با ۳ بیماری دندانی نادر در جهان آشنا شوید!

پوسیدگی دندان و بیماری‌های لثه، مشکلات شایعی هستند که دندانپزشکان در معاینه بیماران خود، روزانه با آنها روبرو می‌شوند و درمان‌های پیشگیرانه و ترمیمی ارائه می‌دهند.

اما آیا می‌دانستید مشکلات نادر مربوط به سلامت دهان و دندان وجود دارد که ممکن است از وجود آنها بی‌خبر باشید؟

در این مطلب ۳ مورد از نادرترین بیماری‌های دندان را معرفی کرده‌ایم. پس مطالعه این مطلب را از دست ندهید.

آشنایی با نادرترین بیماری‌های دندان

با ۳ بیماری دندانی نادر در جهان آشنا شوید!

در ادامه نادرترین بیماری‌های دندان را معرفی کرده‌ایم:

  1. ژمیناسیون دندان

ژمیناسیون دندان اختلالی است که در آن دندان یک ریشه دارد و تاج آن به دو تاج مجزا تقسیم می‌شود. این اتفاق تنها در ۰.۵ درصد از دندان‌های شیری و ۰.۱ درصد از دندان‌های دائمی رخ می‌دهد. عوامل ژنتیکی می‌توانند در ایجاد آن نقش داشته باشند.

نگرانی که درمورد افرادی که به این مشکل دچار هستند، این است که در معرض خطر پوسیدگی دندان، بیماری لثه و شلوغی بیش از حد دندان‌ها قرار دارند.

در چنین شرایطی دندانپزشک تهیه تصاویر رادیوگرافی برای بررسی سلامت دهان و دندان را تجویز می‌کند. ممکن است لازم باشد این دندان کشیده شود و هر یک از گزینه‌های درمانی لازم مانند ارتودنسی، ایمپلنت یا بریج توصیه شوند.

  1. آنودنشیا

آنودنشیا یا فقدان دندان یک اختلال ژنتیکی است که هم دندان‌های شیری و هم دائمی را تحت تاثیر قرار می‌دهد. این اتفاق در اغلب موارد برای دندان‌های دائمی اتفاق می‌افتد و باعث می‌شود جوانه‌های دندان‌های دائمی فرد هرگز رشد نکنند.

این مشکل در غذا خوردن، صحبت کردن و حتی اعتماد به نفس فرد، تاثیر بسیار بدی می‌گذارد. خوشبختانه با پیشرفت علم دندانپزشکی، روش‌های درمانی به وجود آمده‌اند که با استفاده از آنها می‌توان آنودنشیا را درمان کرد. برخی از این روش‌های درمانی عبارت‌اند از: بریج‌های دندانی، پروتزهای کامل و جزئی و ایمپلنت‌های دندانی.

  1. هایپردنشیا

هایپردنشیا به اختلال دندانی گفته می‌شود که در آن فرد دندان‌های اضافی در دهان خود دارد. این اتفاق در اغلب افراد به صورت داشتن یک یا دو دندان اضافی ظاهر می‌شود، اما ممکن است در برخی افراد تعداد بیشتری دندان اضافی مشاهده شود. علت این امر اغلب ژنتیک است.

برخی از عوارضی که این اختلال برای فرد ایجاد می‌کند، شامل مشکلات گفتاری، دشواری در جویدن غذا، پوسیدگی دندان‌ها به دلیل شلوغی و روی هم قرار گرفتن آنها و کج شدن دندان‌ها است. روش‌هایی که معمولاً دندانپزشک برای درمان این مشکل توصیه می‌کند، کشیدن دندان و ارتودنسی هستند. با این حال، تصمیم گیری در نهایت بر اساس شدت مشکل و سن بیمار انجام می‌شود.

آیا می‌توان از بیماری‌های نادر دندان پیشگیری کرد؟

با ۳ بیماری دندانی نادر در جهان آشنا شوید!

در اغلب موارد چنین بیماری‌هایی زمینه ژنتیکی و ارثی دارند، به همین دلیل نمی‌توان به طور قطعی از بروز آنها جلوگیری کرد. اما با انجام اقداماتی که در ادامه آنها را بیان کرده‌ایم بتوان از بروز آنها جلوگیری کرد و یا حداقل خطر آنها را کاهش داد:

  1. رعایت مراقبت‌های دوران بارداری

رعایت مراقبت‌های دوران بارداری برای حفظ سلامت مادر و همچنین سالم به دنیا آوردن نوزاد، بسیار مهم است. زنان باردار باید چکاپ‌های خود را به طور منظم انجام دهند و توصیه‌هایی که پزشک معالجشان در هر دوره از بارداری به آنها می‌دهد را با دقت رعایت کنند.

  1. رعایت بهداشت دهانی منظم

مسواک زدن حداقل دو بار در روز (صبح و شب) با مسواک، خمیر دندان و دهانشویه مناسب به حفظ سلامت دندان‌ها و لثه‌ها کمک می‌کند.

  1. استفاده مادر باردار از نخ دندان

استفاده از نخ دندان با از بین بردن مواد غذایی و پلاک بین دندان‌ها از تجمع باکتری‌ها و ایجاد بیماری‌های دهان و دندان جلوگیری می‌کند.

  1. مراجعه منظم مادر باردار به دندانپزشک

پیشنهاد می‌شود که مادران باردار به منظور بررسی دندان‌ها و لثه‌های خود، به طور مرتب در طول بارداری خود به کلینیک دندانپزشکی مراجعه کنند.

  1. محدود کردن مصرف مواد شیرینی در بارداری

مصرف زیاد مواد شیرینی علاوه بر افزایش خطر پوسیدگی دندان‌ها و ایجاد بیماری پریودنتال، ممکن است احتمال ابتلای مادر باردار به دیابت بارداری یا سایر مشکلات دیگر را بالا ببرد. این بیماری‌ها سلامت جنین را به خطر می‌اندازند.

نیاز به کمک دارید؟

کلینیک دندانپزشکی دکتر فاطمه لبافی اینجاست تا با تشخیص مشکلات مربوط به دندان و لثه‌تان و ارائه بهترین و مناسب‌ترین روش‌های درمانی برای آنها، به شما کمک کند.

در کلینیک ما، طیف گسترده‌ای از خدمات دندانپزشکی برای رفع نیازهای دندانپزشکی شما ارائه می‌شود؛ از معاینات اصولی و ارائه درمان‌های پیشگیرانه گرفته تا درمان‌های ترمیمی پیشرفته.

پس با ما تماس بگیرید و یک نوبت ویزیت رایگان دریافت کنید. منتظر دیدار شما هستیم.

سخن پایانی

بیماری‌های نادر دندان گرچه شیوع کمی دارند، اما در صورت ابتلا به آنها تاثیر نامطلوب زیادی در سلامت دهان و دندان می‌گذارند. با رعایت بهداشت دهانی منظم، مراجعات مرتب به دندانپزشک و پیگیری پیشنهادات درمانی ایشان، می‌توان این بیماری‌ها را درمان و از عوارض آنها جلوگیری کرد.

همچنین، آگاهی از علائم و علت‌های این بیماری‌ها می‌تواند به افراد کمک کند تا به موقع به دندانپزشک مراجعه و از تشدید آنها پیشگیری کنند. برای افرادی که به طور ژنتیکی در معرض این بیماری‌ها هستند، توصیه می‌شود که از کودکی به مراقبت دندانی و دهانی آنها توجه ویژه داشته باشند.

در واقع از آنجایی که این مشکلات اغلب در دوران کودکی، با رشد کردن دندان‌های شیری و یا دائمی قابل تشخیص هستند، والدین باید با دیدن علائم هر یک از بیماری‌ها و مشکلات دهان و دندان، فوراً فرزند خود را نزد دندانپزشک ببرند.

کد خبر 688725

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.