لزوم ایجاد دبیرخانه بین‌المللی رویداد اعطای جایزه مصطفی (ص)

مهرماه امسال با برگزاری جایزه مصطفی(ص) شاهد نوبل اسلامی در کلانشهر اصفهان خواهیم بود و در این راستا میزبان حضور تعدادی از دانشمندان جهان هستیم.

به گزارش خبرنگار ایمنا، جایزه مصطفی (ص) هر دو سال یک بار به دانشمندان برتر حوزه علم و فناوری جهان اسلام از سوی عطا می‌شود. به دلیل تأکید بسیار بنیان‌گذار اسلام حضرت محمد (ص) بر علم‌آموزی، این جایزه به نام یکی از القاب وی (مصطفی) به معنای برگزیده نام‌گذاری شده‌است.

جایزه مصطفی (ص) از سال ۲۰۱۵ میلادی تاکنون در چهار دوره برگزار شده است که پس از برگزاری چهار دوره از آن در تهران امسال برای نخستین بار استان اصفهان میزبان رویداد اعطای جایزه مصطفی (ص) است. در جریان این رویداد از شخصیت‌های تراز اول کشور در اصفهان حضور خواهند یافت. آنچه در ادامه می‌خوانید حاصل گفت‌وگوی صمیمانه خبرنگار ایمنا با پیمان مصدق، مدیر روابط بین‌المللی دانشگاه صنعتی اصفهان است.

ایمنا: جایگاه جهان اسلام در علم و تکنولوژی چگونه است و برگزاری رویداد اعطای جایزه مصطفی (ص) چه تاثیری بر توسعه گفتمان اسلامی دارد؟

مصدق: حدوداً از ۲۰ سال گذشته کشورهای اسلامی مانند کشور مالزی، اندونزی، کشورهای عربی حوزه خلیج فارس و ایران حرکت خوبی را در جهت اثبات جهان اسلام در دنیا علم آغاز کرده‌اند. رویداد مصطفی زمانی اثرگذار خواهد بود که همه کشورهای اسلامی در آن مشارکت داشته باشند. در حال حاضر رویداد مصطفی محدود شده است و بخش بزرگی از برگزاری آن بر دوش ایران قرار گرفته است‌، اما رویداد مصطفی (ص) زمانی ارزش خود را در دنیای اسلام پیدا می‌کند که کشورهای اسلامی دیگر مانند پاکستان، مالزی، عربستان و ترکیه نیز در برگزاری آن مشارکت داشته باشند تا برگزاری رویداد محدود نشود.

بسیاری از دانشمندان در سراسر جهان اسلام که حضور آن‌ها بر کیفیت رویداد مصطفی تاثیر گذار است، امکان شرکت در رویداد را ندارند فقط به این دلیل که از سمت کشورهایشان جهت شرکت در رویداد مورد حمایت قرار نمی‌گیرند.

لزوم ایجاد دبیرخانه بین‌المللی رویداد اعطای جایزه مصطفی (ص)

باید دبیرخانه بین‌المللی برای برگزاری این رویداد ایجاد شود و همانگونه که المپیاد جهانی در کشورهای مختلف برگزار می‌شود این دبیرخانه نیز به صورت چرخشی برگزاری هر دوره را بر عهده یکی از کشورهای اسلامی قرار دهد چراکه مشارکت کشورهای مختلف در برگزاری رویداد موجب توسعه و افزایش اهمیت این رویداد خواهد شد.

ایمنا: میزبانی اصفهان از پنجمین دوره جایزه مصطفی (ص) را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

مصدق: چهار دوره از این رویداد در تهران برگزار شده است و امسال نخستین سالی است که برگزاری آن به شهری غیر از پایتخت سپرده شده است در این راستا به نظر بنده انتخاب اصفهان برای انجام این فعالیت حرکت بسیار عاقلانه‌ای بوده است چرا که اصفهان از جهات فرهنگی، دانشگاهی و فعالیت‌های فناورانه دارای ظرفیت مناسبی است.

در این راستا اگر از فرصت ایجاد شده دانشگاه‌ها، مراکز و پارک‌های فناوری و به خصوص اساتید و دانشجوها خوب استفاده کنند اثرات مطلوبی را برای شهر به دنبال خواهد داشت.

به نظر بنده رویداد مصطفی از لحاظ توریستی رویداد قابل توجهی نیست چرا که کل مهمان‌های دعوت شده جهت برگزاری رویداد که وارد شهر اصفهان می‌شوند محدود بوده و باتوجه به محدودیت زمانی افراد نهایتاً فقط می‌توانند چند بازدید از مراکز تاریخی اصفهان داشته باشند.

ایمنا: آیا میهمانان رویداد مصطفی (ص) از دانشگاه صنعتی اصفهان بازدید خواهند داشت؟

مصدق: بله. براساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده نهم مهرماه تعدادی از اساتید و دانشمندان در دانشگاه اصفهان و تعدادی نیز در دانشگاه صنعتی حضور پیدا می‌کنند. متخصصان حوزه علوم انسانی، علوم اجتماعی، زبان و ادبیات فارسی در دانشگاه اصفهان و اساتید حوزه تکنولوژی در دانشگاه صنعتی حضور خواهند داشت.

لزوم ایجاد دبیرخانه بین‌المللی رویداد اعطای جایزه مصطفی (ص)

ایمنا: در بین دعوت شدگان رویداد مصطفی (ص) به جز دانشمندان چه افراد دیگری حضور دارند؟

مصدق: در بین اساتید دعوت شده افراد تاثیرگذاری از کشورهای مختلف حضور دارند از رئیس دانشگاه و پارک‌های علم و فناوری تا افراد دارای مسئولیت در یونسکو و …. لازم به ذکر است حضور این افراد در کشور و به خصوص در اصفهان زمینه آشنایی آنها با ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های ما را ایجاد می‌کند و موجب ارتباط اندیشمندان و محققان و انجام فعالیت‌های مشترک بین کشورهای اسلامی می‌شود.

ایمنا: فعالیت اساتید دعوت شده به دانشگاه صنعتی در چه زمینه‌هایی است؟

مصدق: طبق برنامه‌ریزی‌های انجام شده قرار است در دانشکده‌های مختلف دانشگاه به صورت حضوری جلسات مختلف علمی، ورکشاپ، مذاکره و آزمایشگاه با حضور اساتید و دانشجویان تحصیلات تکمیلی ما برگزار شود. همچنین دانشگاه صنعتی در طی برنامه افتتاحیه و بازدید از سه مرکز پژوهشی قرار است به معرفی دانشگاه صنعتی و ارائه پتانسیل‌ها و زیرساخت‌های آن بپردازد.

کد خبر 689618

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.