به گزارش ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی شورای راهبردی روابط خارجی، کمال خرازی، اصلیترین وظیفه هر حاکمیتی را تاًمین حقوق مردم از جمله امنیت توصیف کرد و گفت: این موضوع درباره حاکمیت فعلی افغانستان هم صادق است. مقابله با تروریسم و جلوگیری از جنایاتی چون کشتار انسانهای بیگناه در مدارس و مساجد شیعیان توسط گروه تروریستی داعش، در درجه اول وظیفه حاکمیت فعلی است که تروریستها را از صحنه افغانستان حذف کند و البته حق طبیعی شیعیان مظلوم افغانستان هم هست که از حقوق خود دفاع کنند.
وی ادامه داد: رفتار طالبان پس از قبضه قدرت و حاکمیت میتواند با رفتار گذشته آن متفاوت باشد و این باید در رفتار طالبان نسبت به اقوام، گروهها و مذاهب مختلف افغانی و از سوی دیگر در برقراری حسن همجواری با کشورهای همسایه و تأمین منافع مشروع آنها عینیت یابد. به همین جهت جمهوری اسلامی ایران سیاستها و رفتارهای طالبان در کابل و دیگر نقاط افغانستان را به دقت و از نزدیک رصد میکند
رئیس شورای راهبردی روابط خارجی مطرح کرد: منافع طالبان و منافع پاکستان به عنوان حامی اصلی طالبان، ایجاب میکند رفتار طالبان در دوران حاکمیت تغییر یابد تا صلح در داخل افغانستان و حسن همجواری آن با همسایگانش تحقق یابد. تنها در این صورت است که اولاً پاکستان از داشتن همسایهای با ثبات همچون عمق استراتژیک خود، بهرهمند خواهد شد و ثانیاً کشورهای همسایه دیگر نیز به توسعه و برقراری آرامش در افغانستان کمک خواهند کرد.
خرازی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران قصد مداخله در امور داخلی افغانستان را ندارد، ولی طبعاً منافع مشروعی در آن کشور دارد که باید تأمین شود. این منافع در زمینه امنیت مرزهای دو کشور، جلوگیری از فعالیت گروههای تروریستی و نفوذ تروریستها به خاک جمهوری اسلامی ایران، جلوگیری از انتقال مواد مخدر به ایران، رعایت حقوق شیعیان و دیگر اقوام افغانی، حفظ و گسترش زبان فارسی به عنوان بخشی از میراث مردم افغانستان، فراهم شدن زمینه بازگشت مهاجرین افغانی مقیم ایران، تأمین حقابه ایران، توسعه تجارت و بازرگانی بین ایران و افغانستان و مشارکت در بازسازی و توسعه افغانستان است.
وی اظهار کرد: حفظ استقلال سیاسی افغانستان نه تنها یک مصلحت ملی، بلکه یک ضرورت منطقهای برای توسعه صلح و ثبات است و بر طالبان است که بر استقلال سیاسی افغانستان و جلوگیری از حضور و نفوذ هر قدرت خارجی پافشاری کند. حضور چند دهه نیروهای خارجی از جمله نیروهای آمریکایی و ناتو در خاک افغانستان و فجایعی که آفریدند، باید درس عبرتی برای حاکمیت و مردم مظلوم افغانستان باشد که دیگر بار سرزمینشان جولانگاه قدرتهای بینالمللی و منطقهای نشود.
رئیس شورای راهبردی روابط خارجی اظهار کرد: سیاست ما در افغانستان بستگی کامل به رفتار طالبان دارد و چنانچه مسیر حرکت در افغانستان به سمت یک حکومت فراگیر، حفظ حقوق و امنیت همه اقوام، مقابله با تروریسم و اتخاذ سیاست حسن همجواری باشد، جمهوری اسلامی ایران آمادگی همه گونه همکاری با دولت و ملت افغانستان را دارد و تمامی تجارب و ظرفیتهای خود را در اختیار برادران و خواهران خود در افغانستان قرار خواهد داد.
نظر شما