به گزارش ایمنا، ماکارونی یکی از گونههای پاستا و از غذاهای محبوب و پر مصرف در بین مردم جهان است که اصالت آن به کشور ایتالیا برمیگردد. این غذای لذیذ و مفید را میتوان با روشهای مختلفی طبخ کرد و حتی در پخت آن میتوان از مواد گوناگونی مانند گوشت چرخ کرده، مرغ، سویا، میگو، تن ماهی، قارچ، فلفل دلمهای، سس پستو و انواع ادویههای متنوع استفاده کرد.
مواد لازم برای تهیه ماکارونی با گوشت
مقدار مواد گفته شده برای ۴ نفر مناسب است که میتوانید به راحتی متناسب با تعداد نفرات میزان آن را محاسبه کنید.
ماکارونی | ۵۰۰ گرم |
گوشت چرخ کرده | ۳۰۰ گرم |
سیب زمینی | ۲ عدد |
پیاز | ۲ عدد |
رب گوجه فرنگی | ۴ قاشق غذاخوری |
روغن | به مقدار لازم |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
پاپریکا، زردچوبه و کاری | به مقدار لازم |
طرز تهیه ماکارونی با گوشت چرخ کرده
مرحله اول
ابتدا دو سوم یک قابلمه متناسب با اندازه ماکارونی را از آب پر کنید و روی شعله گاز قرار دهید تا به جوش بیاید. در مدت زمانی که آب به جوش میآید میتوانید سس دلخواه ماکارونی خود را نیز آماده کنید.
مرحله دوم
یک تابه متوسط را روی حرارت ملایم بگذارید و مقداری روغن داخل آن بریزید سپس پیازها را شسته، نگینی خرد کرده و در روغن تفت دهید تا پیازها سبک شود. وقتی پیازها طلایی شد گوشت چرخ کرده را به آن اضافه کنید و تا زمانی که رنگ گوشت تغییر کند آن را سرخ کنید.
مرحله سوم
وقتی آب گوشت جمع شد و کمی تفت داده شد، نمک، فلفل، زردچوبه و بقیه ادویههای گفته شده در مواد اولیه را یکی یکی به گوشت اضافه کنید و آن را هم بزنید. در این مرحله شما میتوانید هر ادویهای که دوست دارید مانند دارچین، زعفران، انواع فلفل، آویشن، پودر سیر و … را متناسب با ذائقه خودتان به سس ماکارونی اضافه کنید.
مرحله چهارم
اگر تمایل داشته باشید که قارچ یا فلفل دلمهای هم به ماکارونی خود اضافه کنید این کار را باید در این مرحله انجام دهید، به صورتی که قارچها را از قبل خرد کرده و تفت دهید و فلفل دلمهای را هم خرد کنید و به سس ماکارونی اضافه کنید و هم بزنید تا مواد یکدست شود.
مرحله پنجم
در این مرحله رب گوجه فرنگی را نیز به سس ماکارونی اضافه کنید و مواد را خوب مخلوط کنید. اجازه دهید رب چند دقیقه تفت بخورد تا خوب رنگ بیندازد و ماکارونی شما خوش رنگ تر شود. بعد از اینکه رب تفت خورد شعله را خاموش کنید.
مرحله ششم
پس از اینکه آب به جوش آمد یک قاشق نمک، نصف قاشق زردچوبه و مقداری روغن مایع به آن اضافه کنید. سپس ماکارونیها را به اندازه دلخواه خرد کنید و داخل آب در حال جوش بریزید و کمی آن را هم بزنید تا ماکارونیها به هم نچسبد.
مرحله هفتم
بعد از گذشت حدود ۵ تا ۷ دقیقه ماکارونیها نرم میشود. در این زمان آنها را آبکشی کنید.
مرحله هشتم
قابلمهای را برای دم انداختن ماکارونی روی شعله ملایم بگذارید. کمی روغن ته قابلمه بریزید و برای ته دیگ ماکارونی سیب زمینی یا نان نازک ته قابلمه بگذارید. حالا ماکارونی آبکش شده را با سس ماکارونی مخلوط کنید و کم کم در قابلمه بریزید. میتوانید مواد را لایه لایه نیز در قابلمه بریزید و بگذارید دم بکشد. قابلمه را روی شعله پخش کن بگذارید تا ته دیگ نسوزد.
مرحله نهم
بعد از گذشت نیم ساعت یا چهل دقیقه ماکارونی شما آماده است. میتوانید آن را در ظرف مورد نظر بریزید و سرو کنید.
طرز تهیه ماکارونی با مرغ و سویا
برای پخت ماکارونی با مرغ میتوانید طبق همین دستور عمل کنید فقط به جای گوشت چرخ کرده از فیله مرغ خرد شده استفاده کنید.
برای استفاده از سویا در سس ماکارونی نیز به همین ترتیب مراحل را طی کنید و به جای مرغ یا گوشت از سویا استفاده کنید. فقط دقت کنید که باید سویا را قبل از استفاده یک ربع در آب بخیسانید و سپس آبکشی کنید.
نکات کلیدی برای تهیه ماکارونی مجلسی و ساده
- مقدار رب گوجه فرنگی را متناسب با سلیقه خود میتوانید کم یا زیاد کنید یا مقداری سس کچاپ نیز به آن اضافه کنید.
- بهتر است بعد از آبکشی کردن ماکارونی، کمی آب ولرم روی آن بگیرید تا در هنگام پخت به هم نچسبد.
- بهتر است ماکارونی و سس ماکارونی را قبل از دم کردن باهم مخلوط کنید تا ظاهر بهتری بگیرد.
- اگر از سیب زمینی برای ته دیگ ماکارونی استفاده میکنید قبل از پخت کمی نمک و ادویه به آن بزنید.
- سعی کنید ماکارونیها خیلی کوچک خرد نکنید.
- ماکارونی را میتوانید با سویا، مرغ، قارچ، تن ماهی، سوسیس یا هر چیز دیگری مطابق سلیقه و ذائقه خود اماده کنید.
نظر شما