به گزارش ایمنا، این متخصصان تاکید دارند: در شرایط فعلی و با توجه به نتایج ضدونقیض در جواب تستها شامل گزارشهای اولیه و منفی در آزمایشهای خانگیِ و در مقابل، مشاهده نتایج ثانویه و مثبت در آزمایشهای پیسیآرِ همان افراد، برای بسیاری از مردم این پرسش به وجود میآید که بعد از رویارویی با ویروس کرونا، چه زمان و شرایطی بهترین موقع برای آزمایش دادن است؟
دستورالعملهای کارشناسان بهداشتی دولتی در انگلیس حاکی از آن است که به هر کسی که کامل واکسینه شده و با فردی تماس داشته که آزمایش ویروس کرونایش مثبت درآمده است، حتماً توصیه میشود که به مدت ۷ یا ۱۰ روز از آخرین تماسش با فرد بیمار و در اولین فرصت با اسباب آزمایش سریع خانگی (LFD) هر روز آزمایش بدهد.
همچنین هر کسی که واکسنش را کامل نزده است و با فردی تماس داشته باشد که نتیجه آزمایشش مثبت درآمده است، باید خودش را به مدت ۷ روز قرنطینه کند.
با این حال سازمان بهداشت عمومی ملی آمریکا تحت عنوان "مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها" (CDC) به تازگی اعلام کرده است افرادی که در معرض ویروس کرونا قرار گرفتهاند، باید پنج روز بعد از تماس یا به محض شروع نشانههای بیماری، آزمایش بدهند.
از سوی دیگر پروفسور "لیندا باولد"، استاد بهداشت عمومی دانشگاه ادینبورگ در اسکاتلند گفته است که با توجه به در دسترس بودن آزمایشهای سریع خانگی، مردم به محض آنکه فهمیدند با کووید -۱۹ روبهرو شدهاند باید به دنبال آزمایش دادن باشند.
پروفسور باولد گفت: ما میتوانیم سویه اومیکرون را به سرعت تشخیص دهیم. آنچه رخ میدهد این است که میزان بیشتری از ویروس در مجاری فوقانی تنفسی افراد وجود دارد و به سرعت بازتولید میشود. بنابراین حتی اگر آنها در معرض مقدار کمی از ویروس قرار گرفته باشند، میتوانیم خیلی سریع آن را تشخیص دهیم.
وی تاکید کرد: اگر مردم به آزمایش دسترسی داشته باشند (همانطور که در حال حاضر میتوانند تست سریع در خانههایشان داشته باشند) و بدانند که با بیماری تماس داشتهاند که نتیجه آزمایشش مثبت بوده، به طور حتم منطقی است که در ۲۴ ساعت اول یکی از آزمایشها را انجام دهند و تا چند روز نیز آن کار را ادامه دهند.
پروفسور باولد افزود: با این حال در شرایطی که آزمایشهای سریع خانگی به راحتی در دسترس نباشد و لازم باشد که آن را برای افرادی با آسیبپذیری بیشتر و کارکنان خط مقدم سهمیهبندی کنند، بهترین کار این است که به دلیل حساسیت کمتر کیتهای آزمایش خانگی، پیش از زمان آزمایش دستکم دو روز صبر کنند.
پروفسور باولد با تاکید بر اینکه در همه کشورها دسترسی به آزمایش منظم امکانپذیر نیست گفت: مثلاً در ایالات متحده و کانادا باید آزمایشهایشان را سهمیه بندی کنند. آزمایشهای آنتی ژن که به جای یافتن ماده ژنتیکی از ویروس، پروتئینی در ویروس را میجویند و مییابند، کمتر از آزمایش پیسیآر (PCR) حساسند. یعنی ممکن است به ویروس بیشتری نیاز باشد که در بدن ساخته شود تا نتیجه آزمایش مثبت از آب درآید. اگر چند روز صبر کنید، ممکن است ویروسی بیشتری در بدن شما تکثیر شود.
همچنین پروفسور "عظیم مجید"، متخصص بهداشت عمومی دانشگاه امپریال لندن، با این توصیه موافق است که مردم باید از زمانی که در معرض ویروس قرار میگیرند، بیدرنگ آزمایش را شروع کنند و آن را تا ۱۰ روز بعد ادامه دهند. او افزود، در حالی که بسیاری از مردم از دو روز بعد از تماس با ویروس، بیمار میشوند اما همچنان امنتر آن است که از زمان تماس با فردی که نتیجه آزمایشش مثبت بوده است، هر روز آزمایش بدهید زیرا نحوه بروز و پیشرفت نشانههای بیماری ممکن است میان مردم متفاوت باشد.
به نوشته روزنامه ایندیپندنت - چاپ انگلیس، در فرانسه نیز به افرادی که در معرض ویروس قرار گرفتهاند، توصیه میشود که در اولین زمان ممکن آزمایش بدهند، در حالی که در بلژیک نیز مانند مرکز پیشگیری و کنترل بیماری (CDC) آمریکا، به افرادی که با شخصی تماس داشتهاند که ممکن است بیمار بوده باشد، توصیه میشود که پنج روز بعد از تماس، آزمایش پیسیآر بدهند.
منبع: ایسنا
نظر شما