به گزارش ایمنا و به نقل از اداره ارتباطات رسانهای شهرداری اصفهان، «دبیرخانه فرهنگی زایندهرود» همزمان با آغاز هفته فرهنگی اصفهان در اردیبهشتماه ۱۴۰۱ فعالیت خود را آغاز کرد. رسالت اصلی این دبیرخانه چنانکه از نام آن پیدا است پیگیری مطالبات مربوط به احیای زایندهرود از مسیر فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی است. اینکه این دبیرخانه از ابتدای راهاندازی تاکنون چه فعالیتهایی را در دستور کار خود قرار داده است، پرسشی است که معاون اجتماعی سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان به آن پاسخ داد.
سعید امامی دراینباره اظهار کرد: در حال حاضر همگرایی در حوزههای تخصصی آب زایندهرود در استان و کشور وجود ندارد و مباحث کارشناسی و علمی درباره زایندهرود فراوان است که به مانعی بزرگ برای حل بحران زایندهرود تبدیل شده است.
وی افزود: در سفر اخیر رئیسجمهور به اصفهان سعی کردیم کلیدواژهها و عوامل اصلی ایجاد بحران زایندهرود را در تابلوهای شهری یادآور شویم تا به اطلاع هیئت همراه رئیسجمهور برسد و انگیزه بیشتری برای حل این بحران ایجاد کند، چنانکه یکی از موانع، همین نظرات غیر کارشناسی است که مسئله زایندهرود را به بحرانی پیچیده و آشفته تبدیل کرده که حل آن از توان بسیاری افراد خارج است.
معاون اجتماعی سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان با تأکید بر نقش گفتوگو در لایههای مختلف مردم، متخصصان و مدیران درباره زایندهرود ادامه داد: با هدف همگرایی میان نظرات تخصصی، افزایش سواد مردم در خصوص آب و زایندهرود، اجماع بین کارشناسان، حساس سازی جامعه و ترویج فرهنگ گفتوگو برنامههای شاخصی طراحی شده است.
اجلاس «بدون تأخیر» با موضوع «مدیریت منابع آب در فلات مرکزی ایران»
وی اجلاس «بدون تأخیر» را ازجمله این برنامهها دانست و اظهار کرد: این اجلاس که دبیری آن را صفوی، معاون پژوهشی دانشگاه صنعتی و از فعالان حوزه آب و محیط زیست بر عهده دارد با موضوع «مدیریت منابع آب در فلات مرکزی ایران» با رویکردی علمی برگزار میشود.
امامی افزود: چهار محور اصلی این اجلاس که از موضوعات چالشبرانگیز این حوزه بوده شامل محیطزیست تالاب و رودخانه، فرونشست، فقه و حقوق آب و مصارف، منابع و دستاوردهای آتی است.
وی اعلام تاریخ برگزاری اجلاس در آینده نزدیک خبر داد و گفت: مدعوین اجلاس از اساتید دانشگاه، متخصصان و مدیران در سطح استانی و ملی هستند.
برپایی سلسله گفتوگوهای «آری یا نه» در ۱۲ جلسه
معاون اجتماعی سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان اضافه کرد: طراحی سلسله گفتوگوهای آبی با عنوان «آری یا نه» از دیگر برنامههایی است که با همکاری کنسرسیوم محیط زیست برگزار میشود.
وی افزود: این برنامه که در لایههای نخبگانی طراحی شده از اوایل مهرماه تا پایان سال در قالب ۱۲ جلسه برگزار و ۱۲ موضوع مهم بهصورت مناظره توسط اساتید متخصص بررسی میشود.
امامی اظهار کرد: رویدادهای هنری با محوریت زایندهرود حساسیت مردم را نسبت به مسئله بالا میبرد و فضای گفتوگو را میان آنها ایجاد میکند.
وی دوازدهمین سالانه عکس که توسط کانون عکس انجمن سینمای جوان برگزار میشود را ازجمله این رویدادها دانست و گفت: امسال بخش ویژه زایندهرود به این رویداد اضافهشده که جزئیات آن از طریق صفحات مجازی قابلپیگیری است.
معاون اجتماعی سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان ادامه داد: جشنواره ملی خندستان نیز بهعنوان بزرگترین جشنواره تئاتر کمدی در کشور به میزبانی اصفهان برگزار میشود و هنرمندان عرصه تئاتر و نمایش در آن شرکت میکنند.
وی تصریح کرد: بخش ویژه زایندهرود به این جشنواره اضافهشده و علاقهمندان میتوانند جزئیات این جشنواره را از طریق صفحه مجازی تالار هنر پیگیری کنند.
معاون اجتماعی سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان خاطرنشان کرد: همچنین با همکاری مرکز خلاقیت و نوآوری شهرداری اصفهان در آینده نزدیک فراخوانی را برای تولیدات کاربردی و هدایا از زیورآلات گرفته تا صنایعدستی با موضوع زایندهرود اعلام میکنیم، چراکه معتقدیم یکی از بهترین کارها در ترویج مسئله زایندهرود ایجاد المانهای مختلف دخیل در زندگی روزمره مردم با موضوع زایندهرود است.
نظر شما