مادرید میزبان بزرگ‌ترین تاسیسات تبدیل زباله‌های زیستی اروپا

مادرید میزبان بزرگ‌ترین تاسیسات تبدیل بیوگاز زباله‌های زیستی به بیومتان سبز برای تامین گاز شهر شد.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، مادرید به‌دنبال پیاده‌سازی موفق پروژه اسکالیبر که به‌منظور دست‌یابی به راهکارهایی مبتکرانه برای تبدیل زباله‌های زیستی به محصولاتی دارای ارزش افزوده طراحی شده بود، به راه‌اندازی تاسیساتی در پارک فناوری والدمینگوم (PTV) خود اقدام کرد که در آن بیوگاز مواد آلی به بیومتان تبدیل می‌شود. این تأسیسات دو نیروگاه هضم بی‌هوازی و یک مرکز توسعه دارد که تولیدکننده «بیوگاز» و «ماده هضمی» است و ۶۵۰۰ مترمکعب در ساعت بیومتان به شبکه گاز شهر تزریق می‌کند.

مجتمع بیومتان مادرید نمونه خوبی از مدیریت صحیح زباله است و اهمیت اقتصاد دایره‌ای را نشان می‌دهد. یکی از نیروگاه‌های این تأسیسات توانایی پردازش ۲۱۸ هزار تن بیوگاز در سال را دارد و به تولید ۱۶۱ هزار تن بیومتان اختصاص دارد. نیروگاه دیگر نیز با پردازش ۱۵۱ هزار تن بیوگاز در سال، ۱۰۸ هزار و ۱۷۵ تن بیومتان تولید می‌کند. ظرفیت اضافی این نیروگاه‌ها صرف تولید برق می‌شود.

تأسیسات بیومتان مادرید نه‌تنها بزرگترین تأسیسات زباله در اروپا است بلکه نخستین بنیاد ملی از این نوع به‌شمار می‌رود. مرکز بیومتان جدید با بازیافت پلاستیک، کاغذ و سطل‌های شیشه‌ای، همچنین جذب متان از دفنگاه‌های زباله‌، یک روند کامل بازیابی را ارائه می‌کند.

تاسیس بزرگ‌ترین کارخانه بیومتان اروپا در مادرید

این تأسیسات توانایی تزریق یک‌صد گیگاوات ساعت به سال (GWh/year) انرژی حرارتی را دارد و افزایش ظرفیت آن باعث افزایش ۸۰ درصدی تزریق متان تجدیدپذیر (GWh/year 180) به شبکه گاز شهر می‌شود. این امر به‌معنای کاهش بیش از ۴۳ هزار و ۵۰۰ تن معادل CO2 در سال است.

بیوگاز تولیدی در این تأسیسات پس از تصفیه به بیومتانی با منشأ سبز تبدیل می‌شود و برای تزریق به شبکه گاز شهر برای استفاده‌های طبیعی گاز هم‌چون دیگ‌های بخار، سوخت‌گیری اتوبوس‎‌ها، کامیون‌ها و اتومبیل‌ها و مصارف صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرد. مواد هضمی نیز پس از قرارگیری تحت یک فرآیند کمپوستی و افزوده شدن کودهای آلی و سایر مواد لازم، به‌عنوان خاک کمپوست عرضه یا برای حفظ سطح باکتری‌ها در طول فرآیند استفاده می‌شود.

بیومتان تولیدشده در تأسیسات مادرید دارای کیفیتی بالاتر از میانگین گاز طبیعی اسپانیا است و با عبور یکی از خطوط لوله اصلی از محل، مستقیم به شبکه گاز شهر تزریق می‌شود. پیش‌بینی می‌شود این تأسیسات تا سال ۲۰۳۰ توانایی تولید ۱۵۶ هزار و ۹۶۵ مگاوات کیلو تن معادل نفت (ktoe) را در سال به‌دست آورد.

کد خبر 668614

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.