امید باقری در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، اظهار کرد: با توجه به فرارسیدن فصل پاییز، کاهش دمای هوا و استفاده از سیستمهای گرمایشی، موضوع گاز گرفتگی بهویژه گاز مونوکسید کربن، از اهمیت بالایی برخوردار است زیرا یکی از موارد مهمی است که خطر مرگ را به دنبال دارد و استنشاق و تنفس آن موجب مسمومیت میشود که بهواسطه سوخت ناقص از انواع وسایل گازسوز و سوخت همچون بخاری، آبگرمکن، پیکنیک و زغال به وجود میآید.
وی با بیان اینکه طبق بررسیهایی که انجام شده اگر غلظت مونوکسید کربن از ۵۰ پیپیام بیشتر باشد، موجب ایجاد خطر میشود، افزود: اگر فردی به مدت هشت ساعت در این محیط قرار گیرد، بهطور قطع موجب عوارض نورولوژیک در وی و ایجاد خطر میشود و هر چه این غلظت بیشتر شود، زمان مسمومیت کاهش پیدا میکند.
رئیس اداره برنامهریزی و توسعه سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری اصفهان خاطرنشان کرد: طی تحلیلهای آماری سال گذشته، با رعایت و تعامل شهروندان ۵۷ درصد کاهش گاز گرفتگی نسبت به سال ۱۴۰۰ داشتیم که در این زمینه رعایت نکات ایمنی از اهمیت بالایی برخوردار است.
وی اضافه کرد: به شهروندان توصیه میکنم قبل از اینکه سیستم گرمایشی منزل خود را نصب کنند، لولههای تهویه و مدار دودکش را بازدید کنند و در صورت معیوب بودن، رفع عیب شود.
باقری گفت: با توجه به پشت سر گذاشتن فصل بهار، لانهگذاری پرندگان را روی دودکش منازل داریم که موجب مسدود شدن فضای دودکش و انتشار گاز co در محیط منزل میشود.
وی تصریح کرد: بعضی منازل که در حال عملیات عمرانی و ساختوساز هستند، ممکن است با پرتاب شدن مصالح ساختمانی به سمت دودکشها مجرای آن مسدود شود که توصیه میشود شهروندان دقت لازم را داشته باشند و قبل از نصب دودکش به پشتبام بروند و آن را چک کنند.
رئیس اداره برنامهریزی و توسعه سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری اصفهان با بیان اینکه دودکشها باید صاف و بدون پیچوخم باشند و توصیه میشود از دودکشهای فنری استفاده نشود، زیرا با تکانهایی موجب انتشار مونوکسید کربن در فضا خواهد شد، گفت: امیدواریم که با رعایت شهروندان امسال نیز همچون سال گذشته با کاهش محسوس آمار گازگرفتگی مواجه باشیم.
نظر شما