق آرمان‌های الهی و گسترش حاکمیت قانون خدا طبق قوانین جمهوری اسلامی ایران و تقویت کامل بنیه دفاعی جمهوری‌اسلامی از طریق همکاری با سایر نیروهای مسلح و آموزش نظامی و سازماندهی نیروهای مردمی» عنوان شده است.

همین جایگاه خطیر باعث گردیده که این نهاد انقلابی در طول عمر با برکت خود، همچون نگاهبانی امین و جان بر کف به مصاف دشمنان این ملک و ملت در همه عرصه‌های مبارزاتی برود. چنان‌که فرمانده کل سپاه بارها و در مناسبت‌های مختلف تأکید کرده که شأنی جز خدمت‌گزاری به ملت برای خود قائل نیستیم و «پیش‌مرگ مردمیم» و همین مسئولیت و مأموریت تاریخی است که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با گذشت ۴۴ سال از حیات پر افتخار خود همواره آماج انواع و اقسام تهدیدات از سوی دشمنان انقلاب اسلامی واقع شود. طی این چهار دهه در هیچ عرصه‌ای از سازندگی، دفاعی، مردم یاری و مواردی از این قبیل را نمی‌توان سراغ داشت که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در آن نقش آفرینی نکرده باشد.

سرمایه‌گذاری گازی ۲۰ میلیارد دلاری

روزنامه وطن امروز در صفحه نخست امروز خود تیتر «نصیحت پاپ به زلنسکی» را برگزید و نوشت: صحبت‌های پاپ فرانسیس خطاب به رئیس‌جمهور اوکراین مبنی بر اینکه باید با شجاعت برای مذاکره پرچم سفید نشان دهد، نوعی واقع‌گرایی در سیاست را نشان می‌دهد. مهم‌ترین رهبر دینی مسیحیان هم دریافته است اوکراین و ناتو پیروزی‌ای در جنگ با روسیه نخواهند داشت و کی‌یف باید با پذیرش برخی شروط مسکو جنگ را خاتمه دهد. پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیک‌های جهان در گفت‌وگو با آژانس خبری RSI سوئیس در پاسخ به این موضوع که یک مباحثه بین مردم اوکراین درباره شجاعت تسلیم شدن و نشان دادن پرچم سفید و اینکه تسلیم به معنای مشروعیت بخشیدن به استفاده از زور در عرصه بین‌المللی مطرح شده، گفت: این نوعی تعبیر است اما به نظرم کسی که قدرتمند است، همانی است که اوضاع را نظاره می‌کند، به مردم فکر می‌کند و شجاعت نشان دادن پرچم سفید و مذاکره را دارد. پاپ همچنین با تاکید بر اینکه مذاکرات هرگز درباره تسلیم شدن نیست، بلکه شجاعت عدم سوق دادن کشور به سمت خودکشی محسوب می‌شود، افزود: وقتی می‌بینید شکست خورده‌اید و اوضاع خوب پیش نمی‌رود، باید شجاعت مذاکره را داشته باشید. شما شاید شرمسار باشید اما از کشته شدن مردم جلوگیری می‌شود. به موقع مذاکره کنید، می‌بینید که کشورها میانجی‌گری می‌کنند.

رهبر کاتولیک‌های جهان خاطرنشان کرد: بسیاری از کشورها به دنبال کمک برای پایان جنگ اوکراین و روسیه هستند که در فوریه وارد سومین سال خود شد. پاپ فرانسیس همچنین گفت خودش آماده میانجی‌گری است و البته پیش‌تر فرستاده صلحی را به اوکراین، آمریکا و روسیه فرستاده تا فرصت روند صلح را فراهم کند.

سرمایه‌گذاری گازی ۲۰ میلیارد دلاری

روزنامه شرق در صفحه نخست امروز خود با تیتر «بازار عید بدون نظارت؟» نوشت: در شرایطی که تنها چند روز به شروع سال جدید مانده و بازار شب عید و ماه مبارک رمضان با هم تلاقی پیدا کرده است و انتظار می‌رود نظارت دولت بر بازار تشدید شود، اما این‌طور که نمایندگان مجلس تذکر می‌دهند، این نظارت مطلوب و جدی نیست. حتی یکی از نمایندگان روز گذشته در صحن علنی مجلس تذکر داد که معاون اول رئیس‌جمهور مسئول این عدم نظارت و رهایی بازار است و معتقد است که بازار باید خودش، خودش را تنظیم کند. او در تذکری به رئیس‌جمهور گفت اگر فکری به حال این بازار نکند و معاون اول خود را تغییر ندهد، اولین رئیس‌جمهور تک‌دوره‌ای خواهد بود.

حالا هم چیزی تا عید نمانده و انتظار می‌رود دولت با تشدید نظارت بر بازار شب عید، مانع از سوءاستفاده سوداگران شود؛ بااین‌حال، آن‌طور که نمایندگان می‌گویند، ظاهراً دولت بنا ندارد این حداقل نظارت‌ها را هم انجام دهد.

علی علیزاده، نماینده مردم مراغه در مجلس یازدهم، روز گذشته در تذکری شفاهی، خطاب به رئیس‌جمهوری گفت: «تورم و گرانی در این اوضاع بد اقتصادی و معیشتی توان مردم را بریده است. مردم دیگر با قیمت دلار، سکه و ماشین کار ندارند، در تأمین مایحتاج اولیه خود با مشکل مواجه هستند. آقای رئیس‌جمهور تیم اقتصادی شما قبل از تشکیل دولت، علت اصلی نابسامانی اقتصادی را بی‌کفایتی و بی‌عرضگی دولتمردان می‌دانستند، ما شاهد تلاش‌های شبانه‌روزی جهادی و طاقت‌فرسای شما هستیم، اما این وضعیت اقتصادی محصول تدابیر فرمانده تیم اقتصادی شماست‌».

سرمایه‌گذاری گازی ۲۰ میلیارد دلاری

روزنامه دنیای اقتصاد در صفحه نخست امروز خود تیتر «محیط مساعد تولید نوآور» را برگزید و نوشت: سیاست‌های تولید صنعتی می‌تواند به مثابه تیغ دولبه عمل کند. خطای سیاست‌گذار در این مسیر می‌تواند منجر به وضعیتی شود که صنایع مونتاژکار تشویق شوند و انگیزه‌ای برای نوآوری و عبور از مرحله مونتاژکاری نداشته باشند. در مقابل، این سیاست‌ها می‌تواند به نحوی تدوین شود که با تشویق تولید نوآور، بنگاه‌ها را به سمت رشد بهره‌وری و رقابت‌پذیری سوق دهد و به عمیق‌تر شدن زنجیره تولید و عبور از تله مونتاژ کاری بینجامد. بررسی مرکز پژوهش‌های مجلس از مخاطرات صدور مجوز کسب‌وکار حاکی از این است که در شرایط فعلی اقتصاد و در غیاب سیاست‌های صنعتی، تسهیل مجوزها برای صنایع مستلزم تحقیق و توسعه، می‌تواند نتیجه عکس داده، به این معنی که سبب تقویت تولید مونتاژی شود؛ این روند، ساختار بازار را برای تولید نوآور از حالت بهینه خارج کرده و انگیزه بازیگران برای سرمایه‌گذاری را تضعیف می‌کند. از همین‌رو تاکید می‌شود هرگونه اقدامی برای تسهیل شرایط تولید، باید در راستا و ذیل سیاست‌های صنعتی مشخص و مدون پیش برود.

بررسی‌ها نشان می‌دهد در شرایط فعلی اقتصاد ایران در غیاب سیاست‌های صنعتی لازم، تسهیل صدور مجوزهای کسب‌وکار در صنایع مستلزم تحقیق توسعه می‌تواند سبب شود شرکت‌های جدید زیادی با هدف مونتاژ قطعات منفصله شکل بگیرند. این امر ساختار بازار را برای تولید مبتنی بررسی‌ها و تحقیق و توسعه از حالت بهینه خارج کرده و می‌تواند سبب شود امکان‌پذیری و انگیزه بازیگران فعلی این صنایع برای سرمایه‌گذاری در تحقیق و توسعه بیش از پیش تضعیف شود. مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی با عنوان «مخاطرات تسهیل صدور مجوز در کسب‌وکارهای مستلزم تحقیق و توسعه»، با بررسی صنایع لوازم‌خانگی و خودرو در ایران و مقایسه آن با کشورهای موفق خارجی عنوان کرده بسیاری از تولیدکنندگان ایرانی، از تیراژ تولید کمتر از حد بهینه برای تولید همراه با طراحی بهره می‌برند. این امر به آن دلیل است که این بنگاه‌ها در بخش مونتاژ از زنجیره تولید فعالیت می‌کنند.

سرمایه‌گذاری گازی ۲۰ میلیارد دلاری

کد خبر 735029

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.