روز برنامه نویس ۱۴۰۲ + تاریخ ۱۳ سپتامبر به شمسی، معرفی و درآمد رشته

۱۳ سپتامبر هر سال روز جهانی برنامه نویس (programmers day) است.

به گزارش ایمنا، برنامه نویسی یکی از محبوب ترین و پر درآمدترین رشته‌های جهان است و دارای بازار کار مناسب است.

تاریخ روز برنامه نویس ۱۴۰۲

تاریخ روز برنامه نویس در تقویم شمسی با چهارشنبه ۲۲ شهریورماه ۱۴۰۲ برابر است.

تاریخ روز برنامه نویس در تقویم میلادی با ۱۳ سپتامبر ۲۰۲۳ برابر است.

تاریخ روز برنامه نویس در تقویم قمری با ٢٧ صفر ۱۴۴۵ برابر است.

اولین برنامه نویس تاریخ

ایدا لاولیس با نام کامل Augusta Ada King-Noel, Countess of Lovelace یک ریاضی‌دان و نویسنده انگلیسی بود، وی در تاریخ ۱۰ دسامبر سال ۱۸۱۵ میلادی در بریتانیا به دنیا آمد، در ۱۷ سالگی با Analytical Engine (ماشین تحلیلی) آشنا شد و در سال ۱۸۴۲ با مفهومی که امروزه آن را برنامه‌نویسی کامپیوتری می‌نامیم، درگیر شد. او عمده شهرت خود را مدیون همکاری با چارلز ببیج در توسعه کامپیوتر مشهور همه‌کاره این دانشمند یعنی موتور تحلیلی است و اولین فردی بود که متوجه پتانسیل‌های ماشین محاسباتی، فراتر از محاسبات ساده ریاضی شد و اولین الگوریتم تاریخ را برای ارتباط با این ماشین تدوین کرد، به‌همین دلیل او به‌عنوان اولین برنامه‌نویس تاریخ شناخته می‌شود.

روز برنامه نویس ۱۴۰۲ + تاریخ ۱۳ سپتامبر به شمسی، معرفی و درآمد رشته

روز جهانی برنامه نویس

در سال ۲۰۰۲ برای اولین بار یکی از کارمندان شرکتی روسی به نام ولنتین بالت، با جمع‌آوری یک سری رضایت‌ها و امضاها، تعیین روز جهانی برنامه نویس را به دولت روسیه پیشنهاد کرد. در آخر رئیس جمهور این کشور، دمیتری مدودف، در سال ۲۰۰۹ روز ۱۳ سپتامبر را به عنوان روز برنامه نویس انتخاب کرد. روز برنامه نویس در ابتدا توسط انجمن بین المللی برنامه نویسان برگزار شد و به تدریج به یک رویداد جهانی تبدیل شد. این روز به منظور تجلیل از برنامه نویسان و کارهایشان برای جامعه و توسعه صنعت فناوری اطلاعات جشن گرفته می‌شود. هدف اصلی این روز، ارج نهادن به مهمترین عامل توسعه صنعت فناوری اطلاعات، یعنی برنامه نویسان، و برجسته کردن اهمیت کارهای آنها برای جامعه است.

چرا ۱۳ سپتامبر روز برنامه نویس است

۱۳ سپتامبر (۱۲ سپتامبر در سال‌های کبیسه)، دویست و پنجاه و ششمین روز هر سال میلادی است، عدد ۲۵۶ بزرگترین توان عدد ۲ کوچک‌تر از ۳۶۵( تعداد روزهای یک سال) است، در سیستم دودویی کامپیوتری تعداد اعدادی که می‌توان در یک بایت جا داد ۲۵۶ است و عدد ۲۵۶ به صورت کلی برای برنامه‌نویس‌ها عددی آشناست.

مهارت برنامه نویسی چیست؟

هر برنامه کامپیوتری یا به عبارتی هر نرم افزار مجموعه‌ای از دستوراتی است که به ترتیب خاصی به کامپیوتر داده می‌شوند و یکی پس از دیگری اجرا می‌شوند. مهارت برنامه نویسی که با عنوان مهارت کدنویسی (Coding Skill) هم شناخته می‌شود به هنر استفاده از زبان‌های برنامه نویسی مختلف برای نوشتن دستورات با هدف هدایت یک کامپیوتر، برنامه کاربردی (اپلیکیشن) یا برنامه نرم افزاری گفته می‌شود. در مهارت برنامه نویسی کارها و وظایف مورد نظر برای کامپیوتر تعیین می‌شوند. مهارت‌های برنامه نویسی امکان ایجاد نرم افزارهای کامپیوتری، بازی‌ها، اپلیکیشن‌ها، وب‌سایت و بسیاری از موارد دیگر را فراهم می‌سازند.

به زبان ساده برنامه نویسی به معنای اعطای فرامین به کامپیوتر جهت اجرا و خلق الگوریتم‌های کامپیوتری است.

تعریف برنامه نویس

برنامه نویس فردی است که دستورالعمل‌های مشخصی را به کامپیوتر می‌دهد و نرم‌افزارها یا برنامه‌های کاربردی را به وجود می‌آورد. درواقع، تولید، آزمایش، اجرا و عیب‌یابی دستورالعمل‌های مختلف در قالب کد، وظیفه اصلی برنامه نویس است. اغلب برنامه‌نویسان در چند زبان برنامه نویسی مانند SQL، HTML، PHP، C و C++ تبحر دارند.

کاربرد برنامه نویسی در زندگی

برنامه نویسی یا همان کدنویسی تقریباً در تمام جنبه‌های زندگی مدرن کاربرد دارد. تمام اپلیکیشن‌ها یا همان برنامه‌های نصب شده روی گوشی‌های هوشمند، تبلت‌ها یا کامپیوترها به وسیله کدها اجرا می‌شوند. در سایر سیستم‌های دیجیتال مثل تلویزیون، ماشین حساب و حتی یخچال هم از برنامه نویسی استفاده شده است. امروزه تقریباً همه اتومبیل‌ها هم دارای کامپیوترهای تعبیه شده هستند که در آن‌ها هم برای کنترل همه چیز از سیستم تهویه گرفته تا تزریق کننده‌های سوخت از برنامه نویسی استفاده می‌شود. می‌توان گفت برنامه نویسی در همه جوانب زندگی امروزه نفوذ کرده و نقش به سزایی در زندگی امروز دارد.

چگونه برنامه نویسی را شروع کنیم

برای یادگیری برنامه‌نویسی یا می‌توان در کلاس‌های آزاد آموزشی شرکت کرد یا باید تحصیلات دانشگاهی داشت. کارفرمایان برای استخدام برنامه‌نویس، معمولاً به داشتن تجربه و تسلط بر زبان‌های برنامه‌نویسی فرد متقاضی، بسیار اهمیت می‌دهند. در مجموع فارغ‌التحصیلان مدرک کارشناسی در رشته‌های علوم کامپیوتر، مهندسی کامپیوتر گرایش نرم‌افزار، مهندسی فناوری اطلاعات یا کارشناسی ارشد در یکی از گرایش‌های ارشد مهندسی کامپیوتر و گرایش‌های ارشد مهندسی فناوری اطلاعات آمادگی بیشتری برای ورود به این شغل دارند. در هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای و کاردانش و در دانشگاه علمی کاربردی هم رشته کامپیوتر وجود دارد که دانش‌آموختگان آن‌ها نیز می‌توانند شغل برنامه‌نویسی را انتخاب کنند.

روز برنامه نویس ۱۴۰۲ + تاریخ ۱۳ سپتامبر به شمسی، معرفی و درآمد رشته

بازار کار و فرصت‌های شغلی برنامه نویس

صنعت کامپیوتر و فناوری اطلاعات در جهان رو به رشد و به دنبال آن تقاضا برای انواع نرم‌افزارهای کامپیوتری جدید در صنایع مختلف نیز در حال افزایش است. در کنار این مورد، با توجه به توسعه کامپیوتر و نفوذ آن در کانون خانواده، شرکت‌ها و صنایع و وابستگی بیش از پیش جوامع به این دستاورد بزرگ بشر، حوزه برنامه‌نویسی کامپیوتر نیز در حال رشد است و زمینه‌های کاری بسیاری از کار کردن در واحد فناوری اطلاعات سازمان‌های دولتی تا کار کردن در یک شرکت تولید کننده محصولات نرم‌افزاری یا کار کردن به صورت پروژه‌ای و شخصی را برای آن می‌توان تصور کرد.

عامل مهم در یافتن شغل مناسب در این حوزه، داشتن تجربه، تخصص و تسلط بر تکنولوژی و زبان‌های برنامه نویسی روز دنیاست. در ایران و در سال‌های گذشته میزان استخدام برنامه‌نویسان کامپیوتر، مخصوصاً گروهی که به زبان‌های برنامه‌نویسی تحت وب تسلط بیشتری داشته‌اند با نرخ قابل قبولی در حال افزایش است و به دلیل توسعه صنعت نرم‌افزار در داخل کشور پیش‌بینی می‌شود این روند همچنان ادامه یابد.

درآمد برنامه نویسی

میزان درآمد هر برنامه نویس با توجه به موقعیت و سطح تجربه وی و با توجه به اشتغال در شرکت دولتی، خصوصی و بین المللی و کار حضوری یا کار از منزل و مقدار کار متفاوت است، ولی به صورت حدودی از ۵ میلیون تومان تا ۲۵ میلیون تومان متغیر است.

کد خبر 682788

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.