به گزارش ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاعرسانی بازار سرمایه (سنا)، «مجید عشقی» با اشاره به اینکه مرجع تصمیمگیری برای اجرایی شدن معاملات سهام عدالت شورای عالی بورس است اظهار کرد: باید آئیننامه اجرایی سهام عدالت اصلاح و تصویب شود که هنوز روند اصلاح آن در شورای عالی بورس تمام نشده است.
وی در پاسخ به این پرسش که چه زمانی سهام عدالت قابلیت معامله دارد گفت: ابتدا باید ترتیب برگزاری مجامع شرکتهای سرمایهگذاری استانی سهام عدالت مشخص شود، سپس این شورا درباره معاملاتی شدن سهام عدالت تصمیمگیری کند که شورای هنوز در این زمینه تصمیمی نگرفته است.
سهام عدالت که از سال ۸۴ وارد عرصه اقتصادی کشور شده است، حدود ۴۹ میلیون سهامدار دارد و یکی از بزرگترین طرحهای اقتصادی کشور محسوب میشود که با مصوبه اخیر مجلس شورای اسلامی درباره جاماندگان، ممکن است تعداد سهامداران این سهام افزایش قابل توجهی پیدا کند.
سبد سهام عدالت از تعدادی سهام ارزنده و نمادهای بزرگ بازار سرمایه تشکیل شده است که از زمان آزاد سازی آن در سال ۱۳۹۹ (اردیبهشت ۳۰ درصد و خرداد ۶۰ درصد) و بعد توقف آن تاکنون با نوسان فراوانی همراه بوده به طوری که ارزش فعلی این سهام در مقایسه با دوران اوج بازار در مرداد سال ۹۹ با افت حدود ۵۰ درصدی مواجه شده است.
از مهمترین دلایل ریزش قیمت سهام عدالت، ضعف مدیریت در شرکتهای سرمایهگذاری و عدم برگزاری مجامع این شرکتها و نیز نبود بازارگردان حرفهای برای این شرکتها به شمار میرود.
برگههای سهام عدالت در قیمتهای اسمی ۴۰۹ هزار تومانی، ۴۹۲ هزار تومانی، ۵۳۲ هزار تومانی و یک میلیون تومانی به افراد طبق قرار گرفتن در دهکهای مختلف واگذار شده است.
سبد سهام عدالت در پایان روز چهارشنبه و آخرین روز معاملاتی هفته گذشته (هفتم اردیبهشت) حدود یک درصد رشد داشت. ارزش سبد ۵۳۲ هزار تومانی به ۱۴ میلیون و ۴۴۴ هزار تومان رسید.
ارزش سبد یک میلیونی سهام عدالت هم به ۲۷ میلیون و ۲۰۹ هزار تومان رسید و ارزش سبد ۴۹۲ هزار تومانی هم به ۱۳ میلیون و ۳۹۰ هزار تومان رسید. ارزش ۶٠ درصد قابل فروش سبد ۵۳۲ هزار تومانی به هشت میلیون و ۶۶۶ هزار تومان رسیده است.
نظر شما