به گزارش ایمنا به نقل از پایگاه اطلاعرسانی رئیسجمهور، آیتالله «سیدابراهیم رئیسی» در مراسم اجتماع مردمی هستههای جهاد و پیشرفت در حسینیه جماران با بیان اینکه زمان، مکان و شرکتکنندگان عزیز از سراسر کشور این جلسه را ممتاز کرده است، اظهار کرد: جهاد سازندگی به تعبیر رهبر معظم انقلاب اسلامی شجره طیبهای است که ثمرات آن در جایجای کشور بر کسی پوشیده نیست.
وی افزود: فضا هم فضای نورانی متأثر از رهنمودهای امام بزرگوار است که از همین مکان نه فقط برای ایران که برای جهان اسلام و برای همه دغدغهمندان حیات انسان معاصر و و پاک ارائه کردند.
رئیسجمهور با بیان اینکه باید یاد همه شهدای جهادگر و سنگرسازان بیسنگر را گرامی بدارم، گفت: نقش جهاد سازندگی در دفاع مقدس ایجاد امید در دلهای محرومان و مستضعفان و ناامید کردن دشمنان بود. این نهاد در خلاقیت و ابتکار عمل در شهر و روستا نوآوریهای بسیاری به نام انقلاب و به نام ارزشهای انقلاب ایجاد کرد.
وی با یادآوری اینکه در مقطعی جهاد سازندگی در وزارت کشاورزی وقت ادغام شد، گفت: ادغام به امید تسری روحیه جهاد در همه اجزا دولت به ویژه در وزارت کشاورزی بود تا همه دارای روحیه جهادی شوند. چون تجربه نشان داد این نگاه موفق بوده و این حرکت جواب داده و جواب خواهد داد.
آیتالله رئیسی تصریح کرد: با این همه برخی از دلسوزان و دغدغهمندان در همان تاریخ این دغدغه جدی را داشتند که مبادا این نهاد ارزشمند در این ادغام از آن رسالت اصلی باز بماند و امیدی را که در دلها ایجاد کرده بود به یاس تبدیل شود، بالاخره ادغام صورت گرفت اما حرکت جهادی در کشور هرگز تعطیل نشد و تبدیل به گروههای جهادی و دانشجویی، طلاب عزیز ما حتی مردم عادی که بهترین روزهای خود را کنار روستاییان و محرومان گذراندند.
وی با تاکید بر اینکه هرگز حرکت جهادی در کشور به سردی نگرایید، گفت: چون مقتدای بصیرت آفرین ما رهبر معظم انقلاب، همواره بر حرکت جهادی تاکید کرده و جهادیها در جایجای کشور وظیفه خود دانستند برای لبیک به پیام امام و مقتدای خود این حرکت سازنده را ادامه دهند، لذا اگر جهاد سازندگی ادغام شد اما حرکت جهادی هرگز تمام نشد.
رئیسجمهور با بیان اینکه حرکت جهادی بسیار پر رونق و ادامه دارد، گفت: این گستره حرکتهای جهادی در همه کشور نیاز به حمایت دارند و دولت به عنوان مسئول اصلی رفع محرومیت و ایجاد پیشرفت و عدالت این وظیفه مهم حمایت را در دستور کار قرار دارد و این مجموعه عظیم جهادی به عنوان بازوان پرتوان مورد حمایت قرار میدهد. در دولت احساس شد که باید برای این گروهها جایگاه تعریف شده و جریان جهاد سازندگی احیا شود.
وی با بیان اینکه برای تشکیل وزارت جهاد سازندگی مانند آنچه در گذشته وجود داشت، توافق حاصل نشد اما اینکه یک مجموعه به عنوان اتاق فکر و مسئول رصد و پیگیری که نقش مهم را بر عهده داشته باشد، مورد تأیید قرار گرفت گفت: در این نهاد کار به عهده گروههای جهادی خواهد بود و دولت سه نقش عمده، هدایت، حمایت و نظارت را برعهده خواهد داشت. به منظور حمایت از گروههای جهادی، پشتیبانیهای مالی و حقوقی شورای جهاد سازندگی بنیان گذاشته شد تا دستاندرکاران جهاد و پیشکسوتان و نیروهای با انگیزه بتوانند کار را دنبال کنند.
آیتالله رئیسی ادامه داد: چهل سال از انقلاب گذشته و باید آنچه گذشته مورد بازبینی قرار گیرد. حوزههای موفقیت جاهایی است که به حرف امام و رهبری توجه شد و جاهایی که کاستی و نقص وجود دارد؛ حوزههایی است که برخی خواستند به نسخههای دیگران عمل کنند و چشم به دست دیگران داشتند.
وی با بیان اینکه ما نسخههای دیگران را که متناسب با هویت و نظام اسلامی ما نیست، نمیتوانیم اجرا کنیم، تصریح کرد: مطالعه اندوخته و تجربه تمام دنیا را انجام میدهیم اما نسبت به نسخهها بسیار با احتیاط عمل میکنیم چون نسخهای که در غرب نوشته شده متناسب با زیست بوم ما نیست و باید با فضا و فرهنگ ما بومی سازی شود. نسخه فرهنگی غرب میشود سند ۲۰۳۰ و اینکه برای اقتصاد و اجتماع ما نسخهای نوشته شود باید متخصصان آن نسخهها را مورد بررسی قرار دهند.
رئیسجمهور در توضیح دستور ساخت هواپیما هم گفت: کار شرکت هواپیماسازی به مراتب گستردهتر، دقیقتر و بهتر از صنایع هواپیماسازی بود که بنده پیش از این و در سفر به تاتارستان مشاهده کرده بودم. در این شرکت تمام پرندهها و با دقت ساخته میشد و لوحهایی از سراسر جهان در تأیید صنایع خود گرفته بودند، دهها گواهینامه داشتند و این موضوع ساخت هواپیما با توجه به ظرفیتهای موجود در کشور، نه به عنوان انتظار تحقق نایافتنی که اعلام کردم هواپیمایی با ظرفیت حمل ۷۲ سرنشین را در کشور بسازید.
وی گفت: در این صنایع عدهای جهادگر در تلاش هستند که به گفته آنها پس از تاکید رهبر انقلاب به گسترش صنایع دانش بنیان، خطوط تولید را افزایش دادند و درحوزه اشتغال هم پیشرفتهای قابل توجهی داشتند و نماد تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین بودند که این حرکت جهادی است.
آیتالله رئیسی با تاکید بر اینکه نیازمند یک حرکت تحولی در این دوره هستیم، گفت: تحول سه شرط عمده دارد؛ در تحول شناختی نگاه باید تحولی باشد. در همه شوراهای استانی تاکید کردم که هر نیرویی که آماده تحول نیست باید در حاشیه قرار گیرد و نباید در متن بماند.
رئیسجمهور با بیان اینکه وقتی آمریکاییها رسماً اعلام میکنند مفتضحانه در فشار حداکثری علیه ایران شکست خوردیم، یعنی انقلاب اسلامی راه پیروزی و پیشرفت را طی میکند، افزود: حالا میخواهند ما را با تحریمها محدود کنند؛ مگر تحریمها توانسته ما را محدود کند؟
وی گفت: تحریمها را باید خنثی کرد و من از آمریکاهایی متعجبم که از سویی پیغام مذاکره و توافق میفرستند و از سویی بر لیست تحریمها میافزایند این چه نحو عمل کردن است، دنیا باید به ما حق دهد که به آمریکا اعتماد نکنیم چون میثاق شکن است.
آیتالله رئیسی ادامه داد: مهمترین ویژگی امام (ره) که از سوی رهبر انقلاب تبیین شد، ویژگی تحول آفرینی ایشان در ایران و جهان اسلام بود. نیروی مسئول باید بداند که امروز با حرکت عادی کارها به سرانجام نمیرسد و باید روحیه تحول داشته باشد.
رئیسجمهور شرط دوم ایجاد تحول را تحول در فرآیندها دانست و گفت: بعضی فرآیندها موجب مشکلات جدی برای مردم شده، آنها را ناامید میکند و کارها را به تعویق میاندازد. برخی از کارشناسان معتقدند به میزان ۵۰ سال در کشور پروژه ناتمام وجود دارد که تنها یک حرکت و نگاه جهادی و نیروی تحول خواه میتواند آن را سامان دهد و یقین داریم این گره به دست نیروهای جهادی باز خواهد شد. حرکت جهادی در ذات انقلاب اسلامی است و از تعریف انقلاب اسلامی نمیتوان حرکت جهادی را حذف کرد.
آیتالله رئیسی شرط سوم را تحول در ساختارها دانست و گفت: ساختارها باید جهادی شده و متناسب با اقتضای انقلابی باشد که امروز دارای یک هدف مهم است. امت باید دارای هدف و مقصد باشد و در حرکت جهادی این هدف وجود دارد. یک روز ساقط کردن رژیم طاغوت، روز بعد ایجاد حکومت دینی، روز دیگر نبرد با دشمنی که زندگی را بر مردم سخت کردند و امروز بحث عدالت و پیشرفت.
رئیسجمهور با بیان اینکه امروز هدف رسیدن به پیشرفت و تمدن اسلامی است، گفت: در این میدان با توجه به راهبرد رهبری باید حرکت جهادی کرد.
وی توضیح داد: رکن دوم امت حرکت و پویایی است، امت نه حق دارد توقف کند و نه به عقب بازگردد و سیر قهقرایی و ارتجاعی داشته باشد، بلکه باید پیش رود. رکن دیگر امت امام و مقتدا است که امت امام دارد تا به با حرکت در مسیر این مقتدا به اهداف دست یابد.
آیتالله رئیسی در تبیین ویژگیهای حرکت جهادی گفت: حرکتی جهادی است که دارای انگیزه، اندیشه، دیدن مقصود، دشمن و ابزارهای دشمن و اراده برای پیروزی بر خواست دشمن است. حرکت جهادی هم با جان، هم با مال و هم با لسان، ضرورت جدی برای جامعه است و رهبری از جهاد تبیین هم سخن گفتند که ترجمان جهاد با لسان است که همه باید آن را در برنامه کاری داشته باشند.
رئیسجمهور با بیان اینکه نیروهای جهادی باید به حرکت خود شتاب دهند و دولت هم خود را مصمم به حمایت از آنها میداند، گفت: این گروهها بر مبنای فرمایش رهبر انقلاب در جهت رونق تولید حرکت بسیار ماندگار داشته باشند. اقتصاد روستا باید فعال شده و روستایی باید در روستا بمانند. سپاهیها یک روز در میدان جنگ، یک روز در زلزله و سیل و یک روز هم در قرارگاههای سازندگی کارهای بزرگی چون سدسازی و نیروگاه سازیها کنار مردم بودند.
وی گفت: تولید با کیفیت و دانش بنیان باید در کشور گسترش پیدا کند و هرکس که دغدغه نظام و کشور را دارد، میخواهد به حرف رهبری و امام گوش دهد و دلسوز مردم است، حتی اگر نام بسیجی هم نداشته باشد ما او را دارای روحیه بسیجی میدانیم و جهاد هم منحصر به گروه خاصی نیست؛ بگذاریم جهاد به گستردگی همه ایران و همه جهان اسلام باشد.
رئیس قوه مجریه با بیان اینکه باید جریان مهاجرت را در کشور متوقف کنیم، گفت: اینکه دانشجوی ایران با تحریک برخی دل به خارج از مرزها بسته و کشور را ترک کند به تعبیر رهبری خیانت است و باید بسترهایی فراهم کنیم که جریان مهاجرت معکوس شود و رفتهها هم به کشور بازگردند.
آیتالله رئیسی با بیان اینکه در حوزه کشاورزی و تأمین مواد غذایی کشور نیازمند استقلال است؛ گفت: بسیاری از اقلام غذایی کشور وارد میشود که با توجه به ظرفیتها و آمادگی کشور باید متوقف شود و برای آن همه کشور باید بسیج شده و تولید را به سمت کالاهای اساسی ببرند.
وی گفت: در حوزه اشتغال و مسکن هم نیازمند حرکت جهادی هستیم و اگر سالانه یک میلیون اشتغال ایجاد نشده و مسکن ساخته نشود، کشور عقب خواهد ماند که باید در این حوزه هم عقب ماندگی را جبران کنیم. دولت از طراحیها و اقداماتی که در زمان محدود و با کیفیت خوب ارائه شود؛ حمایت میکند. در اشتغالهای خرد و خانگی نیازمند حرکت جهادی هستیم و دولت از جهادگران در این عرصه حمایت میکند.
آیتالله رئیسی افزود: در حوزه سلامت، آب و هوا و سلامت هم نیازمند حرکت جهادی هستیم و بخشنامه و مصوبات و نشستها مسئلهای را حل نمیکند؛ همان حرکتی که طلبهها در زمینه کرونا انجام دادند. لطف خدا، رهنمودهای رهبری و حضور و مشارکت مردم کشور را از کرونا نجات داد و دولت این میان خدمتگزار بود. کرونا که روزی ۷۰۰ جانباخته داشت امروز مهار شده و مردم در تحصیل و کسب و کار خود آرامش دارند.
وی تصریح کرد: در همه عرصههایی که دیگران با تردید برخورد میکنند، ما طرفدار مکتب «ما میتوانیم» شهید سلیمانی هستیم. از دیگر کارهای جهادی استعدادیابی در روستاها و شهرهاست که برای کشور ارزشمند است. پیوند دانشگاه با روستا هم اولویت دیگر جهادی است. دانشگاه باید کنار سفره مردم، صنعت و کشاورزی آورده شود و پایاننامههای دانشگاهی باید به بطن زندگی مردم آید که در این صورت دانایی ضمیمه توانایی میشود، همان مفهومی که در دانشبنیان مدنظر است. ظرفیتهای مناطق آزاد هم نیازمند کار جهادی است.
آیتالله رئیسی گفت: در تبیین دستاوردها و جهاد تبیین مشکلات بسیاری وجود دارد، همه باید در حوزه فعال شوند و درباره ثمرات انقلاب اسلامی روشنگری شود تا معلوم شود رژیم پهلوی که امروز برخی دنبال تطهیر آن هستند، چه جنایات و خیانتهایی به کشور کرده است. به عنوان یک طلبه و مسئول با توجه به ظرفیتهای موجود کشور، آینده را بسیار روشن میبینم.
پیش از آغاز سخنرانی رئیسجمهور تعدادی از فعالان حوزه جهاد و سازندگی در سخنان کوتاهی مهمترین دغدغهها و مشکلات این حوزه را با آیتالله رئیسی مطرح کردند.
نظر شما