ارتباط کمبود آهن با خطر ابتلا به بیماری قلبی

محققان در یک بررسی دریافتند کمبود آهن در میانسالی با خطر ابتلا به بیماری قلبی مرتبط است.

به گزارش ایمنا، نتایج یک مطالعه نشان داد حدود ۱۰ درصد از موارد جدید ابتلاء به بیماری عروق کرونر قلب را که در طول یک دهه از میان‌سالی رخ می‌دهد، می‌توان با رفع عارضه کمبود آهن پیشگیری کرد.

محققان آلمانی اظهار کردند: بررسی انجام شده یک مطالعه مشاهده‌ای بوده و نمی‌توان این طور نتیجه گرفت که کمبود آهن موجب ابتلاء به بیماری قلبی می‌شود. هرچند شواهد فزاینده‌ای وجود دارد که نشان می‌دهد این ارتباط وجود دارد و یافته‌های به دست آمده می‌تواند پایه‌ای برای انجام تحقیقات بیشتر و تأیید این نتایج باشد.

در مطالعاتی که پیش از این انجام شده است، نشان داده شد که در مبتلایان به بیماری‌های قلبی-عروقی مانند نارسایی قلبی، کمبود آهن با پیامدهای بدتری از جمله بستری شدن در بیمارستان و مرگ مرتبط است که درمان این مشکل با تزریق آهن داخل وریدی باعث بهبود علائم و کیفیت زندگی در بیماران مبتلا به نارسایی قلبی و فقر آهن می‌شود.

در این بررسی جدید هدف آن بوده که این موضوع مورد ارزیابی قرار گیرد آیا رابطه‌ای بین کمبود آهن و پیامدها در عموم مردم مشاهده می‌شود؟

در این بررسی ۱۲ هزار و ۱۶۴ نفر حضور داشتند که میانگین سنی آنان ۵۹ سال و ۵۵ درصد از آنان زن بودند. در مدت انجام این بررسی، فاکتورهای خطرزای بیماری قلبی از قبیل استعمال سیگار، چاقی، دیابت و سطح کلسترول مورد ارزیابی قرار گرفت. همچنین این افراد در دو گروه تقسیم بندی شدند.

محققان آلمانی معتقدند ۶۰ درصد شرکت کنندگان دچار فقر آهن مطلق و ۶۴ درصد دچار فقر آهن عملکردی بودند. در مدت زمان ۱۳.۳ سال دو هزار و ۲۱۲ مورد فوت گزارش شد. از این میان مجموعاً ۵۷۳ نفر به دلیل بیماری قلبی عروقی جان خود را از دست دادند. همچنین بیماری عروق کرونر قلب و سکته مغزی به ترتیب در هزار و ۳۳ و ۷۶۶ نفر از شرکت کنندگان تشخیص داده شد.

به گفته محققان، فقر آهن عملکردی با افزایش ۲۴ درصدی خطر بیماری عروق کرونر قلب، افزایش ۲۶ درصدی خطر مرگ و میر ناشی از بیماری قلبی عروقی و افزایش ۱۲ درصدی فوت ناشی از تمامی عوامل مرگ و میر همراه بوده است. فقر آهن مطلق نیز با ۲۰ درصد افزایش خطر ابتلاء به بیماری عروق کرونر قلب همراه بود اما با افزایش خطر مرگ و میر ارتباطی نداشته است.

منبع: ایسنا

کد خبر 527642

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.