بافت‌های تاریخی شهر یک کالبد واحد است

مدرس گروه شهرسازی دانشگاه پیام‌نور شهرکرد گفت: بافت‌های مختلف تاریخی در هر شهر مانند یک کالبد واحد است و با وجود اختلاف زمانی در احداث بناها یک هماهنگی در این بین وجود دارد.

فروغ کریمی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، اظهار کرد: آثار هنری نقش زیادی در عنصر زیبایی شناختی و هویت‌بخشی شهر دارد و به ارزشمند بودن آن می‌افزاید.

وی با بیان اینکه آثار تاریخی تعلق فرهنگی شهروندان را افزایش داده و موجب احساس غرور آن‌ها می‌شود، افزود: آثار تاریخی نماد اصالت و ریشه‌دار بودن شهروندان و تفکر متعالی حاکم بر آن شهر و منطقه در گذر زمان است.

این کارشناس شهرسازی خاطرنشان کرد: ابنیه تاریخی همواره عنصر شاخص و نمادین هر شهر بوده و از طریق آنها می‌توان به تاریخ شهر و سیر تکامل شهرنشینی پی برد، به همین دلیل این آثار همیشه مورد توجه بوده است.

وی ادامه داد: وجه تمایز شهرها با هم در عناصر هویت‌بخش و بافت و بناهای ارزشمند تاریخی است که موجب ایجاد حس تعلق مکانی شهروندان می‌شود، زیرا در بافت‌های کهن شهری، تاریخچه زندگی نیاکان و گذشتگان شهروندان دیده می‌شود.

مدرس گروه شهرسازی دانشگاه پیام‌نور شهرکرد تصریح کرد: با رشد شتابان شهرنشینی، گسترش شهرها و افزایش استفاده از خودرو در این سکونتگاه‌های انسانی و ایجاد فضای خیابان برای رفت و آمد وسایل نقلیه سواره، شهرها به شکل نابسامان گسترش یافت و همین امر موجب شد بافت‌های قدیمی گذشته در معرض خطر قرار گیرد.

کریمی تاکید کرد: بافت‌های مختلف تاریخی در هر شهر مانند یک کالبد واحد است که با وجود اختلاف زمانی، با یکدیگر هماهنگ است، اما روند شهرنشینی مبتنی بر توسعه سریع شهرها و افزایش ساخت و ساز نامتناسب با بافت تاریخی در آن‌ها، موجب بی‌هویتی شهرها شده است و آثار منفی ناشی از آن بر ساکنان شهر نیز هویدا است.

وی اضافه کرد: حفاظت از بافت‌های تاریخی شهرها اهمیت زیادی دارد، زیرا این بافت شهری نقش مهمی در حیات فرهنگی شهرها دارد.

مدرس گروه شهرسازی دانشگاه پیام‌نور شهرکرد با اشاره به بنای تاریخی «مسجد آقابزرگ» شهرکرد به عنوان یکی از عناصر هویتی این شهری، گفت: این مسجد در بافت فرسوده شهری قرار دارد و ساختمان‌های اطراف آن نیز تا حدودی فرسوده است.

کریمی با اشاره به مشکلات خدماتی و تاسیساتی موجود در محدوده شهری واقع در پیرامون مسجد آقابزرگ شهرکرد، تاکید کرد: مهم‌ترین مشکل موجود، نبود مسیر دسترسی مناسب به این مجموعه تاریخی است، زیرا در یک نقطه کور قرار گرفته و حتی هیچ علامت و تابلوی راهنما نیز برای معرفی و هدایت گردشگران به سمت آن نصب نشده است.

وی با تاکید بر ضرورت ایجاد مسیرهای مناسب برای دسترسی افراد پیاده و سواره به این مجموعه تاریخی، افزود: اگر مسیر جداگانه برای تردد عابران و گردشگران پیاده‌ها ایجاد شود بسیار مطلوب‌تر است، زیرا به این ترتیب از آسیب‌های ناشی از تردد وسایل نقلیه در پیرامون بافت تاریخی جلوگیری می‌شود.

کد خبر 634977

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.