به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، از آنجا که دولتها و شرکتهای برق موضوعات مرتبط به مقابله با بحران انرژی را در اولویت قرار میدهند، گزارش Juniper Research میگوید که صرفهجویی جهانی ناشی از بهکارگیری شبکه هوشمند از ۳۳ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۲ به فراتر از ۱۲۵ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۷ خواهد رسید. فناوریهای شبکه هوشمند نقش مهمی در افزایش کارایی شبکه و بهینهسازی مدیریت منابع دارند.
شبکههای هوشمند و فناوری پیشرفته
شبکههای هوشمند برقی از فناوریهای پیشرفته برای نظارت و مدیریت انتقال برق از همه منابع تولیدی استفاده میکنند تا نیازهای مختلف مصرفکنندگان نهایی را برآورده کنند.
گزارش مذکور پیشبینی میکند که این امر در دستیابی به اهداف سختگیرانه تغییرات آب و هوایی، در کنار بهروزرسانی صنعت تولید جهت استفاده از منابع تجدیدپذیر بیشتر از جمله باد و خورشید خواهد بود. این تحقیق توصیه میکند که فروشندگان شبکه هوشمند باید موتورهای جذب داده را توسعه دهند که بتواند دادههای ساختاریافته و همچنین سازماننیافته از منابع متفاوت، از جمله کنتورهای هوشمند، دادههای شبکه و پیشبینی آبوهوا را تحلیل و تفسیر کند تا حداکثر کاهش انتشار به دست آید.
این تحقیق استقرار شبکه هوشمند را به عنوان کلیدی برای کربنزدایی تولید برق شناسایی کرد. شبکههای هوشمند، منابع انرژی تجدیدپذیر مانند انرژی خورشیدی و باد که برق تولید میکنند را قادر میسازند تا نیازهای انرژی را با متعادل کردن فعال بار و پیشبینی افزایش تقاضا و تولید، به طور مؤثرتری برآورده کنند.
نیک مینارد، یکی از نویسندگان تحقیق در این رابطه گفت: "شبکههای برق با استفاده از هوش مصنوعی میتوانند افزایش تقاضا را پیشبینی کنند و آن را کاهش دهند. فروشندگان شبکه هوشمند باید روی بهبود مدلهای خود تمرکز کنند تا الگوهای استفاده را با دقت بیشتری پیشبینی کنند و این مزایا را به حداکثر برسانند."
این تحقیق پیشبینی میکند که استقرار شبکه هوشمند منجر به کاهش جهانی تقریباً ۷۰۰ میلیون MMT (میلیون متریک تن) در انتشار معادل دیاکسید کربن (CO2e) در سال ۲۰۲۷ خواهد شد که این کاهش در سال ۲۰۲۲ برابر ۲۱۴ میلیون است.
نظر شما