رژیم فستینگ چگونه است؟ + بررسی عملکرد، نمونه رژیم و تاثیر در لاغری

رژیم فستینگ یکی از انواع برنامه‌های غذایی است که می‌تواند در کاهش وزن و لاغری به افراد مختلف کمک کند، اما چگونگی عملکرد این رژیم سوال کاربران فضا مجازی است.

به گزارش خبرنگار ایمنا، رژیم غذایی فستینگ، یکی از روش‌های کاهش وزن است که مورد توجه بسیاری از افراد در سراسر جهان قرار گرفته است. این روش تغذیه‌ای که به عنوان یک الگوی زندگی مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ نه تنها جذابیت‌های سلامتی دارد، بلکه با توجه به شیوه منظم مصرف غذا، نقش مهمی در بهبود عملکرد بدن و ذهن دارد. رژیم فستینگ یکی از روش‌های قدرتمند برای کنترل وزن، افزایش انرژی و بهبود کیفیت زندگی است.

رژیم فستینگ چیست؟

رژیم فستینگ یکی از معروف‌ترین رژیم‌های غذایی و در واقع نوعی الگوی غذا خوردن است که طبق آن دوره‌های غذایی و ناشتایی به صورت متناوب برنامه‌ریزی می‌شود. یکی از تفاوت‌های اساسی این رژیم غذایی با سایر نمونه‌ها این است که فستینگ زمان خوردن وعده‌های غذایی را مشخص می‌کند و در عمل نوع وعده را مشخص نمی‌کند. در رژیم فستینگ شما بین ساعات روزه‌داری و ساعاتی که می‌توانید غذا بخورید در تناوب هستید. ایده این رژیم غذایی این است که هنگام نخوردن غذا، کالری دریافت نمی‌شود و بدن به جای قند از چربی به عنوان منبع انرژی استفاده می‌کند و همین فرآیند منجر به لاغری می‌شود.

به طور کلی در رژیم غذایی فستینگ غذا فقط در یک زمان خاص مصرف می‌شود و اساس آن حول این محور است که رژیم‌گرفتن برای ساعات معینی در روز یا خوردن فقط یک وعده غذایی در دو روز هفته می‌تواند به چربی‌سوزی بدن کمک کند. نکته حائز اهمیت این است که در دوران ماقبل تاریخ نیز پیش از اینکه انسان‌ها کشاورزی را بیاموزند، شکارچیان و جمع‌کنندگانی بودند که برای زنده ماندن به‌مدت طولانی بدون غذا تربیت می‌شدند.

رژیم فستینگ چگونه است؟

برای اینکه از رژیم غذایی فستینگ استفاده کنید، راه‌های مختلفی در پیش دارید که در ادامه به بررسی یکی از روش‌های رژیم فستینگ می‌پردازیم:

متداول‌ترین نوع این رژیم غذایی الگویی است که در آن شما ۱۶ ساعت از روز را غذا نمی‌خورید یا اینکه دو روز در هفته به مدت ۲۴ ساعت غذا نمی‌خورید. در واقع می‌توان گفت این سبک از غذا خوردن در طول دوران و همراه با تکامل بشر، توسعه پیدا کرده است. در گذشته سوپر مارکت، یخچال و حتی گاهی غذا نبود، به همین دلیل گذشتگان همیشه و هر ساعتی از روز که می‌توانستند، غذا نمی‌خوردند. در نتیجه بدن انسان این طور تکامل پیدا کرده است که بتواند مدت زیادی غذا نخورد.

نمونه رژیم فستینگ

وقتی صبحت از انواع برنامه‌های رژیم فستینگ به میان می‌آید بیشتر از سه مدل الگو صبحت می‌شود که در ادامه به بررسی یکی از معروف‌ترین آن‌ها می‌پردازیم:

رژیم فستینگ ۱۶-۸

رژیم فستینگ چگونه است؟+ بررسی عملکرد، نمونه رژیم و تاثیر در لاغری

در رژیم غذایی ۱۶-‏۸‬ باید ۱۶ ساعت از روز سمت غذا نرویم که این مدت زمان از شام تا ناهار روز بعد تنظیم می‌شود. در هشت ساعتی که برای صرف غذایی در نظر گرفته شده است می‌توانید دو تا سه وعده غذایی بخورید. البته در این فرصت هم باید غذاهای سالم بخورید و غذاهای فرآوری‌شده و پرکالری را کنار بگذارید. در واقع شما بعد از شام چیزی نمی‌خورید و صبحانه را نیز بی‌خیال می‌شوید.

در این سبک فستینگ، معمولاً شام تا ساعت هشت شب مصرف و صبحانه روز بعد نیز حذف می‌شود و تا هنگام ناهار هیچ میان‌وعده‌ای وجود ندارد. مطالعه‌ای روی موش‌ها نشان داد که محدود کردن دوره تغذیه به هشت ساعت در روز از آن‌ها در برابر چاقی، التهاب، دیابت و بیماری‌های کبدی محافظت می‌کند، حتی زمانی که آن‌ها همان تعداد کالری موش‌های معمولی را دریافت می‌کنند.

در رژیم فستینگ چی بخوریم؟

سعی کنید ساعاتی از رژیم فستینگ ۱۶-‏۸‬ را که به خوردن غذا اختصاص می‌دهید، مواد غذایی زیر را در رژیم غذایی خود جای دهید:

  • میوه و سبزیجات زیادی را بخورید. یکی از مزایایی که سبزیجات دارند، این است که می‌توانند شما را سیر کنند، اما در وزن تأثیر چندانی ندارد.
  • زمانی که شما ساعت ظهر تا عصر را انتخاب می‌کنید، می‌توانید شب را غذا نخورید و صبح را نیز صبحانه نخورید.
  • سیب، موز، توت‌ها، پرتقال، هلو، گلابی از میوه‌هایی به‌شمار می‌روند که بسیار برای شما مفید هستند.
  • کینوآ، برنج، جوی دو سر، جو و غلات کامل را در رژیم غذایی خود جای دهید.
  • از چربی‌های سالم برای روغن‌های رژیم غذایی خود استفاده کنید.
  • منابع پروتئینی غنی داشته باشید.

رژیم فستینگ چقدر باعث کاهش وزن می‌شود؟

اگر این رژیم نظر شما را جذب کرده است، احتمالاً به خاطر کاهش وزن و لاغری است. وقتی در ساعاتی از روز غذا نخورید، کالری دریافتی بدن شما کاهش پیدا می‌کند، همچنین دوری از غذا خوردن طی این مدت باعث تغییر سطوح برخی هورمون‌ها می‌شود یعنی سطح هورمون رشد انسانی را افزایش و سطح انسولین را کاهش می‌دهد. این تغییرات هورمونی باعث می‌شود بدن هورمون نورآدرنالین ترشح کند که باعث چربی‌سوزی و کاهش وزن می‌شود.

با کاهش غذای دریافتی و سوزاندن انرژی بیشتر، شما می‌توانید طی سه تا ۲۴ هفته بین سه تا هشت درصد از وزن خود را کم کنید که عدد قابل‌توجهی است. در مطالعات انجام‌شده مشخص شد که این رژیم نسبت به دیگر انواع رژیم لاغری باعث کاهش حجم ماهیچه کمتری می‌شود. یعنی می‌توانید مطمئن باشید که وزنی که از دست می‌دهید، واقعاً چربی است.

کد خبر 675960

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.