۴۰۰ هزار تن کود اوره با نهاده‌های دامی برزیل تهاتر می‌شود

وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه عمده صادرات ایران به برزیل کود اوره است، گفت: طی توافقی جدید ایران و برزیل ۴۰۰ هزارتن کود اوره با نهاده‌های دامی تهاتر می‌کنند.

به گزارش ایمنا، «سید جواد ساداتی نژاد» روز شنبه در دیدار با «ترزا کریستینا کورنا داکوستا دیاس» وزیر کشاورزی برزیل و امضای توافقنامه همکاری بین دو کشور در محل این وزارتخانه با اشاره به روابط قدیمی و تاریخی ۱۲۰ ساله ایران و برزیل و اهمیت افزایش مبادلات تجاری دو کشور در حوزه کشاورزی و غذا اظهار کرد: صادرات محصولات کشاورزی ما طی سال‌های اخیر رشد چشمگیری داشته و در بین کشورهای آمریکای لاتین، برزیل جایگاه اول در روابط اقتصادی ایران دارد.

وی با بیان اینکه برزیل قطب و محور کشاورزی و غذا در جهان است گفت: ایران نیز در منطقه خاورمیانه دارای امنیت و اقتدار غذایی است. بنابراین، این دو قطب کشاورزی می‌توانند روابط تجاری خوبی داشته باشند تا علاوه بر توسعه و پایداری کشاورزی، تراز تجاری دو کشور رشد کند و همچنین به دنبال تسهیل فرایند مبادله‌ای دو کشور باشیم.

وزیر جهاد کشاورزی ابراز امیدواری کرد: سفر وزیر کشاورزی برزیل به ایران موجب تسهیل در روابط و تبادلات تجاری و بروکراسی دو کشور شود زیرا هر دو کشور توانمندی تهاتر با یکدیگر را دارند.

ساداتی نژاد خطاب به وزیر کشاورزی برزیل با بیان اینکه ایران و برزیل نگاه راهبردی تجاری بر پایه منافع دو کشور باید داشته باشند، گفت: مشکلاتی همچون کاهش تعرفه تجاری بین دو کشور، تسهیل بروکراسی اداری دو کشور، تجارت تهاتری، صادرات سایر محصولات کشاورزی ایران به برزیل، حمایت‌های حقوقی و قانونی از کشت فراسرزمینی ایران در برزیل و رشد سرمایه گذاری دو کشور در بخش کشاورزی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است که باید مورد بررسی قرار گیرد.

وی با اشاره به اینکه ایران بیش از ۵۰ درصد محصول کشاورزی مورد نیاز خود را از برزیل تأمین و وارد می‌کند افزود: عمده صادرات ایران به برزیل کود اوره است که تنها دو درصد تجارت را به خود اختصاص داده است.

وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: در حال حاضر تعرفه محصولات کشاورزی ایران به برزیل ۱۲۰ درصد و تعرفه واردات محصولات برزیل به ایران حدود چهار درصد است. به نظر می‌رسد در روابط تجاری دو کشور باید تناسب بین تعرفه‌ها ایجاد شود.

ساداتی نژاد با تاکید بر اینکه بروکراسی اداری دو کشور برای تجارت محصولات کشاورزی و غذایی باید تسهیل یابد گفت: با حذف بروکراسی اداری باید تجارت ترجیحی را بین دو کشور پایه گذاری کنیم که این امر می‌تواند در افزایش مبادلات تجاری کمک کند.

وی درباره کشت فراسرزمینی افزود: باید تجارت تهاتری بین دو کشور توسعه یابد، زیرا از آنجایی که ایران قطب تولید کود اوره در منطقه است و از سوی دیگر شما تولید کننده نهاده‌های دامی و پنبه هستید می‌توانیم به راحتی تبادل کالا انجام دهیم.

وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: همچنین یکسری محصولات کشاورزی ایران به دلیل کیفیت بالا و مرغوبیت و طعم و مزه همچون سیر، سیب درختی، خشکبار، میوه‌های خشک، کشمش، پسته، زعفران، انار و کیوی می‌تواند در سفره برزیلی‌ها جایگاه خوبی پیدا کند زیرا اکنون برزیل سالانه ۱۰۰ میلیون دلار سیر و ۹۰ میلیون دلار سیب درختی وارد می‌کند که این واردات می‌تواند از تولیدات با کیفیت ایران باشد.

ساداتی نژاد با بیان اینکه تبادل فعلی ایران با برزیل کود اوره بوده است گفت: اکنون سالانه ۶۰۰ هزار تن کود اوره به برزیل صادر می‌شود که در صورت تهاتر کالا به کالا ایران می‌تواند این ظرفیت صادراتی را به دو میلیون تن در سال برساند.

پیشنهاد خط تجاری خشکبار ایران به برزیل

وی ایجاد خط ویژه تجاری خشکبار به ویژه پسته و زعفران به برزیل را پیشنهاد داد و گفت: ایران سومین شریک تجاری برزیل در خاورمیانه است، اما تراز تجاری بین دو کشور توازن ندارد که باید با ایجاد توازن صادرات و واردات محصولات کشاورزی بین دو کشور این مشکل را حل کرد.

وزیر جهاد کشاورزی اضافه کرد: بنابراین باید در این دیدار به یکدیگر تعهد و قول بدهیم که سهم محصولات باغبانی ایران در سبد واردات برزیلی‌ها افزایش یابد و در نقشه بلندمدت بین دو کشور اصطلاحی را تحت عنوان «کشتی در مقابل کشتی» به کار ببریم یعنی مبادله یک کشتی کود اوره با یک کشتی نهاده‌های دامی صورت گیرد.

وی با تاکید بر اینکه ایران کمترین میزان مصرف سم و کود را در تولیدات کشاورزی خود دارد گفت: ایران محصولات ارگانیک تولید می‌کند بنابراین اگر برزیلی‌ها محصولات کشاورزی ایران همچون انار و کیوی و پسته و زعفران ایران را مصرف کنند دیگر محصول دیگری را استفاده نمی‌کنند.

ایران هاب منطقه در توزیع محصولات برزیلی

وزیر جهاد کشاورزی از برگزاری نمایشگاه مشترک بین دو کشور استقبال کرد و افزود: ایران با ۱۶ کشور در خاورمیانه همسایه است، بنابراین ما می‌توانیم به عنوان هاب منطقه محصولات کشاورزی با برزیل را توزیع کنیم.

ساداتی نژاد با اشاره به تحریم‌های ظالمانه آمریکا علیه ایران گفت: تهاتر راهکاری برای نقل و انتقالات مالی است و از آنجایی که ایران میلیاردها تن خاک فسفات دارد می‌توانیم در این بخش با برزیل همکاری کنیم.

پیشنهاد تدوین نقشه راه بلند مدت تجاری بین دو کشور ایران و برزیل

وی تدوین نقشه راه بلندمدت تجارت در حوزه کشاورزی بین دو کشور ایران و برزیل را پیشنهاد داد و گفت: کمیسیون مشترک مشورتی بین دو کشور باید هر چه زودتر راه اندازی شود تا ظرف مدت یک تا دو ماه آینده این نقشه راه تدوین شود و همچنین مراکز تحقیقات کشاورزی دو کشور در بخش آموزش و ترویج و همچنین سازمان‌های حفظ نباتات با یکدیگر توسعه همکاری داشته باشند.

وزیر جهاد کشاورزی به تسریع انعقاد اسناد دوجانبه همکاری در حوزه حفظ نباتات و تحقیقات کشاورزی بین دو کشور تأکید کرد.

ساداتی نژاد با اشاره به ایجاد اتاق تجاری ایران و برزیل اضافه کرد: ما از تشکیل اتاق تجاری ایران و برزیل حمایت می‌کنیم زیرا این مسئله موتور محرک بخش خصوصی هر دو کشور است.

منبع: ایرنا

کد خبر 556603

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.