به گزارش خبرنگار ایمنا، در هفتهای که گذشت شاهد خبر حذف ترانههای کلبه عموپورنگ بودیم، همچنین مجموعه جدید ایرج طهماسب با نام مهمونی و بدون حضور کلاه قرمزی و دوستان، برگزاری مسابقه استعدادیابی آوای جادویی با حضور محمد اصفهانی و رضا صادقی، و علاقهمندی شهاب حسینی برای اجرای آثار نوشتاری خودش و حضور نیافتن در پروژههای دیگران و درنهایت رشد شش متری برج ایفل از دیگر خبرهای داغ این هفته بود.
امروز مهمترین رویدادهای خبری در حوزه فرهنگ و هنر را مرور میکنیم.
حذف ترانههای کلبه عموپورنگ
ترانههای میانبرنامه مجموعه نمایشی کلبه عموپورنگ در بازپخش آن از شبکه دو سیما حذف شده است.
این مجموعه که پخش نخست آن اول دیماه به پایان رسید، از آن زمان به بعد با بازپخش برخی قسمتها همچنان عصرها روی آنتن شبکه دو سیما میرود، اما در این بازپخش، تقریباً همه ترانههای آن حذف شده و پخش نمیشوند.
این در حالی است که در هر قسمت از مجموعه «کلبه عموپورنگ»، مجری - بازیگر این برنامه یا بعضی دیگر از بازیگران آن، معمولاً دو ترانه مرتبط با موضوع آن قسمت و با اشعار آموزنده میخواندند؛ ترانههایی شاد که مورد علاقه کودکان و نوجوانان مخاطب برنامه است.
در ماههای اخیر مدیران تلویزیون و شبکه دو، برای پخش ترانههای این برنامه متحمل برخی فشارها نیز شدهاند. از جمله اینکه در یکی از رسانهها، کمپینهای مختلفی با هدف حذف ترانههای این برنامه تدارک دیده شده است.
مسلم آقاجانزاده تهیهکننده مجموعه «کلبه عموپورنگ» که در دو دهه اخیر، تهیهکنندگی اغلب برنامههای داریوش فرضیایی (عموپورنگ) را به عهده داشته است، گفت: به موسیقی و ترانههای برنامه و به ویژه فضای پرتحرک و طنز و شادی که برای بچهها ایجاد کردهایم، نقد دارند. ما کاری با این ویژگیها برای بچهها ساختهایم و اگر قرار باشد اینها را حذف کنند، بهتر است در اوج خداحافظی کنیم. یکی از مشکلاتی که با برنامه دارند موسیقی سنتی و فولکلوری است که استفاده میکنیم و به ما خرده میگیرند و نامهنگاری میکنند که چرا از اینها استفاده میکنید، چون خوانندههای لسآنجلسی هم از برخی از آنها استفاده کردهاند. سوال اینجاست که چرا ما باید داشته فرهنگی خود را کنار بگذاریم، چون برخی افراد که مورد تأیید ما نیستند، هم از آنها استفاده کردهاند؟
پس از انتشار این خبر، داریوش فرضیایی (عموپورنگ) در صفحه شخصی خود در اینستاگرام نوشت:
"من همه تلاشم رو برای شادی بچهها و خانوادههای محترم بهکار گرفتم، چون میدانم تو این شرایط سخت فقط باید روحیه و امید و انگیزه به هم ببخشیم، اما چه کنم که عزیزان عرصه رو روزبهروز بر ما تنگتر میکنند."
مهمونی ایرج طهماسب بدون حضور کلاه قرمزی و دوستان
«مهمونی» جدیدترین اثر ایرج طهماسب پس از چهار سال دوری از سینما و تلویزیون به تازگی کلید خورده است. ایرج طهماسب که نزد اکثر مخاطبان با لقب آقای مجری شناخته میشود، از چهرههای معروف حوزه اجرا به شمار میرود. این چهره سالها مجموعه عروسکی کلاه قرمزی را با همکاری حمید جبلی تولید کرده است.
ایرج طهماسب امسال یک مجموعه عروسکی جدید را جلوی دوربین خواهد برد. این برنامه، مهمونی نام دارد و در ایام نوروز از نماوا پخش خواهد شد. ایرج طهماسب علاوه بر کارگردانی، اجرای این برنامه را نیز برعهده دارد. تهیهکننده مجموعه عروسکی مهمونی حسن خدادادی است. این برنامه گویا اکنون مراحل تولید و فیلم برداری را طی میکند.
این مجموعه نمایشی به کارگردانی و اجرای ایرج طهماسب و تهیه کنندگی حسن خدادادی پس از گذراندن مراحل دریافت مجوز، برای پخش در نوروز ۱۴۰۱ آماده میشود. این مجموعه قرار است از شبکه نمایش خانگی «پلتفرم نماوا» منتشر شود.
از صداپیشگان این عروسکها میتوان به هوتن شکیبا، کاظم سیاحی و سهیل مستجابیان اشاره کرد و اغلب صداپیشگان شخصیتهای عروسکی مجموعه مهمونی از شاگردان ایرج طهماسب هستند.
به گفته ایرج طهماسب، مالکیت تمامی شخصیتهای مجموعه تلویزیونی کلاه قرمزی با سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران است و هیچیک از شخصیتهای این مجموعه در برنامه مهمونی حضور نخواهد داشت. هم چنین حمید جبلی که پیش از این در اکثر آثار ایرج طهماسب حضور یافته و سابقه همکاری بالغ بر چهار دهه با طهماسب را داراست، در این برنامه حضور ندارد.
از محمد اصفهانی تا رضا صادقی در آوای جادویی
مسابقه استعدادیابی «آوای جادویی» به تهیهکنندگی محمد طهرانی و اجرای علی اوجی، از پنجشنبه بیست وششم اسفند، همزمان با شب نیمه شعبان، بهصورت هفتگی و رایگان از تلوبیون پلاس پخش شد.
در این مسابقه، محمد اصفهانی، رضا صادقی، رضا یزدانی و محمد معتمدی به عنوان مربی-داور و علیرضا افکاری به عنوان مدیر هنری مسابقه حضور دارند. این مسابقه همزمان با شب نیمه شعبان و میلاد با سعادت امام زمان (عج) بهصورت رایگان در تلوبیون پلاس پخش خواهد شد. نخستین قسمت «آوای جادویی»، پنجشنبه بیست وششم اسفند در تلوبیون پلاس در دسترس مخاطبان قرار گرفت و سایر قسمتها به شکل هفتگی در این پلتفرم منتشر خواهند شد.
فراخوان مسابقه استعدادیابی «آوای جادویی»، مدتی قبل منتشر شده بود. در هر قسمت از این مسابقه، شرکتکنندگان به اجرای قطعاتی از آثار چهرههای مطرح کشور میپردازند و نفرات برگزیده با نظر داوران به مراحل بعدی راه مییابند.
«آوای جادویی»، اولین بخش از بسته عیدانه تلوبیون پلاس در نوروز ۱۴۰۱ است. مخاطبان میتوانند از طریق سایت یا اپلیکیشن تلوبیون، بدون اشتراک (به صورت رایگان) و با اینترنت نیمبها (داخلی) به این مسابقه و صدها محتوای جذاب دیگر دسترسی پیدا کنند.
شهاب حسینی رفت؟!
شهاب حسینی که حدود یک ماه قبل به عنوان داور جشنواره فیلم فجر مشغول بود به تازگی ویدئویی را در فضای مجازی منتشر کرده که بازتابهای مختلفی داشته است.
او در نامه خود که شفاهی آن را میخواند، با اشاره به برخی دشمنیهای به شخص خودش و مروری بر آنچه در مسیر سینما دنبال کرده گفته که دیر زمانی است به دنبال راه نجاتی است.
حسینی با اشاره به حضور دو گروه کاملاً متضاد در عرصه فعالیتهای هنری شامل متخصصان غیرمتعهد و متعهدان غیرمتخصص، گفته است، «میگویند شهاب حسینی بداخلاق است. تصحیح میکنم. من از آنچه امروزه در حرفه خود میبینم خشمگینم. میگویند اهل غیبت است. میپذیرم و شرمسارم.»
وی خطاب به همکارانش گفته است: در مرز ۵۰ سالگی خود را در بسیاری از اموری که باید به آنها میپرداختم و زمانش را صرف سینما کردم به شدت خود را جامانده از قافله میبینم. بنابراین مشتاقم ادامه مسیر را با یافتههای خود در قالب نوشتار، کارگردانی و بازیگری جاری و اجرا کنم و اساساً دیگر علاقه چندانی به حضور در پروژههای دیگران ندارم، مگر اینکه معنای این سروده زیبا در پیشنهاد همکاری ایشان متجلی باشد. گفت: «حیلت رها کن عاشقا / دیوانه شو دیوانه شو / واندر در دل آتش درآ / پروانه شو پروانه شو…»
شهاب حسینی همچنین اعلام کرده است که از این پس نه تنها اسماً، بلکه رسماً و قلباً به دین جدش امام حسین (ع) گرویده است. این بازیگر سینما که فیلم «مست عشق» را به کارگردانی حسن فتحی و در نقش شمس تبریزی، اکران نشده دارد، در یکی دو سال اخیر با حاشیههای بسیاری در سینما روبهرو بود و برخی اظهاراتش به ویژه در جشنواره فیلم فجر سال ۹۸ جنجال برانگیز شد. نتیجه این اتفاقها که او را دلزده کرده بود منجر به این شد که صفحه شخصی خود در فضای مجازی را ببندد.
ایفل بلندتر شد
بلندترین سازه پاریس که بهعنوان بانوی آهنین شناخته میشود، پس از این افزایش با آنتن جدید رادیویی، ۳۳۰ متر ارتفاع دارد. آنتن جدید برای انتقال رادیویی دیجیتال برای منطقه پایتخت استفاده خواهد شد.
این شاهکار در سال ۱۸۸۹ با طرحی از معمار گوستاو ایفل ساخته شد و قرار بود ۲۰ سال بعد برداشته شود و بر اساس تاریخ رسمی آن، نقش آن در ابتدا بهعنوان یک برج مهم رادیویی، برای ارتش بود.
در دهه ۱۹۱۰، از آن برای ارسال تلگراف تا ایالاتمتحده استفاده میشد. آنتن قبلی آن در سال ۲۰۰۰ ثابت و برای تلویزیون دیجیتال استفاده شد.
برج ایفل شش متر رشد کرد
برج تمامفلزی ایفل که در شهر پاریس و در شمال غربی «پارک شأن دو مارس» قرار دارد نماد شهر پاریس و کشور فرانسه بهشمار میرود و از مهمترین سازههای فلزی دنیا است که تا سال ۱۹۳۰ میلادی بهعنوان بلندترین سازه دنیا شناخته میشد. این جاذبه گردشگری در سال ۱۹۹۱ میلادی بههمراه مناطق اطرافش در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید.
جذابیت برج فقط به نمای آن خلاصه نمیشود و رستورانهایی همچون ژول ورن، سوغاتیفروشیهای متعدد و سکوهای بازدید با چشمانداز شهر زیبای پاریس، آن را به اولویت اول گردشگران فرانسه تبدیل کردهاند.
نظر شما