شورش واگنرها چه تاثیری بر قیمت نفت دارد؟

عضو هیئت‌ علمی حقوق انرژی دانشگاه تهران با اشاره به شورش واگنر گفت: به‌طور موقت ممکن است چالش‌هایی در قیمت نفت ایجاد شود، اما با توجه به کوچک بودن گروه واگنرها، اقدامات آنان چندان تأثیرگذار نخواهد بود و با تعدیل وضعیت، به‌طور قطع بازارهای مالی نیز به ثبات خواهد رسید.

حسن مرادی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، اظهار کرد: تحولات فعلی روسیه پیش از اینکه از مرزهای خارجی نشئت بگیرد، یک بحران داخلی است؛ همچون سودان که مجموعه پلیس امنیتی آن شورش کرده است و احساس می‌کند می‌تواند حکومت را مغلوب کند و در واقع دست به یک شبه‌کودتا بزند.

وی افزود: دولت مرکزی روسیه نیز اقدامات جدی درباره این حمله را آغاز کرده است و پوتین نیز در پیامی خطاب به کودتاچیان و جهانیان، اعضای این گروه را خائنان به کشور خطاب کرد.

عضو هیئت علمی حقوق انرژی دانشگاه تهران گفت: آخرین گزارش‌ها نشان می‌دهد که در شهر مسکو وضعیت عادی است. امیدواریم این عادی بودن اوضاع ادامه پیدا کند و این مسئله حل شود، چراکه در غیر این صورت موجب بی‌ثباتی منطقه می‌شود.

مرادی اضافه کرد: اروپا و آمریکا به دنبال بی‌ثباتی روسیه هستند و این بی‌ثباتی علاوه بر روسیه بر همسایگان آن نیز متأثر است. بنابراین در کوتاه‌مدت ممکن است شاهد تأثیر این تحولات بر ارز و سایر متغیرهای اقتصادی باشیم اما این تأثیر بلافاصله جبران خواهد شد و وضعیت به حالت سابق باز خواهد گشت. امیدواریم هرچه سریع‌تر اوضاع روسیه پایدار شود تا بازتابی بر اقتصاد و شرایط ایران نداشته باشد.

وی تصریح کرد: به طور موقت ممکن است چالش‌هایی نیز در قیمت نفت ایجاد شود اما با توجه به کوچک بودن گروه واگنر، اقدامات آنان چندان تأثیرگذار نخواهد بود و با تعدیل وضعیت به‌طور قطع بازارهای مالی نیز به ثبات خواهد رسید.

به گزارش ایمنا، آژانس رتبه‌بندی اعتباری استاندارد اند پورز روز شنبه اعلام کرد که تحولات امنیتی جاری در روسیه نگرانی‌هایی را درباره امنیت عرضه کالاهای اصلی تولیدشده در این کشور مانند انرژی و غلات در بحبوحه جنگ مداوم این کشور علیه اوکراین ایجاد کرده است.

استاندارد اند پورز می‌گوید: نفت خام برنت که اکنون حدود ۷۳ دلار در هر بشکه معامله می‌شود، ممکن است تحت تأثیر رویدادهای جاری قرار گیرد، به‌ویژه اینکه روسیه با وجود تحریم‌های غرب علیه این کشور از زمان حمله ارتش روسیه به خاک اوکراین در فوریه ۲۰۲۲، یکی از تولیدکنندگان بزرگ نفت است.

مجله فوربس نیز در گزارشی پیش‌بینی کرد که شورش گروه واگنر عواقب سریعی بر بازارهای جهانی انرژی داشته باشد.

این مجله گفت که اگر مقامات روسی موفق نشوند شورش واگنر را به‌سرعت خاتمه دهند، روز دوشنبه هفته جاری قیمت نفت در ابتدای معاملات این هفته، پنج تا ۱۰ دلار در هر بشکه افزایش خواهد داشت و بازارهای انرژی در صورتی که درگیری فعلی بین ارتش روسیه و واگنر برای مدتی طولانی‌تری ادامه پیدا کند، با خطرهای بزرگ‌تری روبه‌رو می‌شود.

این گزارش می‌افزاید که بیشترین تأثیر افزایش قیمت روی هند و چین خواهد بود که به دلیل تحریم‌های غرب مقادیر زیادی نفت مورد نیاز خود را اکنون از روسیه دریافت می‌کنند.

وزارت امور خارجه قطر امروز شنبه در بیانیه‌ای هشدار داد که وخامت اوضاع در روسیه و اوکراین تأثیراتی بر صلح و امنیت بین‌المللی، تأمین غذا و انرژی خواهد داشت که به‌طور عمده تحت تأثیر بحران روسیه و اوکراین قرار دارد.

فرماندار منطقه ورونژ روسیه امروز شنبه گفت که نیروهای آتش‌نشانی در حال تلاش برای خاموش کردن آتش‌سوزی‌ای هستند که در مخزن سوخت داخل یک انبار نفت رخ داده است.

الکساندر گوسف، فرماندار این منطقه در یک کانال تلگرامی گفت که بیش از ۱۰۰ آتش‌نشان و ۳۰ واحد تجهیزات در محل آتش‌سوزی مشغول به کار هستند.

بر اساس داده‌های آژانس بین‌المللی انرژی، اقتصاد روسیه تا حد زیادی به صادرات انرژی روسیه وابسته است، زیرا انرژی ۱۵ درصد از تولید ناخالص داخلی و ۴۵ درصد از درآمد بودجه روسیه را تشکیل می‌دهد.

روسیه حدود ۹.۵ میلیون بشکه نفت در روز تولید می‌کند و صادرات نفت روسیه در ماه آوریل به بالاترین سطح خود از زمان حمله به اوکراین رسید و درآمد آن ۱.۷ میلیارد دلار افزایش پیدا کرد و در ماه آوریل به ۱۵ میلیارد دلار رسید، اما این رقم ۲۷ درصد کمتر از چیزی است که در همان ماه در سال ۲۰۲۲ ثبت شد.

اگرچه کشورهای گروه هفت و استرالیا با هماهنگی اتحادیه اروپا سقفی برای قیمت نفت روسیه و مشتقات نفت خام تعیین کردند تا مسکو را از منبع اصلی تأمین مالی برای جنگ با اوکراین محروم کنند، اما روسیه با نپذیرفتن سقف قیمتی، نفت خود را به سایر کشورها فروخته است و بالعکس تحریم نفت روسیه، اقتصاد کشورهای غربی را دچار بحران کرد و در رکود فرو برد.

بر اساس داده‌های Statista، اندازه اقتصاد روسیه در پایان سال گذشته حدود ۲.۲۱۵ تریلیون دلار تخمین زده می‌شود، اگرچه منابع غربی هنوز اندازه اقتصاد روسیه را حدود ۱.۷۸ تریلیون دلار می‌دانند.

در نتیجه شورش نظامی نیروهای «واگنر» روسی علیه ارتش این کشور، انتظار و اضطرابی بر جهان حاکم و واکنش‌ها آغاز شده است. «ولادیمیر پوتین»، رئیس‌جمهور روسیه قبل از جدی شدن این چالش و درگیری، متعهد شد که اقدامات سخت‌گیرانه‌ای علیه نیروهای واگنر انجام دهد.

کد خبر 669333

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.