به گزارش خبرنگار ایمنا، محسن یارمحمدیان صبح امروز _دوشنبه ۳۱ تیرماه_ در نشست خبری به مناسبت هفته مبارزه با مواد مخدر، در خصوص اقدامات کاهش عرضه و تقاضای مواد مخدر در سطح ملی و استانی، اظهار کرد: هر ساله پنج تیر روز جهانی با مواد مخدر است که از سال ۱۹۸۶ تاکنون این روز به دلیل افزایش حساسیتها و توجه بیشتر به مبارزه با موادمخدر گرامی داشته میشود، برنامههایی که هرساله در این محور پیشبینی میشود با توجه به شرایط هر استانی تدوین و اجرا میشود، با توجه به ورود مقام معظم رهبری به مسئله مواد مخدر موضوع مواد مخدر و اعتیاد را هم علت و هم معلول میدانند به همین دلیل پرداختن به آن بسیار حائز اهمیت است.
وی افزود: شعار روز جهانی مبارزه با مواد مخدر امسال "حقایق درباره مواد مخدر را به اشتراک بگذاریم تا زندگیها را نجات دهیم" است، بر اساس این شعار برنامهها و اقداماتی در استان انجام خواهد شد همچنین یکی از کمیتههای مهمی که برای مقابله با این موضوع فعالیت میکنند کمیته شناسایی اموال قاچاقچیان است که دادستان استان اصفهان مسئول این کمیته است و اهمیت تشکیل این کمیته در شناسایی اموال قاچاقچیان آنهاست چرا که ممکن است برخی قاچاقچیان بعد از دستگیری نخواهند که اموالشان به نفع دولت ضبط شود.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان اصفهان در خصوص کمیتههای تشکیل شده در بحث ساماندهی اعتیاد، خاطرنشان کرد: کمیته درمان نیز برای افرادی که گرفتار اعتیاد شدند تشکیل شده تا با درمان اعتیاد آسیب کمتری به افراد، خانوادهها و جامعه وارد شود که متولی این کمیته هم دانشگاه علوم پزشکی است. همچنین کمیته مقابله که فرمانده نیروی انتظامی مسئول آن است کمیته مهم دیگر در زمینه مبارزه با مواد مخدر است.
وی افزود: کمیته سمنها و مشارکتهای مردمی هم در شورای هماهنگی ایجاد شده که در امر پیشگیری از اعتیاد و مصرف مواد مخدر فعالیتهای مهمی انجام میدهد، علاوه بر آن در این شورا کمیته قضائی و پیشگیری نیز وجود دارد که دستگاه قضا و بهزیستی مسئول این دو کمیته هستند، باید بدانیم کمیتهها با دستگاهها مرتبط هستند و جلساتی را برای رفع مشکلات موجود در زمینه مبارزه با مواد مخدر برگزار میکنند.
درگیری زنان و کودکان به مواد مخدر نسبت به گذشته بیشتر شده است
وی تصریح کرد: حدود ۱۴ هزار میلیارد تومان ضربه به بنیانهای اقتصادی قاچاقچیان وارد شده و اموال آنها به نفع دولت ضبط شده است تا از این طریق بتوان برخورد شدیدی با افراد ذینفع در زمینه مواد مخدر داشته باشیم و آنها بدانند که صرفاً خودشان درگیر نیستند و برای مقابله قطعاً اموال آنها نیز مصادره خواهد شد.
یارمحمدیان در خصوص درگیری زنان و کودکان به مصرف مواد مخدر، اظهار کرد: درگیری زنان و کودکان به مواد مخدر در تمام دنیا نسبت به گذشته بیشتر شده و همچنان مصرف مواد سنتی بیش از صنعتی است و سرعت گرایش به مواد صنعتی نسبت به گذشته بیشتر شده است.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان اصفهان تصریح کرد: در تمام دنیا زنان حدود ۱۰ درصد مردان درگیر مواد مخدر میشوند و میانگین کشوری اعتیاد زنان ۵.۴ و در استان اصفهان تقریباً نصف میانگین کشوری و حدود ۲.۴ است همچنین استان اصفهان نسبت به میانگین کشوری و جهانی در زمینه اعتیاد زنان پایینتر است. بر اساس دادههای جهانی باید در استان حدود ۱۰ هزار زن معتاد وجود داشته باشد و این در حالی است که در استان حدود دو تا سه هزار زن معتاد وجود دارد.
یارمحمدیان گفت: گلوگاههای اصلی واردات مواد مخدر به کشور در شرق و جنوب قرار دارند و همینطور در استان اصفهان نیز گلوگاههای جنوبی و شرقی استان درگیر مواد مخدر هستند که مهمترین آنها گلوگاههای شهرضا و نائین هستند اما این گلوگاهها صرفاً مختص حمل و نقل مواد مخدر نیست و قاچاق کالا، ارز و انسان نیز در این گلوگاهها انجام میشود.
گلوگاه بوئین و میاندشت در حال تقویت است
وی تصریح کرد: این گلوگاهها به شدت تقویت شده و تلاشهای بسیار نیروهای خدوم باعث کشفیات بسیاری در این گلوگاهها شده است همچنین دستگاههای ایکس ری قوی نیز برای رصد در این گلوگاهها قرار دادهایم و گلوگاه بویین و میاندشت نیز در این خصوص در حال تقویت است.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان اصفهان اظهار کرد: تفاوت ۶۰۰ برابری سود مواد مخدر در ایران و پشت مرزهای ایران سبب شده تا افراد بیشتری به این سمت گرایش یابند. در ایران به دلیل موانع موجود و ریسک بالای عبور مواد مخدر از کشور سبب شده تا مواد مخدر حدود ۶۰۰ برابر ارزش افزوده داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه مجرمان از خلاء های قانونی استفاده میکنند و از ما پیشی میگیرند، تصریح کرد: به همین دلیل قانون مبارزه با مواد مخدر که بعد از انقلاب تصویب شده در حال اصلاح است تا خلاء های قانونی رفع شود. در این زمینه از تمام صاحب نظران بهره گرفته شده است. در قانون جدید جرم انگاری هرکدام از مواد مخدر به جای هیئت دولت برعهده وزارت بهداشت خواهد بود تا این موضوع سرعت بگیرد البته هنوز قوانین جدید مصوب نشده اند.
وی با بیان اینکه سالیان حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ نوع مواد مخدر وارد کشور میشود، خاطرنشان کرد: شبکههای اجتماعی به توزیع انواع مواد مخدر دامن زدهاند به همین دلیل شبکههای اجتماعی به طور مستمر رصد میشوند تا با متخلفان برخورد شود. کنجکاوی نوجوانان سبب شده تا توسط شبکههای اجتماعی به سمت مواد مخدر کشیده شوند.
نظر شما