رفع مسائل شهری نیازمند راهکارهای بومی و محلی است

یک کارشناس شهرسازی گفت: باتوجه به اینکه نظام برنامه‌ریزی شهری، مدیریت فرآیندها و رفع مسائل و مشکلات شهری در سطح محلی است پس به طور حتم راهکارهای بومی و محلی را می‌طلبد.

فرزاد مؤمنی در گفت و گو با خبرنگار ایمنا، اظهار کرد: اعمال سیاست‌گذاری‌های شهری در سطح ملی، از مهمترین معضلاتی است که امروزه شهرهای ما و نظام برنامه‌ریزی شهری را درگیر کرده، در حالی که مفهوم برنامه‌ریزی شهری با روند فعلی در شهرها متفاوت است.

وی با بیان اینکه نظام برنامه‌ریزی شهری، مدیریت فرآیندها و رفع مسائل در سطح محلی است پس به طور حتم راهکارهای بومی و محلی را می‌طلبد، افزود: برنامه‌ریزی متمرکز و از بالا به پایین بر شهرها اثرات منفی و هزینه‌بر می‌گذارد، لذا باید تمامی مراحل مربوط به تهیه و اجرای پروژه‌های شهری در سطح همان شهر و با استفاده از نظرات متخصصان و اندیشمندان بومی تهیه شود.

این کارشناس شهرسازی ادامه داد: بسیار مهم است که مدیران و برنامه‌ریزان ساکن همان شهری باشند که قرار است برای آن برنامه‌ریزی کنند، زیرا باید شناخت کافی نسبت به مسائل و مشکلات شهر داشته باشند تا بتوانند برنامه‌های کارا ارائه دهند.

وی تاکید کرد: هر شهر دارای هویت حقوقی و قانونی است و از انجمن‌ها و نهادهای محلی تشکیل شده که این نهادها باید در شکل‌گیری طرح‎‌ها و برنامه‌ها و نظام شهرسازی و برنامه‌ریزی شهری با یکدیگر همکاری داشته باشند و در تک تک مراحل برنامه‌ریزی دخیل باشند.

مؤمنی گفت: سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی از بالا به پایین، بدون توجه به ظرفیت‌های محلی و بومی سر منشأ بسیاری از مشکلات و معضلاتی است که امروزه شهرها با آن دست به گریبان هستند.

کد خبر 553180

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.