معامله روزانه بیش از ۵ میلیون دلار در بازار متشکل معاملات ارزی

قائم مقام بانک مرکزی اعلام کرد که از ابتدای سال جاری با استقبال بانک‌ها و صرافی‌ها و همچنین افزایش تمایل صادرکنندگان برای بازگشت ارز حاصل از صادرات به صورت اسکناس، روزانه بیش از پنج میلیون دلار و یک میلیون یورو در بازار متشکل معاملات ارزی معامله شده است.

به گزارش ایمنا به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی، اکبر کمیجانی در بازدید از شرکت بازار متشکل معاملات ارزی ضمن تقدیر از این مجموعه و فعالیت‌های آن در راستای ثبات بخشی به بازار ارز با اشاره به اینکه نرخی که بر اساس سازوکار بازار ایجاد می‌شود نقش مرجع دارد، عنوان کرد: در این زمینه اطلاع‌رسانی عمومی به فعالان بازار و مردم عادی درباره نرخ ارز، کمک قابل توجهی را در بهینه‌سازی بازار داشته است. در حال حاضر دو نماد فعال در بازار وجود دارد که بر اساس اطلاعات موجود، حجم معاملات نماد اسکناس دلار آمریکا در بازار یاد شده از ابتدای فعالیت آن تا امروز بیش از یک میلیارد دلار و در نماد اسکناس یورو، حجم معاملات بالغ بر ۱۷۶ میلیون یورو بوده است.

وی افزود: با تعمیق بازار متشکل معاملات ارزی در سال جاری و استقبال بانک‌ها و صرافی به عنوان کارگزاران بازار و همچنین افزایش تمایل صادرکنندگان به بازگشت ارز حاصل از صادرات خود به صورت اسکناس و عرضه آن در بازار مذکور از طریق کارگزاران بازار، از ابتدای سال جاری تاکنون روزانه به طور متوسط بیش از ۵ میلیون دلار و یک میلیون یورو در بازار مذکور معامله شده است. همچنین با فعال شدن این بازار از تخلفات در بازارهای غیررسمی و تضییع حقوق افراد جلوگیری شده و فعالانی که به صورت رسمی در این بازار حضور می‌یابند می‌توانند با آرامش خاطر نسبت به انجام معاملات اقدام کنند.

کمیجانی عنوان کرد: خوشبختانه با ایجاد بازار متشکل معاملات ارزی طی حدود دو سال گذشته شاهد نظام بخشی به بازار اسکناس بودیم. در حال حاضر در بازار مذکور، ۳۶۸ کارگزار عضو هستند که مشتمل بر ۱۸ بانک، ۲۳ صرافی بانکی و ۳۲۷ صرافی تضامنی از سراسر کشور هستند. لذا این بازار توانسته در همین مدت زمان اندک، موفقیت خوبی را در ساماندهی و انتظام بخشی به بازار اسکناس ارز در سطح عمده فروشی داشته باشد.

قائم مقام بانک مرکزی در خصوص فرآیند فعالیت بازار متشکل معاملات ارزی عنوان کرد: در این زمینه خریداران و فروشندگان براساس سازوکار بازار و از طریق سامانه و خدماتی که این شرکت فراهم می‌کند، می‌توانند فعالیت‌های خود را انجام دهند و نیازهای خود را برطرف کنند.

کمیجانی ضمن تأکید بر تداوم برنامه‌های توسعه‌ای بازار متشکل معاملات ارزی تصریح کرد: امیدوارم این برنامه‌ها با بهره‌گیری از تجربیات کسب شده طی این مدت و هم‌راستا با سیاست‌های ارزی بانک مرکزی ادامه یابد و اهداف متعالی در این زمینه حاصل شود.

وی خاطرنشان کرد: خوشبختانه بازار در حال تعمیق است و در همان حال شفاف سازی در بازار ارز نیز به واسطه بازار متشکل معاملات ارزی محقق شده است. پیام و هدف از تشکیل این بازار روشن است و آن هم ایجاد بازار روشن، شفاف و کارآمدی است که فعالان بازار ارز بتوانند به واسطه کارگزاران بازار متشکل معاملات ارزی در این بازار حضور یابند.

کمیجانی ضمن اشاره به رشد اقتصادی کشور در سال ۱۳۹۹، گفت: خوشبختانه اقتصاد کشور در سال ۱۳۹۹ با وجود تحریم‌های شدید بانکی و مالی و مواجهه با شیوع ویروس کرونا، در مقایسه با سایر کشورها که طی همین دوره رشد منفی اقتصادی را تجربه کرده‌اند، توانست با توسعه ظرفیت‌های داخلی و حمایت از بنگاه‌های کوچک و متوسط نه تنها از رشد منفی جلوگیری کند، رشد مثبت اقتصادی نیز حاصل کند.

قائم مقام بانک مرکزی با بیان اینکه بار روانی اخبار بر بازار ارز اثرگذار است، تصریح کرد: بازار متشکل ارزی باید تلاش کند در ایام ویژه و حساس کنونی مراقبت‌های لازم را از بازار ارز به عمل آورد تا بتوانیم نوساناتی را که از عوامل غیراقتصادی ناشی می‌شود را پشت سر بگذاریم. چرا که از نظر روانی این اخبار می‌تواند بر بازار ارز اثرگذار باشد و ضروری است تحت چنین شرایطی نقش بازار متشکل ارزی و فعالان آن از اهمیت بالایی برخوردار است تا با هدایت گری خود نوساناتی از این نوع را خنثی کند، چرا که این نوسانات بر روی سایر نرخ‌ها و شرایط کلان اقتصاد کشور نیز اثرگذار است.

همچنین کمیجانی از تلاش‌های رئیس کل سابق بانک مرکزی، معاون ارزی و اعضای هیأت مدیره بازار متشکل معاملات ارزی و تمام دست اندرکارانی که به پیشبرد امور در این بازار کمک کرده اند، قدردانی کرد.

گفتنی است قائم مقام بانک مرکزی با حضور در اتاق معاملات از سامانه معاملاتی بازار متشکل ارزی بازدید و از نزدیک در جریان شرایط و سازوکار اجرایی این بازار قرار گرفت. یادآور می‌شود، در این دیدار معاون ارزی بانک مرکزی و همکاران ارزی قائم مقام بانک را همراهی کردند.

کد خبر 503808

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.