به گزارش ایمنا، مهدی جمالینژاد در دومین جلسه شورای راهبردی سومین نمایشگاه بین المللی شهر هوشمند که با حضور نمایندگان دستگاههای مرتبط و شهرداریها برگزار شد، اظهار کرد: در سالهای اخیر نبض حرکتهای مدیریت شهری در حوزه هوشمندسازی، گاه تند و گاه کند زده و حرکتها مقطعی و قائم به حضور مدیران بوده و از انسجام و یکپارچگی لازم برخوردار نبوده است.
وی افزود: اقداماتی که از زمان شیوع کرونا در شهرها در حوزه انجام فعالیتهای مختلف اجتماعی، اداری و اقتصادی به صورت آنلاین انجام و با استقبال شهروندان مواجه شد، ضرورت حرکتهای با برنامه در این موضوع را به عموم مسئولان و مدیران بویژه دستاندرکاران مدیریت شهری در شوراها و شهرداریها یادآور کرده است.
معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور با بیان اینکه هنوز هم برخی مدیران شهری اعتقاد کاملی به تحقق شهر هوشمند و شهرداری الکترونیک ندارند، خاطرنشان کرد: هوشمند شدن فعالیتهای مدیریت شهری تأثیر زیادی در توسعه حمل و نقل شهری، مبارزه با فساد، حذف تشریفات زائد و موارد دیگر دارد.
جمالینژاد ادامه داد: خوشبختانه عزم وزیر کشور در برنامهریزی های دقیق و اصولی برای هوشمند شدن شهرها و روستاها و الکترونیکی شدت امور جدی است که حمایت خوبی محسوب میشود.
وی تاکید کرد: بدون تردید حضور مؤثر و با برنامه شهرداریها، دستگاههای اجرایی و شرکتهای دانش بنیان و استارتآپها در سومین نمایشگاه شهر هوشمند، تأثیر زیادی در ترویج مباحث این حوزه و آشنایی مدیریت شهری و شهروندان با وظایف و تکالیف خود در این عرصه خواهد داشت.
در این نشست امیر شجاعان، رئیس مرکز توسعه دولت الکترونیک، فناوری اطلاعات و آمار وزارت کشور نیز با بیان اینکه موضوع شهر هوشمند از دغدغههای مهم مسئولان است، گفت: در حوزههای مرتبط در شهرهای مختلف اقدامات خیلی خوبی در این خصوص انجام شده است و شرکتهای بسیار زیادی در حوزه شهر هوشمند وارد عرصه شدهاند و ضرورت دارد که شرکتهای دانش بنیان فرصت کار، فعالیت و ارائه خدمت داشته باشند.
وی ادامه داد: اگر این فضا را بتوانیم فراهم کنیم شرایط خیلی خوبی خواهیم داشت و در آیندهای نزدیک زمینه صادرات فناوری به کشورهای اطراف فراهم خواهد شد.
رئیس مرکز توسعه دولت الکترونیک، فناوری اطلاعات و آمار وزارت کشور تصریح کرد: امیدواریم برای سومین نمایشگاه شهر هوشمند این امکان پدید آید که شهرداریهای مختلف، توانمندیها و اقداماتی که اجرایی شده را به منصه ظهور بگذارند و این فضا فرصت بسیار خوبی است برای اینکه شهرداران و مجموعه حوزه شهرداری با قابلیتها، اقدامات و دستاوردهایی که در حوزه کاری آنها وجود دارد آشنا شوند و انتظار این است که این تبادل تجربیات یکی از رویدادهای این نمایشگاه باشد.
شجاعان تاکید کرد: با توجه به حجم قابل توجه قابلیتهایی که در کشور وجود دارد باید از موازی کاری در نمایشگاه پرهیز کنیم. فرصت مناسبی خواهد بود در نمایشگاهها که شرکتهای دانش بنیان خودشان را معرفی کنند و بتوانیم از این ظرفیتها برای هوشمند سازی شهرها استفاده کنیم.
وی افزود: با توجه به اینکه روند شهرنشینی در دنیا رو به گسترش و در ایران این روند بیشتر از جاهای دیگر دنیا هم است، این موضوع ما را وادار میکند که به سمت هوشمند سازی حرکت کنیم.
رئیس مرکز توسعه دولت الکترونیک، فناوری اطلاعات و آمار وزارت کشور با بیان اینکه شهر و شهروند هوشمند موضوعات بسیار مهمی هستند، افزود: امیدواریم این نمایشگاه فرصت را ایجاد کند که عموم مردم و هم شرکتهای دانش بنیان بتوانند از آن بهره ببرند و با دستاوردهای شهر هوشمند آشنا شوند.
شجاعان اضافه کرد: در حوزه شهر هوشمند مجموعهای متعددی در کشور فعال هستند از جمله اپراتورهای موبایل که در این حوزه فعال هستند، در نمایشگاه حضور خواهند داشت و ظرفیت خود را ارائه میکنند با توجه به برنامه ریزی های صورت گرفته و اقدامات انجام شده و امیدواریم شاهد این موضوع باشیم که نمایشگاه شهر هوشمند از دوره قبل هم بهتر باشد و این روند ادامه پیدا کند.
وی خاطرنشان کرد: انتظار ما این است که این نمایشگاه به مرور تبدیل به یک نمایشگاه بین المللی قوی شود و بتوانیم در کشورهای همسایه حضور جدی داشته باشیم و آنها هم بتوانند در نمایشگاههای ما حضور داشته باشند.
منبع: ایرنا
نظر شما