به گزارش ایمنا و به نقل از روابط عمومی مؤسسه بوستان کتاب، چاپ بیستم کتاب «جلوههای رفتاری حضرت زهرا (س)» اثر عذرا انصاری روانه بازار نشر شد.
بررسی و شرح زندگی حضرت فاطمه زهرا (س) موضوعی نیست که در یک کتاب بگنجد یا از عهده کسی بر آید. حقیقت شخصیت و ارزش وجودی آن بزرگوار را کسی جز خدای متعال و اولیای خاص او (س) نمیداند، اما با این همه مگر نه این است که خاندان نبوت، هادیان خلق هستند و زندگی و کلامشان حجت و الگوی مردمان؛ پس شناخت و برگرفتن از هدایت آنان در حد امکان، وظیفهای است که سخت به انجام آن نیازمندیم.
حضرت زهرا (س) با بینش و معرفت خود و با رفتارهای الهیاش، اسوه کاملی برای همه جهانیان به ویژه زنان است. بیان گوشهای از این رفتارها میتواند درسآموز و زندگیساز باشد، از همینرو اثر حاضر در فصلهای مختلف جلوههای رفتاری حضرت را بررسی کرده است.
ساختار اثر
این اثر در ۹ بخش تألیف شده است؛ در بخش اول که به ولادت حضرت زهرا (س) اختصاص یافته، به مباحثی از جمله حوریهای در سیمای انسان، شخصیت ملکوتی حضرت زهرا (س)، فاطمه ثمره ۴۰ روز عبادت، و انعقاد نطفه حضرت زهرا (س) از میوههای بهشتی اشاره شده است.
دومین بخش از این اثر به بیان گزارشی از جشن ازدواج پرداخته که در این بخش، هیجان در نخلستان، به سوی خواستگاری، دستههای گل میخک و سنبل، جهیزیه، دوران نامزدی و جشن عروسی تبیین شده است.
نویسنده در بخش بعدی به رفتار حضرت زهرا (س) با همسرشان اشاره کرده است که عناوین بعضی از مباحث این بخش عبارتند از: تجلی ایثار، تقسیم کار، به همسرت محبت کن، رازداری، فداکاری، نگاه روحبخش، مشکلات بیرونی و سپاس مجاهدتها.
بخش چهارم به رفتار آن حضرت با فرزندان خویش میپردازد که در این میان شیوههای تربیتی ایشان تبیین شده است. اعتقاد به عقیقه، عواطف مادری و نقش آن در تربیت فرزند، توجه به نیازهای کودک، عبادت در کودکی، رعایت عدالت درباره کودکان، ارج نهادن به شخصیت کودک، اهمیت دادن به نیازهای طبیعی کودک از مباحث مطرح شده در این بخش است.
پنجمین بخش از کتاب مذکور، رفتار حضرت فاطمه (س) با پدرشان را تشریح کرده و در این راستا، مباحثی با عنوان همراز و همسنگر پدر، یاور سالهای غم و ایثار و ازخودگذشتگی تبیین شده است.
«سوگنامه پدر» عنوان ششمین بخش از این اثر است که عناوین بعضی از مباحث این بخش عبارتند از: در رثای احمد، بعد از پدر کسی او را خندان ندید، پیراهنش را میبویید و گزارش سلمان.
در هفتمین بخش از این کتاب به رفتار حضرت زهرا (س) با مردم اشاره شده است. در این میان میتوان به حمایت برای پیروزی بر رقیب، آموزش دعا، تقسیم کار با خدمتگزار، با همسایگان، تجلی فداکاری در شب عروسی و میهمانی، پیام عفاف و آزادگی پرداخت.
«رفتارهای علمی و فرهنگی حضرت زهرا (س)» عنوان بخش بعدی است که از ایشان با عنوان عالم دوران یاد شده و در ادامه، مصحف آن حضرت مورد تبیین قرار گرفته است.
سپس، در بخش نهم «رفتارهای سیاسی حضرت فاطمه (س)» اشاره شده است. در این فصل به مباحثی با عناوین ایراد خطبه، تاکتیکهای سیاسی، امامت و ولایت و سیاست جاودانه پرداخته شده است.
برشی از اثر
رعایت عدالت درباره کودکان
در زندگی خانوادگی حضرت زهرا (س) نمونههایی دیده میشود که نشانگر توجه و دقت آن حضرت نسبت به رعایت عدالت درباره کودکان است.
روزی امام حسن (ع) نزد پیامبر (ص) آمد و اظهار تشنگی کرد. از پیامبر تقاضای آب کرد. رسول خدا بیدرنگ برخاست و ظرفی برداشت و از گوسفندی که داخل منزل بود، مقداری شیر دوشید و به امام حسن (ع) داد.
در این هنگام امام حسین (ع) خواست تا ظرف شیر را از برادرش بگیرد، اما پیامبر به حمایت از امام حسن (ع) مانع از گرفتن ظرف شد. فاطمه زهرا (س) که شاهد این ماجرا بود، به پیامبر گفت: «گویا حسن (ع) برای شما عزیزتر از حسین (ع) است.»
پیامبر فرمود: «نه، هر دو برایم عزیز و محبوب هستند، اما چون اول حسن (ع) تقاضای آب کرد، او را مقدم داشتم.»
علاقهمندان برای خرید این کتاب میتوانند به نشانی اینترنتی www.bustaneketab.ir مراجعه کنند.
نظر شما