مباحث بافت تاریخی شیراز از سوی قائم مقام وزیر میراث فرهنگی پیگیری می‌شود

مدیرکل دفتر مدیریت عملکرد، بازرسی و پاسخگویی به شکایات وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: بافت تاریخی شیراز موضوع مورد تاکید مقام عالی وزارت میراث فرهنگی است که اقدامات آن به صورت ویژه از سوی قائم مقام وزیر و معاون میراث فرهنگی وزارتخانه به صورت مستقیم در حال پیگیری است.

میثم آسوپا امروز _ چهارشنبه نوزدهم مهر_ در حاشیه میز ارتباطات مردمی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان فارس در گفت و گو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: هدف اصلی از حضور در استان فارس پاسخگویی به سوالات مردم و رفع مشکلات در سه حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی است تا بتوان با ارتباط مستقیم مسائل آن‌ها رفع شود.

وی افزود: مسائل در دو حوزه اصلی بررسی می‌شود که حوزه اول درون وزارت خانه است که مشکل در ستاد مطرح و تصمیم نهایی اعلام می‌شود. همچنین برای موضوعات بین دستگاهی و خارج از وزارت خانه که با دستگاه‌های اجرایی هم عرض است، ارتباط برقرار خواهیم کرد و راه حل مورد نظر را پیشنهاد خواهیم داد و با ارسال نامه این پیشنهاد مطرح می‌شود و یا با برگزاری جلسات شورای حل مسأله به صورت مشترک تصمیم‌گیری انجام می‌شود.

مدیرکل دفتر مدیریت عملکرد، بازرسی و پاسخگویی به شکایات وزارت میراث فرهنگی گفت: بیشترین موارد مطرح شده از سوی مراجعه‌کنندگان در استان در دو حوزه میراث و گردشگری است که در حوزه میراث، موضوع طرح‌های تفصیلی و بافت تاریخی عنوان شد و در حوزه گردشگری نیز بیشترین موضوعات مرتبط با دستگاه‌های اجرایی همچون جهاد کشاورزی و شهرداری بود که وظیفه استعلامات، تغییر کاربری و اقدامات را به عهده دارند.

آسوپا خاطر نشان کرد: یکی از مشکلات استان فارس عدم مشارکت دستگاه‌های اجرایی با اداره کل میراث فرهنگی استان بوده و این موضوع محرز است.

وی اضافه کرد: امروز در موضوعاتی که بررسی شد بیش از ۸ مورد به نتیجه نرسید و ناچار به مکاتبه رسمی با دستگاه‌های اجرایی بودیم تا مشکلات رفع شود و این آمار قابل تأملی است. چرا که در سایر سفرهای استانی تنها با یک یا دو مورد مواجه هستیم.

گلایه مردم شهرستان‌های استان فارس از نحوه حفاظت از آثار و بنای تاریخی، دیگر پرسش خبرنگار ایمنا بود و مدیرکل دفتر مدیریت عملکرد، بازرسی و پاسخگویی به شکایات وزارت میراث فرهنگی، تصریح کرد: یک ضعف اصلی و یک امتیاز بزرگ استان فارس دارد که امتیاز بزرگ استان فارس آن است که با هر قدمی که در فارس برداشته می‌شود یک بنای تاریخی و یک نقطه تاریخی پیدا می‌شود که ارزش میراثی بالا دارد که شاید در استان‌های دیگر نباشد. از سوی دیگر نیروی انسانی و شرایط استان به گونه‌ای است که پاسخگوی شرایط استان نیست و متأسفانه در سال‌های قبل و ادوار گذشته تدبیری برای این موضوع انجام نشده است.

آسوپا با اشاره به اینکه در حال حاضر با ضعف کمبود نیروی انسانی برای حفاظت از آثار تاریخی مواجه هستیم و جذب نیرو در همه استان‌های کشور انجام نشده است، خاطر نشان کرد: مقام عالی وزارت میراث تأمل و تلاش ویژه‌ای بر این موضوع داشتند تا این مسأله رفع شود. از سوی در این حوزه ضرورت دارد تا بخش‌های دیگر دولتی بویژه سازمان اداری و استخدامی کشور به این حوزه اهتمام ویژه‌ای داشته باشد تا بتوانیم ضعف نیروی انسانی این حوزه را جبران کرد تا جذب بیشتر نیرو انجام شود.

وی اضافه کرد: در حال حاضر در تمام استان‌های کشور تمام نیروهای حفاظت از آثار و بناهای تاریخی با جان و دل پای کار هستند.

مباحث بافت تاریخی شیراز به شکل ویژه از سوی قائم مقام وزیر میراث فرهنگی پیگیری می‌شود

اشاره به ثبت ملی بافت تاریخی شیراز و اقدامات و وظایف پیش روی هر دستگاه اجرایی در سطح کلان شهر شیراز دیگر پرسش مطرح شده بود و مدیرکل دفتر مدیریت عملکرد، بازرسی و پاسخگویی به شکایات وزارت میراث فرهنگی اظهار کرد: یکی دیگر از تأکیدات مهم مقام عالی وزارت میراث فرهنگی در خصوص بافت تاریخی شیراز است که در این خصوص موضوعات به صورت ویژه از سوی قائم مقام وزیر و معاون میراث فرهنگی وزارتخانه به صورت مستقیم در حال پیگیری است.

آسوپا خاطر نشان کرد: برای به جریان افتادن موضوع بافت تاریخی نیازمند اقدامات اولیه است که بایستی الزاماً انجام شود تا نتیجه لازم به دست آید. لذا بخش‌های قانونی، طرح تفصیلی و سایر موارد مرتبط با دستگاه‌های اجرایی به صورت جدی پیگیری می‌شود.

وی افزود: یکی از مشکلات جدی که در خصوص موضوع بافت تاریخی با آن مواجه هستیم بودجه‌ای است که مهندس ضرغامی به آن اشاره و اعلام داشتند" بودجه تخصیص یافته برای مرمت و احیا بافت تاریخی به اندازه پول روزانه یک کارگر نیست" لذا با توجه به این موضوع پیشبرد کار بسیار دشوار است و باید بودجه فراتری تخصیص داده شود.

مدیرکل دفتر مدیریت عملکرد، بازرسی و پاسخگویی به شکایات وزارت میراث فرهنگی تأکید کرد: نگاه وزارت خانه به این سمت و سو است تا از ظرفیت دوستداران میراث فرهنگی استفاده شود. چرا اگر بتوانیم این زمینه را تسهیل کنیم تا مردم خودشان در این حوزه فعال باشند بسیار اثرگذار خواهد بود.

آسوپا همچنین در خصوص روند صدور مجوزها مرتبط با این حوزه، اظهار کرد: اساس روند صدور مجوزها در دولت بر آن است تا صدور مجوزها هر چه سریع‌تر انجام شود و این موضوع در وزارت میراث تحقق یافته است.

کد خبر 695131

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.