افزایش بیش از ۳ میلیارد مترمکعبی حجم گازرسانی به نیروگاه‌ها در بهار ۱۴۰۲

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران گفت: حجم گاز ارسالی به نیروگاه‌ها از ابتدای امسال تا پایان بهار، ۲۱ میلیارد و ۸۱۴ میلیون مترمکعب بوده که نسبت به همین بازه زمانی در سال ۱۴۰۱، بیش از ۳ میلیارد و ۳۰۰ میلیون مترمکعب افزایش یافته است.

به گزارش ایمنا و به نقل از شانا، آقای مجید چگنی با بیان اینکه این شرکت در تعامل حداکثری با وزارت نیرو و شرکت مدیریت شبکه برق ایران با گازرسانی به نیروگاه‌ها نقش بی‌بدیلی در حفظ جریان پایدار برق کشور دارد، اظهار کرد: اهتمام جدی شرکت ملی گاز حفظ جریان پایدار در بخش‌های مختلف خانگی، تجاری، نیروگاهی و صنایع عمده است.

وی با تأکید بر روند صعودی و افزایش حجم گازرسانی به نیروگاه‌ها در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال گذشته افزود: شرکت ملی گاز ایران در فرآیند گازرسانی به نیروگاه‌ها برای تولید برق در بخش‌های مختلف خانگی و صنعتی کشور، نسبت به سال ۱۴۰۱ روند افزایشی و رو به رشد خود را حفظ کرده تا جایی که روز ۱۲ تیرماه امسال، نزدیک به ۳۱۳ میلیون مترمکعب گاز به نیروگاه‌ها تحویل داده و در این زمینه رکوردشکنی کرده است.

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با بیان اینکه بهار امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته، بیش از ۳ میلیارد و ۳۸۹ میلیون مترمکعب گاز بیشتری به نیروگاه‌ها تحویل شده است، تصریح کرد: میانگین گازرسانی به نیروگاه‌ها در سه ماه نخست سال، روزانه ۲۳۷ میلیون مترمکعب ثبت شده و در این مدت در مجموع ۲۱ میلیارد و ۸۱۴ میلیون مترمکعب گاز به نیروگاه‌ها تحویل شده است.

چگنی گازرسانی به صنایع و نیرگاه‌ها را یکی از محرک‌های اصلی پیشرفت اقتصاد کشور به ویژه در زمینه اشتغال برشمرد و اظهار کرد: شرکت ملی گاز ایران از ابتدای امسال در مقاطع مختلف با وجود افزایش مصرف گاز در دیگر بخش‌ها، فراتر از برنامه تعهد خود به نیروگاه‌ها گازرسانی کرده است.

وی با بیان اینکه صنعت گاز پارسال ۷۹.۱ درصد از سوخت مورد نیاز نیروگاه‌ها برای تولید برق حرارتی کشور را تأمین کرده است، بیان کرد: امسال نیز سهم گاز در تولید کل برق حرارتی کشور همانند سال‌های گذشته بیشتر از دیگر بخش‌هاست.

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران به آثار مهم محیط زیستی ارسال گاز به نیروگاه‌ها و منافع اقتصادی آن برای کشور اشاره کرد و گفت: با در نظر گرفتن مابه‌التفاوت قیمت گاز طبیعی و فرآورده‌های نفتی، افزایش حجم گاز طبیعی ارسال‌شده به نیروگاه‌ها، از ابتدای امسال تا پایان بهار، نسبت به مدت مشابه سال گذشته بیش از ۵۵۰ میلیون دلار صرفه‌جویی ارزی برای کشور به همراه داشته است و این اقدام، افزون بر منافع اقتصادی حاصل از جایگزینی بیشتر گاز طبیعی با فرآورده‌های نفتی، انتشار دی اکسیدکربن در این بازه زمانی را نیز تا ۱.۵ میلیون تن کاهش داده است.

شرکت ملی گاز ایران در بخش نیروگاه‌های حرارتی بزرگ‌مقیاس و مقیاس متوسط از طریق شبکه انتقال گاز و در بخش مولدهای مقیاس کوچک از طریق شبکه تغذیه و توزیع، تأمین گاز بخش نیروگاهی را برعهده دارد و بخش نیروگاهی با سهم ۳۳ درصدی از کل مصرف سالانه گاز کشور در کنار مصارف صنعتی، بیشترین سهم را از سبد مصرف گاز طبیعی کشور به خود اختصاص داده است.

بر اساس آمار وزارت نیرو در سال ۱۴۰۱ هم حجم تولید کل برق در کشور، ۳۷۰ میلیارد کیلووات ساعت بوده که از این مقدار، ۹۳.۸ درصد از طریق نیروگاه‌های حرارتی تولید شده است.

کد خبر 671447

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.