افزایش بهره‌وری در زنجیره مدیریت پسماند

مدیریت پسماند به‌منظور افزایش بهره‌وری از موضوعاتی است که با کمک دانش‌بنیان‌ها و خلاق‌ها اتفاق می‌افتد.

به گزارش ایمنا و به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری، مدیریت پسماند موضوعی است که به دنبال پیشرفت زندگی اجتماعی انسان‌ها و افزایش تعاملات با محیط‌زیست شکل گرفت. محیط‌زیست مجموعه‌ای بسیار بزرگ و پیچیده از عوامل گوناگون محسوب می‌شود که بر اثر روند و تکامل تدریجی موجودات زنده و اجزای سازنده سطح زمین به وجود آمده که در نتیجه در فعالیت‌های انسان تأثیرگذار است.

امروزه مدیریت پسماند یکی از ضروری‌ترین محورهای توسعه پایدار محسوب می‌شود و مدیریت پسماند به‌عنوان یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های جوامع بشری مطرح است. افزایش روزافزون حجم پسماندها از یک‌سو و تنوع و گوناگونی آن‌ها از سویی دیگر بر پیچیدگی شرایط و نحوه جمع‌آوری و دفع آن‌ها می‌افزاید.

در قانون جهش تولید دانش‌بنیان پیگیری و انجام موضوعات مختلف و مهمی از قبیل مدیریت پسماند در دستور کار قرار گرفته در این قانون با کمک دانش‌بنیان‌ها و خلاق‌ها که رکن‌های اصلی این قانون هستند، می‌توان زیست‌بوم نوآوری و فناوری را در کشور توسعه داد.

بر همین اساس در یکی از آئین‌نامه‌های این قانون آمده که سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور به‌منظور افزایش بهره‌وری زنجیره مدیریت پسماند مکلف هستند بسترهای لازم جهت استفاده از توان شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق در کلیه بخش‌های زنجیره مدیریت پسماند از تفکیک از مبدأ تا پردازش و تصفیه میانی، بازیافت یا تبادل به مواد با ارزش‌افزوده بالاتر، دفن بهداشتی و تولید انرژی از زباله را از طریق شهرداری‌ها فراهم آورند و با همکاری معاونت علمی‌وفناوری ریاست‌جمهوری نسبت به ایجاد شتاب‌دهنده فناوری‌های مدیریت پسماند در شهر منتخب اقدام کنند.

کد خبر 611508

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.