به گزارش ایمنا، مهدی جمالینژاد با اشاره به نظر وزارت کشور درباره پیشنهاد مسکن کوچک مقیاس از سوی شهرداری تهران گفت: با توجه به افزایش قیمت زمین در کلانشهرها و هزینههای ساخت مسکن به نظر میرسد یکی از راهکارهای افزایش دسترسی خانوارها به مسکن، کاهش زیربنای واحدهای مسکونی باشد. بنابراین تولید و عرضه مسکن با زیربنایی متناسب با قدرت خرید مردم به ویژه زوجهای جوان باید در دستور کار قرار گیرد.
وی افزود: مطابق بند (۲۱) ماده ۵۵ قانون شهرداری، اتخاذ تدابیر لازم برای ساختمان خانههای ارزان قیمت برای اشخاص بیبضاعت ساکن شهر از جمله وظایف شهرداری است. هرچند پس از تصویب قانون شهرداری در سال ۱۳۳۴، قانون تأسیس وزارت مسکن و آبادانی تصویب و بعدها به عنوان وزارت مسکن و شهرسازی به عنوان متولی امر مسکن در کشور تعیین میشود.
رئیس سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور ادامه داد: به دلیل پیچیدگی اجرای راهکارهای مدیریتی و کمبود منابع مالی برای تزریق به بخش مسکن در سالهای اخیر دولت به سمت مداخله مستقیم در بخش مسکن حرکت کرده است که تمام آنها به دلیل ساختارهای مدیریتی حاکم ناموفق بوده است و به نظر میرسد تصدی گری شهرداریها در زمینه خانههای استیجاری و کوچک اندازه نیز از این قاعده مستثنی نخواهد بود.
وی با بیان اینکه اختیارات شهرداریها هم با توجه به نبود وجود مدیریت یکپارچه شهری بسیار محدود است، گفت: بنابراین اختصاص زمین مناسب و تأمین زیرساختهای لازم با توجه به افزایش ذاتی تراکم جمعیتی در بخشهایی از شهر به تبع اجرای این آئین نامه باید از سوی سایر دستگاههای خدماتی ایجاد شود و در عمل با مشکلات فراوانی روبرو خواهد بود.
جمالی نژاد تاکید کرد: هرچند ورود مستقیم شهرداریها برای احداث خانههای کوچک مقیاس، کمک مؤثری به دولت خواهد کرد و میتواند به ثبات قیمت مسکن در شهرها بیانجامد؛ اما با توجه به محدودیت منابع شهرداریها در حال حاضر شهرداریها به ویژه در کلانشهرها میتوانند سرمایهگذاری در مسکن را به سوی نیاز واقعی مردم سوق دهند.
وی ادامه داد: ارائه تراکم تشویقی تا حد یک طبقه برای واحدهای کوچک اندازه به ساختمانها در شعاع ۳۰۰ متری ایستگاههای مترو میتواند یکی از ابزارها برای تأمین نیاز واقعی مردم باشد. از طرف دیگر برای خانه کوچک، تعیین حداقل بازه مساحتی تابع عوامل مختلف از جمله عرصه زمین، مسائل اجتماعی، فرهنگی، جمعیتی، اقتصادی و … بوده و احداث آن بر سرانههای خدماتی مصوب طرح تفصیلی نیز تأثیرگذار خواهد بود، بنابراین تعیین این بازه مساحتی نیازمند انطباق با ضوابط طرح تفصیلی خواهد بود. پیشنویس آئین نامه احداث واحدهای کوچک اندازه (فروشی و استیجاری) از سوی شهرداری تهران تهیه شده که برای بررسی بیشتر و جلب نظرات و پیشنهادات سایر دستگاههای مرتبط به کمیسیونهای تخصصی دولت ارائه خواهد شد.
بر اساس گزارش پایگاه اطلاع رسانی شهر، در سال ۱۳۹۷ آماری از سوی بانک مرکزی منتشر شد که نشان میداد؛ ۲۰ درصد از جمعیت شهر تهران در مناطق حاشیه نشین زندگی میکنند و ۴۰ درصد خانوارهای تهرانی زیر خط فقر مسکن قرار دارند. اعداد و ارقامی که به گفته مدیران شهری تهران، نشان از این دارد که مساله مسکن در تهران به جای آنکه در خود تهران حل شود به بیرون از شهر هدایت شده است. به دنبال این رخدادها، طرح ساخت خانههای کوچک مقیاس بار دیگر از سوی مسئولان دولتی مطرح شد. پیشتر و در سال ۱۳۸۸ انجمن انبوه سازان پیشنهاد ساخت خانههایی با متراژ ۲۵ متری را مطرح کرد که در مناطق مرکزی پایتخت ساخته شوند. پیشنهادی که بدون مخالفت و بدون موافقت با آن، به هیچ سرانجامی نرسید. حالا و از سال گذشته شهرداری تهران بار دیگر طرح ساخت خانههای کوچک مقیاس را مطرح کرده است.
نظر شما