اجلاس گروه ۲۰ با چاشنی ترس از بریکس

نشست سالانه گروه ۲۰ متشکل از ۱۹ کشور ثروتمند جهان به اضافه اتحادیه اروپا در حالی از امروز در دهلی‌نو آغاز به کار می‌کند و فردا به پایان می‌رسد که رؤسای جمهور چین و روسیه در آن حضور ندارند و به گفته ناظران، این نشست زیر سایه گسترش بریکس و جنگ اوکراین برگزار می‌شود.

به گزارش خبرنگار ایمنا، نشست سران گروه ۲۰ شامل ۲۰ اقتصاد برتر جهان از امروز در شرایطی در هند آغاز می‌شود که جنگ اوکراین و موضع تهاجمی روسیه علیه غرب این نشست را تحت تأثیر قرار داده است.

خبرگزاری الجزیره در گزارش ویژه‌ای به بررسی ابعاد برگزاری این نشست در هند پرداخته است و با اشاره به حضور رهبران ثروتمندترین و قدرتمندترین کشورهای جهان در نشست دو روزه G۲۰ در دهلی نو مدعی شد که این اولین باری است که این کشور جنوب آسیا میزبان چنین گروه قدرتمندی از رهبران جهان است.

اجلاس گروه ۲۰ با چاشنی ترس از بریکس

بر اساس گزارش الجزیره، ۲۰ کشور بزرگ جهان در سال ۱۹۹۹ پس از بحران مالی آسیا با این درک که دیگر نمی‌توان چنین بحران‌هایی را در داخل مرزهای یک کشور محدود کرد و نیاز به همکاری اقتصادی بین‌المللی بهتری هست، یک گروه اقتصادی تشکیل دادند. این بلوک در حال حاضر ۸۰ درصد از تولید ناخالص داخلی جهان، ۷۵ درصد تجارت بین‌المللی و حدود دو سوم جمعیت جهان را تشکیل می‌دهد.

اجلاس گروه ۲۰ با چاشنی ترس از بریکس

به گفته الجزیره‌، اگرچه در سال‌های اولیه فقط رؤسای خزانه‌داری اعضا با یکدیگر ملاقات می‌کردند، اما پس از بحران مالی جهانی سال ۲۰۰۸ سران همه کشورهای عضو تصمیم گرفتند سالی یک‌بار برای اجلاس سران رهبران ملاقات کنند. در حال حاضر هیچ پایگاه دائمی برای G۲۰ وجود ندارد و ریاست این گروه بین اعضای آن به صورت چرخشی است.

اجلاس گروه ۲۰ با چاشنی ترس از بریکس

این خبرگزاری در ادامه نوشته است، که گروه ۲۰ یا G۲۰ به عنوان یک بلوک شامل ۱۹ کشور ثروتمند جهان به اضافه اتحادیه اروپا است. این کشورها عبارتند از: آرژانتین، استرالیا، برزیل، کانادا، چین، فرانسه، آلمان، هند، اندونزی، ایتالیا، ژاپن، کره جنوبی، مکزیک، روسیه، عربستان سعودی، آفریقای جنوبی، ترکیه، بریتانیا و ایالات متحده.

به گزارش وبگاه رسمی گروه ۲۰، کشورهای بنگلادش، مصر، موریس، هلند، نیجریه، عمان، سنگاپور، اسپانیا و امارات متحده عربی از دیگر کشورهایی هستند که امسال برای این اجلاس دعوت شده‌اند. بر اساس گزارش بلومبرگ، قرار است اتحادیه آفریقا در مقامی مشابه اتحادیه اروپا در این اجلاس شرکت کند.

بر اساس گزارش بلومبرگ، سازمان‌هایی مانند سازمان ملل متحد (UN)، صندوق بین‌المللی پول (IMF)، سازمان بهداشت جهانی (WHO)، سازمان تجارت جهانی (WTO)، سازمان بین‌المللی کار (ILO) و سازمان همکاری‌های اقتصادی و توسعه (OECD) نیز دعوت شده‌اند. هند همچنین اتحاد بین‌المللی خورشیدی (ISA)، ائتلاف زیرساخت مقاوم در برابر بلایای طبیعی (CDRI) و بانک توسعه آسیایی (ADB) را به این اجلاس دو روزه دعوت کرده است.

اجلاس گروه ۲۰ با چاشنی ترس از بریکس

وبگاه رسمی گروه ۲۰ مدعی شد، که شعار G۲۰ هند از عبارت سانسکریت «Vasudhaiva Kutumbakam» (دنیا یک خانواده است) گرفته شده است. این عبارت بر «ارزش حیات انسان، حیوانات، گیاه‌ها و میکروارگانیسم‌ها و به‌هم پیوستگی آنها در سیاره زمین و در جهان گسترده‌تر» تأکید می‌کند. شعار آن به زبان انگلیسی این چنین نوشته شده است: «یک زمین، یک خانواده، یک آینده.»

به گفته الجزیره‌، رهبران کشورهایی که حضورشان را تأیید کرده‌اند عبارتند از جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا و جاستین ترودو، نخست‌وزیر کانادا، در حالی که ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه و همتای چینی‌اش شیء جین پینگ از حضور در این نشست صرف نظر کرده‌اند. این اولین باری است که یک رئیس‌جمهور چین از زمان برگزاری اولین نشست در سال ۲۰۰۸، اجلاس G۲۰ را از دست می‌دهد. حتی در سال‌های ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ در طول همه‌گیری کووید، شیء به صورت مجازی در این اجلاس شرکت کرده بود.

اجلاس گروه ۲۰ با چاشنی ترس از بریکس

خبرگزاری الجزیره با اشاره به محوریت اجلاس گروه ۲۰ مدعی شد که تحت ریاست یک‌ساله هند، این بلوک بر بحث وام‌های بیشتر به کشورهای در حال توسعه از سوی نهادهای چندجانبه، اصلاح ساختار بدهی بین‌المللی، مقررات مربوط به ارزهای دیجیتال و اثرات نبود قطعیت‌های ژئوپلیتیکی بر امنیت غذایی و انرژی متمرکز بوده است و تاکنون در سال جاری نتوانسته است هیچ بیانیه مشترکی صادر کند، زیرا بر سر علل آغاز جنگ اوکراین اختلاف نظر عمیقی وجود دارد.

در حالی که روسیه و چین مخالف مقصر دانستن مسکو برای جنگ هستند، کشورهای غربی، از جمله ایالات متحده، فرانسه و کانادا، به دنبال محکومیت شدید به عنوان شرط ضروری برای بیانیه مشترک هستند.

به گفته الجزیره، هند از ماه ژانویه تاکنون برای آماده‌سازی این اجلاس صدها خانه و دکه‌های کنار جاده‌ای را تخریب کرده است و بر اثر این اقدامات هزاران نفر آواره شده‌اند. دِه‌های حلبی‌آباد با خاک یکسان شده است و بسیاری از ساکنان تنها مدت کوتاهی قبل از شروع تخریب، اخطار تخلیه دریافت کردند.

اجلاس گروه ۲۰ با چاشنی ترس از بریکس

خبرگزاری رویترز در گفت‌وگو با «کریستف هوسگن»، رئیس کنفرانس امنیتی مونیخ به بررسی ابعاد برگزاری این نشست پرداخت و مدعی شد، یکی از جنبه‌هایی که می‌تواند در این نشست مورد بحث قرار گیرد گسترش گروه ۲۰ خواهد بود. اما ایده‌ای که در محتوای این گسترش وجود دارد، کاستن از انگیزه کشورها برای الحاق به گروه‌های نوظهوری چون بریکس و مقابله با آن در جهت گسترش بلوک ضدشرقی است. زیرا بریکس با هدف ایجاد موازنه در برابر سلطه اقتصادی و ژئوپلیتیکی غرب شکل گرفته و روند تصاعدی تمایل کشورها به آن، هراس را در اتاق فکر غرب برانگیخته است. از همین رو به نظر می‌رسد، غرب ناتوان از اقدامات مخرب در جهت اعتبارزدایی از گروه‌های نوظهور، اکنون در تکاپوی رقابت با آن با استفاده از ظرفیت‌های موجود خود افتاده است.

هوسگن که از لازمه گسترش گروه ۷ سخن می‌گفت، تأکید کرد که دو کشور کره جنوبی و استرالیا می‌توانند کاندیدای پیوستن به این گروه باشند، رویکردی که دقیقاً همان چارچوب گسترش قدرت‌ها در برابر شرق را منعکس می‌کند. زیرا دو کشور کره جنوبی و استرالیا مدت زیادی است که به عنوان متحد ایالات متحده در آب‌های شرقی آسیا به تحریکات ضدچینی می‌پردازند.

کد خبر 685997

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.