چند ساعت طول می‌کشد تا با قطار به مراکز استان‌ها برسیم؟

هنگام سفر از مرکز یک استان به یک شهری دیگر، زمان رسیدن در تهیه بهترین بلیط قطار برای خرید بسیار مهم است. این روزهای پلتفرم‌های مختلف خرید آنلاین بلیط، زمان حرکت و رسیدن از یک شهر به شهر دیگر را به‌خوبی نشان می‌دهند.

تهیه بلیط قطار از این پلتفرم‌ها شما را قادر می‌سازد تا زمان تخمینی رسیدن به مقصد را به‌خوبی مشاهده کنید. بااین‌حال، به‌منظور ایجاد یک برنامه‌ریزی مناسب برای سفر، برآورد دقیق زمان سفر ضروری است. در این مقاله درباره زمان رسیدن به مراکز استان‌ها با قطار، توضیحاتی ارائه می‌دهیم.

سفر با قطار

بسیاری از افراد، سفر با قطار و بلیط قطار را به دلیل راحتی و در دسترس بودن ایستگاه‌های قطار در مقاصد مختلف، ترجیح می‌دهند. مدت‌زمان سفر دیگر یک نگرانی عمده نیست، زیرا قطارها اکنون امکانات بهبودیافته‌ای را ارائه می‌دهند و به مسافران اجازه می‌دهند زمان را به‌راحتی و بدون خستگی بگذرانند. گاهی اوقات، پس از اتمام یک سفر، می‌خواهیم به‌قطار بازگردیم تا از مناظر زیبای بیرون لذت ببریم. به‌این‌ترتیب بسیاری از مسافران سفر با قطار را به نسبت سفر هوایی ارجح می‌دانند.

سیر تحول راه‌آهن ایران

پس از ظهور اولین لوکوموتیو در سال 1825 در انگلستان، نفوذ قطارها به‌سرعت در سراسر جهان گسترش یافت و به نقاط مختلف جهان رسید. ایران نیز از این روند تحول‌آفرین مستثنا نبود و با ایجاد خط ریلی بین تهران و شهرری از افتتاح قطار مسافربری خود استقبال کرد. متعاقباً در میان چالش‌ها و دستاوردهای متعدد، اتصالات ریلی دیگری مانند تبریز-جلفا، بوشهر-برازجان و میرجاوه-زاهدان ایجاد شد؛ اما در سال 1306 هجری شمسی با افتتاح خط راه‌آهن سرتاسری شمال به جنوب به نقطه عطف مهمی رسید. این مسیر ریلی محوری است که منطقه شمال کشور را به بندر امام خمینی (ره) در سواحل جنوبی متصل می‌کند.

راه‌آهن شمال جنوب جهشی عظیم در زیرساخت‌های حمل‌ونقل ایران رقم زد. پس‌از انقلاب اسلامی، تلاش‌ها برای احداث و توسعه خطوط ریلی ادامه یافت که با عملیاتی شدن بیش از 14000 کیلومتر خط ریلی در سراسر کشور به اوج خود رسید.

این گسترش همه‌جانبه شبکه ریلی در مراکز استان‌ها و حومه شهرها نقش مهمی در تسهیل تردد افراد و کالاها در سراسر ایران داشته و به توسعه اقتصادی و دسترسی کشور کمک کرده است.

پوشش سرتاسری راه‌آهن ایران در مراکز استان‌ها

ایران دارای شبکه راه‌آهن گسترده‌ای به طول ۱۴ هزار و ۲۷۰ کیلومتر است که ده هزار کیلومتر دیگر نیز در دست ساخت است. به‌استثنای چند استان (کهگیلویه ‌و بویراحمد، کردستان، اردبیل، چهارمحال و بختیاری، ایلام، کرمانشاه، خراسان شمالی و جنوبی)، اکثر استان‌های ایران دارای امکانات ریلی هستند و تلاش می‌شود در استان‌های باقی‌مانده نیز ارتباطات ریلی توسعه یابد.

تهران و مشهد پرترددترین شهرهای مسیرهای ریلی کشور در مراکز استان‌ها هستند. تهران به‌عنوان پایتخت، قطب اصلی حمل‌ونقل ریلی در ایران است. از سوی دیگر، مشهد مقصد اصلی زائران بارگاه امام رضا (ع) است و سالانه مسافران زیادی را به خود جذب می‌کند. شهرهای کوچک و بزرگ متعددی در مسیر تهران و مشهد به خطوط راه‌آهن متصل هستند.

کدام مسیرها اهمیت بیشتری در مسیر ریلی کشور دارند؟

مسیرهای خاصی برای مسافران اهمیت ویژه‌ای دارند. تهران به‌عنوان نقطه شروع و ایستگاه مرکزی خط آهن کشور عمل می‌کند. علاوه بر این، شهرهای زیارتی مانند مشهد و شیراز اهمیت زیادی دارند. قم همچنین با اماکن مذهبی مهمی ازجمله حضرت معصومه و مسجد جمکران زائران زیادی را به خود جذب می‌کند.

برای سفرهای تفریحی مراکز استان‌ها ازجمله تهران، مشهد، قم، اصفهان، شیراز، یزد، کرمان، بندرعباس، اهواز و غیره فروش بلیط قطار را ارائه می‌دهند. ایستگاه‌های باقی‌مانده به‌عنوان شهرهای میانی نزدیک به این مراکز استان‌ها عمل می‌کنند. فرآیند برآورد تخمین زمان ما تمامی مقاصد را در پوشش می‌دهد و تهران را به‌عنوان نقطه مرجع در نظر می‌گیرد.

مسیر ریلی شرق کشور

در بین مسیرهای ذکر شده، مسیر تهران - مشهد پرترددترین مسیر و بلیط قطار مشهد یکی از پرفروش‌ترین بلیط‌های قطار هست. شرکت‌های خدماتی شبکه‌ی راه‌آهن متعددی از قطارهای جوپا و دیلیجان گرفته تا گزینه‌های مجللی مانند فدک، غزال و قطار سبز، قطار را در این مسیر راه‌اندازی می‌کنند.

به‌طورمعمول، سفر تهران مشهد 12 تا 14 ساعت طول می‌کشد، درحالی‌که برخی از قطارهای اتوبوسی تندرو مسیر را در 8 تا 9 ساعت طی می‌کنند. قطار فدک حتی سریع‌تر است و در کمتر از 12 ساعت می‌تواند به مشهد برسد.

چند ساعت طول می‌کشد تا با قطار به مراکز استان‌ها برسیم؟

مسیر ریلی غرب کشور

خرید بلیط قطار برای مسیرهای غرب کشور بسیار پرطرفدار است، به‌ویژه مسیر تهران تبریز که ازنظر محبوبیت با مسیر تهران مشهد قابل‌مقایسه است. مسیر مشهد تبریز طولانی‌ترین مسیر شبکه ریلی کشور است که از مرکز استان‌های قزوین و زنجان می‌گذرد.

مسیر اصلی تهران به تبریز و بالعکس تقریباً 12 ساعت طول می‌کشد که در صورت ترکیب با مسیر تهران مشهد، تقریباً 24 ساعت طول می‌کشد. فاصله تهران تا قزوین حدود دو ساعت و نیم است درحالی‌که از تهران تا زنجان کمتر از 5 ساعت طول می‌کشد. قزوین در نیمه‌راه تهران و زنجان قرار دارد و پس‌ازآن از زنجان تا تبریز بیش از 7 ساعت راه است.

طولانی‌ترین مسیر قطار کدام است؟

طولانی‌ترین مسیر قطار بعد از تبریز به مشهد، از تهران به بندرعباس است. این مسیر امکان بازدید از برخی از مراکز استان‌ها را در طول مسیر را فراهم می‌کند. مسیر تهران تا قم تقریباً دو ساعت و نیم طول می‌کشد درحالی‌که تهران تا یزد کمی بیش از شش ساعت طول می‌کشد. مسیر مجزای تهران اصفهان کمتر از 8 ساعت طول می‌کشد و مسیر تهران شیراز با قطار بین 16 تا 17 ساعت است. کرمان با قطار حدود 14 ساعت با تهران فاصله دارد و درنهایت بندرعباس تقریباً 21 ساعت فاصله دارد. لطفاً توجه داشته باشید که این زمان‌ها تقریبی هستند و ممکن است زمان‌بندی دقیق، متفاوت باشند.

سایر مسیرهای ریلی کشور

شهرهای دیگری نیز در مسیرهای شبکه ریلی قرار دارند، اگرچه ممکن است حجم ترافیک بالایی نداشته باشند. برای مثال اراک با قطار تنها چهار ساعت با تهران فاصله دارد. خرید بلیط قطار اهواز تهران نیز برای سفر به شهر اهواز، بسیار پرطرفدار است. مسیر ریلی تهران تا اهواز، با توقف‌های میانی در قم و اراک، بیش از 15 ساعت طول می‌کشد.

چند ساعت طول می‌کشد تا با قطار به مراکز استان‌ها برسیم؟

کلام آخر

مهم است که با در نظر گرفتن مدت‌زمان سفر و انتخاب بلیط قطار مناسب، سفر خود را به‌درستی برنامه‌ریزی کنید. اطلاعات ارائه‌شده در این مقاله، می‌تواند به شما کمک کند تا بر اساس ترجیحات خود، زمان‌بندی برای سفر به مراکز استان‌ها و سطح راحتی خود تصمیمی آگاهانه بگیرید. علاوه بر این، به خاطر داشته باشید که مسیر سفر به‌خودی‌خود می‌تواند حتی بیشتر از مقصد لذت‌بخش‌تر باشد، بنابراین عوامل مختلفی برای انتخاب نوع حمل‌ونقل برای سفرهای تفریحی وجود دارد.

کد خبر 712311

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.