آخرین جزئیات حج عمره سال ۱۴۰۲ + اولویت‌های جدید و تاریخ ثبت‌نام

طبق آخرین اخبار موجود، سازمان حج و زیارت به منظور تکمیل شدن ظرفیت کاروان‌ها، اولویت‌های جدید را فراخوانده است و ودیعه‌گذاران تا ۴۰۰ نیز می‌توانند در کاروان‌ها ثبت‌نام کنند، این سفر از بیست‌وهشتم آذر با قیمتی ۴۰ تا ۴۴ میلیون تومانی آغاز می‌شود و مدت زمان آن، ۱۰ روز خواهد بود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، پس از هشت سال وقفه در پی برقراری روابط دو کشور ایران و عربستان، سفر عمره از سر گرفته شد و بنابر اظهارات مسئولان، اعزام زائران از بیست‌وهشتم آذر با قیمتی ۴۰ تا ۴۴ میلیون تومانی آغاز می‌شود، در واقع سازمان حج و زیارت ۱۰ گروه قیمتی برای عمره تعیین کرده که کمترین قیمت آن ۴۰ میلیون و ۲۰۰ هزار و بیشترین قیمت ۴۴ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان است.

طبق آخرین آمار سازمان حج و زیارت تا آبان‌ماه، حدود پنج میلیون و ۸۰۰ هزار نفر از سال ۱۳۹۵ در نوبت عمره هستند و تا پیش از این وقفه طولانی مدت، ایران سالانه کمتر از یک میلیون زائر به عمره اعزام می‌کرد و پیش‌بینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بر این بود که با برقراری دوباره عمره، امکان اعزام ۳۵۰ تا ۴۰۰ هزار نفر از میان افرادی که در نوبت مانده‌اند، وجود دارد.

اکنون روز شمار اعزام زائران به این سفر چهار روز رسیده است و طبق گفته سیدصادق حسینی، رئیس سازمان حج و زیارت، تا تاریخ دهم اسفندماه، ۷۰ هزار نفر به عمره اعزام خواهند شد.

طبق اعلام مسئولان، اولویت ثبت‌نام برای این سفر با دارندگان کارت‌های ثبت‌نامی دارای اولویت یک تا ۱۵۰ بود که در صورت تمایل به تشرف باید نسبت به تهیه گذرنامه بین‌المللی معتبر (دارای هفت ماه اعتبار از زمان اعزام) اقدام می‌کردند.

نام‌نویسی عمره از دو روز گذشته برای اولویت‌های تا ۱۵۰ سال ۸۷ و قبل از آن در بعضی استان‌ها آغاز شد و در جدیدترین اخبار، سازمان حج اولویت‌ها از ۱۵۰ تا ۴۰۰ را فراخوانده است که افراد دارای این اولویت‌ها تنها می‌توانند در کاروان‌ها تا ششم دی‌ماه ثبت‌نام کنند و همچنان ثبت‌نام آنها در کاروان‌های بعد از این زمان امکان‌پذیر نیست.

آخرین جزئیات حج عمره سال ۱۴۰۲ + اولویت‌های جدید و تاریخ ثبت‌نام

چطور از اولویت‌های عمره اطلاع پیدا کنیم؟

برای سهولت دسترسی به اطلاعات لازم در خصوص تشرف عمره مفرده، امکانی برای متقاضیان فراهم شده است تا بتوانند از سه طریق از اولویت‌ها مطلع شوند:

یکی از راهبردها برای استعلام اولویت‌ها و جزئیات آن، ورود به سامانه https://umrah.haj.ir/SanadInquiry.aspx است، همچنین متقاضیان می‌توانند با ورود به سامانه haj.ir و کلیک روی بنر «استعلام اولویت‌های عمره مفرده» از جزئیات اولویت‌های عمره مطلع شوند.

راهکار سوم برای استعلام اولویت عمره مفرده، از طریق تلفن همراه و درج کد دستوری USSD با شماره‌گیری #۶۴۵۱۱*۴* است.

آخرین جزئیات حج عمره سال ۱۴۰۲ + اولویت‌های جدید و تاریخ ثبت‌نام

مدت زمان حج عمره و مشمولان اعزام ۱۴۰۲

مدت زمان سفر عمره، ۱۰ روز شامل پنج روز در مدینه و پنج روز در مکه است.

بر اساس اطلاعات موجود، دارندگان کارت‌های ثبت‌نام عمره که در سال ۱۳۸۷ ودیعه‌گذاری کرده‌اند و اولویت آنها از یک تا ۱۵۰ است، از روز چهارشنبه بیست‌ودوم آذر باید به سامانه omreh.haj.ir مراجعه و با تکمیل و به‌روزرسانی اطلاعات خود و تشکیل گروه (به همراه اعضای خانواده، بستگان، آشنایان ) برای تشرف در یک کاروان اقدام کنند، همچنین این افراد باید از ساعت ۹ صبح روز گذشته _پنجشنبه بیست‌وسوم آذر_ با مراجعه دوباره به سامانه مذکور، کاروان خود را انتخاب کنند.

آخرین جزئیات حج عمره سال ۱۴۰۲ + اولویت‌های جدید و تاریخ ثبت‌نام

تاریخ اعزام عمره‌گزاران ۱۴۰۲ در استان‌های کشور

برای انتقال زائران به عمره مفرده ۱۰ ایستگاه پروازی در نظر گرفته شده که بر اساس برنامه پیش‌بینی شده، بیست‌وهشتم آذر نخستین گروه زائران از فرودگاه امام خمینی (ره) عازم سرزمین وحی می‌شوند.

اعزام زائران از فرودگاه مشهد نیز در بیست‌ونهم آذر و روند تشرف زائران استان‌های فارس، بوشهر، کهگیلویه و بویراحمد و هرمزگان به عمره نیز از فرودگاه شیراز سی‌ام آذر آغاز می‌شود و پس از آن نیز اعزام زائران به سرزمین وحی از فرودگاه تبریز از دوم دی و از فرودگاه اصفهان از سوم انجام می‌گیرد.

فرودگاه‌های ساری، اهواز، یزد و کرمان نیز فعالیت خود را برای اعزام عمره‌گزاران ایرانی به ترتیب از چهاردهم، پانزدهم، شانزدهم و هفدهم دی آغاز می‌کنند و فرودگاه زاهدان نیز از بیست‌وهفتم بهمن فعال خواهد شد و در این دوره هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران، معراج و ایران‌ایرتور زائران را برای تشرف به عمره منتقل می‌کنند.

ایستگاه‌های پروازی و استان‌های اعزامی از هر ایستگاه

۱- امام خمینی (ره): استان‌های البرز، ایلام، تهران، زنجان، سمنان، قزوین، قم، کاشان، کردستان، کرمانشاه، گیلان، لرستان، مرکزی، همدان

۲- اصفهان: استان‌های اصفهان، چهارمحال و بختیاری

۳- مشهد: استان‌های خراسان رضوی، خراسان شمالی، خراسان جنوبی

۴- شیراز: استان‌های بوشهر، فارس، کهگیلویه و بویراحمد، هرمزگان

۵- تبریز: استان‌های اردبیل، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی

۶- ساری: استان‌های گلستان، مازندران

۷- اهواز: استان خوزستان

۸- یزد: استان یزد

۹- کرمان: استان کرمان

۱۰- زاهدان: استان سیستان و بلوچستان

آخرین جزئیات حج عمره سال ۱۴۰۲ + اولویت‌های جدید و تاریخ ثبت‌نام

برای قطعی شدن ثبت‌نام عمره چقدر وقت داریم؟

مدت زمان مجاز واریز مابه‌التفاوت هزینه سفر پس از قطعی شدن ثبت‌نام، حداکثر ۴۸ ساعت بوده که درصورت عدم واریز هزینه سفر در این فرصت، متقاضی به طور خودکار (سیستمی) حذف و فرد جدید جایگزین وی خواهد شد.

هزینه سفر به عمره مفرده شامل مخارج ارزی و ریالی همچون بلیت هواپیما، اجاره هتل‌های محل اقامت، تغذیه و تدارکات، حمل و نقل، صدور روادید و جلسات آموزشی است، که مبلغ آن طی قبض «مابه‌التفاوت هزینه سفر» محاسبه و توسط متقاضی پرداخت خواهد شد.

برای پوشش بیمه‌ای نیز، بیمه عمر ۱۰۰ میلیون تومان، بیمه حادثه ۶۰۰ میلیون تومان، بیمه بار زائر در رفت و برگشت حدود ۲۷ میلیون تومان تعریف شده است.

بنابر تصمیم گرفته شده، تمام دفاتر و کارگزاران زیارتی سراسر کشور آمادگی دارند در صورت مراجعه متقاضیان، با دریافت حق‌الزحمه مربوطه، نسبت به درج اطلاعات افراد در سامانه عمره از قبیل تکمیل اطلاعات متقاضی، تشکیل گروه، دریافت کلمه و رمز عبور و در نهایت ذخیره (رزرو) اولیه برای افراد واجد شرایط اقدام کنند.

در صورت فراموشی اولویت اعزام، دارندگان کارت‌های ثبت‌نامی عمره می‌توانند با مراجعه به سامانه عمره یا از طریق کد دستوری #۶۴۵۱۱*۴* از اولویت کارت ثبت‌نامی خود (اولویت‌های ششصدگانه) مطلع شوند.

برای سهولت ثبت‌نام در گروه‌های اعزامی، این امکان در سامانه عمره وجود دارد که دارندگان کارت‌های ثبت‌نامی با تشکیل گروه، نسبت به جست‌وجو و انتخاب کاروان و ثبت‌نام چند نفر به طور همزمان اقدام کنند.

باتوجه به زمان محدود و لزوم تکمیل هرچه سریع‌تر گروه‌های اعزامی به عمره، چنانچه ۴۸ ساعت پس از آغاز نام‌نویسی اولویت‌های فراخوان‌شده مراجعه نداشته و گروه‌های اعزامی تکمیل نشده باشد، سازمان حج و زیارت، اولویت‌های بعدی را فرامی‌خواند.

باتوجه به تجربیات و سوابق گذشته، تشرف عمره‌گزاران در هر زمان به صدور به‌موقع روادید ازسوی سفارت کشور عربستان سعودی و تأیید جداول پروازی منوط است.

آخرین جزئیات حج عمره سال ۱۴۰۲ + اولویت‌های جدید و تاریخ ثبت‌نام

امکان حضور دختران مجرد در عمره وجود دارد؟

بنابر اعلام سازمان حج و زیارت در فاصله بیست‌وهشتم آذر تا دهم اسفند قرار است ۷۰ هزار نفر در قالب ۵۷۰ کاروان اعزام شوند، ظرفیت کاروان‌ها از ۹۰ تا ۱۶۰ نفر متفاوت است و طبق قانون جدید عربستان، سفر تنهایی دختران مجرد بدون محرم به عمره مشکلی ندارد و این در صورتی است که عربستان پیش‌تر سفر این زائران را به حضور یکی از محارم مشروط می‌کرد.

سازمان حج و زیارت اعلام کرده است با اعزام ۷۰ هزار نفر، همچنان حدود ۵ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر در نوبت عمره خواهند بود و برای اعزام زائران ایرانی در ماه رمضان و شوال همچنان درحال رایزنی است.

آخرین جزئیات حج عمره سال ۱۴۰۲ + اولویت‌های جدید و تاریخ ثبت‌نام قبل از سفر به محاسبه نفس بپردازید و توبه کنید

زائرانی که به سفر حج تمتع یا عمره مفرده مشرف می‌شوند، قبل از هرچیز باید به عظمت و معنویت این سفر روحانی، توجه داشته باشند، توجه به اینکه به چه سفری می‌روند و این سفر عرفانی چه برکات و فوائدی را می‌تواند برای آنها به همراه داشته باشد، ضروری است.

«توجه داشتن و غافل بودن»، اولین گام در سیر و سلوک است، بدین ترتیب زائر خانه خدا باید با هوشیاری و توجه کامل، از فریضه انسان سازحج، کمال بهره‌برداری را داشته باشند تا علاوه بر اینکه عبادت او مورد پذیرش حضرت حق واقع شود، پیشرفت قابل ملاحظه‌ای نیز در سیر و سلوک داشته باشد.

سفر معنوی حج، فرصت بسیار مناسبی برای تفکر است. تفکر، در آموزه‌های دینی از اهمیت والایی برخوردار است، انسان باید با سلاح تفکر به مبارزه با شیطان بپردازد و به خصوص کسی که به حج مشرف می‌شود باید بیش از دیگران خود را به سلاح تفکر مجهز کند.

کسی که می‌خواهد به حج یا عمره مشرف شود، باید قبل از سفر به محاسبه نفس بپردازد، یعنی از اعمال و احوال خود، بازرسی دقیقی داشته باشد و بنگرد که آیا عباداتی نظیر نماز، روزه، خمس، صله رحم ونیکی به دیگران و سایر عبادات را به نحو صحیح انجام داده است؟ آیا اموال و دارایی او حلال است؟ آیا دیگران به ویژه نزدیکان و وابستگان او از وی راضی هستند؟ و بدین صورت قبل از سفر به سوی خداوند متعال، متوجه اعمال خویش شود و ضمن محاسبه آن اعمال با خود بیندیشد که اگر به جای سفر حج، به عالم برزخ وارد می‌شد، وضع او چگونه بود؟

کسی که می‌خواهد عازم مکه شود، نباید در نامه اعمال خود، هیچ گناهی را باقی گذارد و قبل از تشرف به حج شایسته است که از معاصی گذشته توبه کند و در برابر رحمت خداوند رحمان و رحیم شرمسار و خجالت زده باشد و پس از اینکه زائر خانه خدا از گناهان گذشته خود توبه کرد و مشرف به سفر حج یا عمره شد، باید مراقبت و مواظبت کامل از اعمال و رفتار خود داشته باشد و از هرگونه گناه و معصیتی اجتناب کند.

دوام ذکر و استمرار ارتباط با خداوند متعال و قطع ارتباط با غیرخداوند، در این سفر معنوی از اهمیت فراوانی برخوردار است، چرا که باعث می‌شود، انسان مورد توجه خداوند واقع شود؛ همچنین دعا نیز باید مد نظر او قرار گیرد چراکه دعا، مغز عبادات و خواسته و محبوب الهی و بهترین عبادت و کلید رستگاری و چراغ تاریکی و سلاح مومن و قائمه دین و به تعبیر بلند قرآن کریم، وسیله جلب توجه خداوند تعالی است.

کد خبر 712124

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.