ساسان صفریان در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، با اشاره به نقش خامفروشی در مدیریت منابع گازی، اظهار کرد: اگر به شرایط مصرف گاز در ساختمانهای کشور نگاه کنیم، متوجه میشویم که ساختمانهای مسکونی و تجاری کشور ساخت مطلوبی ندارد.
وی افزود: درواقع عایقبندی ساختمانهای تجاری و مسکونی بهطورمطلوبی انجام نشده، از طرفی تجهیزات گرمایشی نیز از راندمان کمی برخوردار بوده یا فرسوده شده است.
این دکترای مدیریت و آیندهپژوهی انرژی ادامه داد: وجود ضعف در ساختمانسازی موجب شده منابع گازی که باید در بخش پالایش و صنعت مورد استفاده قرار بگیرد و به ارزش افزوده تبدیل شود، در بخش خانگی به بدترین شکل ممکن استفاده شود که این فرآیند نوعی خامفروشی محسوب میشود.
وی تاکید کرد: متأسفانه در دو حوزه برق و گاز، خامفروشی از طریق ساختوساز مشاهده میشود و عملاً در بخش خانگی به بدترین شکل ممکن از این دو منبع بدون اینکه ارزش افزودهای داشتهباشد، استفاده میشود.
صفریان در رابطه با استراتژی کشور در این زمینه گفت: درحالحاضر استراتژی کشور برای مدیریت این معضل فقط تشویق و تنبیه است، درصورتیکه تشویق و تنبیه آخرین فعالیتی است که در استراتژی مدیریت انرژی باید مدنظر قرار داد.
وی افزود: در شرایط کنونی عملاً شرایطی نامناسب ایجاد کردهایم و تلاش داریم با هزینهای بسیار در این شرایط زندگی کنیم، در صورتی که باید مشکل را از مبدا حل کرد.
این دکترای مدیریت و آیندهپژوهی انرژی ادامه داد: درواقع برای مدیریت خامفروشی در حوزه انرژی باید از مبدا استراتژی داشتهباشیم و به شدت عوامل مهندسی وزارت شهرسازی و ساختمانی را کنترل کنیم.
وی افزود: ساختمانهای کشور باید براساس استانداردهای جهانی بنا شود تا بتواند انرژی را به بهترین شکل ممکن مصرف کند و با کمترین میزان انرژی بهرهوری مورد نیاز را ارائه دهد. در این صورت میتوان مقدار انرژی صرفهجویی شده را به صنعت باز گرداند.
نظر شما