نگاه واقع‌بینانه به مواد مخدر در آثار فرهنگی و هنری ضروری است

مدیرکل ‌فرهنگی و پیشگیری ستاد مبارزه با مواد مخدر و دبیر «جشنواره یاریگران» بر ضرورت ایجاد نگاه واقع بینانه در آثار فرهنگی و هنری مرتبط با مواد مخدر گفت: با ایجاد این نگاه و افزایش همکاری فعالیت‌های هنری با ستاد مبارزه با مواد مخدر می‌توان به جامعه عاری از اعتیاد رسید.

به گزارش ایمنا، محمدمهدی اسماعیلی، با تاکید بر اینکه حوزه پیشگیری از اعتیاد فرایند گسترده و متفاوتی دارد، افزود: در این حوزه تلاش شده که مفاهیم پیشگیری در قالب‌های جذاب هنری و فرهنگی به مخاطبان عرضه شود تا پیام ستاد مبارزه با مواد مخدر که کاهش مصرف مواد مخدر در کشور است را دریافت کنند و افراد جدید به این حوزه مصرف وارد نشوند.

وی با بیان اینکه در همین چارچوب یکی از برنامه‌های فرهنگی و پیشگیری ستاد، همکاری و به یاری گرفتن از هنرمندانی است که در عرصه فرهنگ و هنر فعال هستند، خاطرنشان کرد: هدف از این همکاری، رسیدن به جامعه عاری از اعتیاد است.

گام جشنواره یاریگران زندگی در جهت یاری گرفتن هنر در کاهش اعتیاد

اسماعیلی تشریح اهداف نخستین جشنواره یاریگران زندگی پرداخت و گفت: یکی از اهداف برگزاری جشنواره این است که نخست هنرمندان و کسانی که تولیدکننده هنر هستند را با گفتمان یاریگران زندگی آشنا و دغدغه و نگاه کارشناسانه‌ای که برای تولید فعالیت فرهنگی و هنری با رویکرد پیشگیری اولیه از اعتیاد نیاز است را در آنان ایجاد کنیم.

دبیر جشنواره یاریگران زندگی، هدف بعدی از برگزاری این رویداد را گردآوری آثار فرهنگی و هنری تولید شده با رویکرد پیشگیری عنوان کرد و یادآور شد: با جمع آوری این آثار، بانک اطلاعاتی ایجاد خواهد شد.

وی افزود: ضمن اینکه با برگزاری این جشنواره، موج اجتماعی در میان فعالان رسانه‌ای ایجاد خواهد شد که در حوزه مبارزه با مواد مخدر فعالیت کنند. با این کار، سطح دانش و فرهنگ عمومی جامعه هم نسبت به مساله اعتیاد ارتقا یافته و در نتیجه شاهد افزایش مشارکت عمومی مردم در طرح یاریگران و گسترش بسترهای ارتباطی هنرمندان با فعالیت‌های ستاد مبارزه با مواد مخدر خواهیم بود.

هنر نقش برجسته‌ای در ارتقای باور عمومی در مبارزه با اعتیاد ایفا می‌کند

مدیرکل فرهنگی و پیشگیری ستاد مبارزه با مواد مخدر درباره بخش‌های این جشنواره و گره خوردن آن با فرهنگ هم توضیح داد: تولیدات فرهنگی و هنری در پنج بخش فیلم مستند، کوتاه، پوستر، عکس و شعارها و پیام‌های پیشگیرانه در جشنواره به نمایش گذاشته می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: مفاهیم پیشگیری عموماً نهی کننده از انجام کاری است و اگر به صورت کتابی و نامناسب به مخاطب بیان شود جاذبه‌ای نخواهد داشت. اما اگر در چارچوب تولیدات رسانه‌ای و فرهنگی و هنری با انواع و اقسام محتواهای جذاب با آذین بندی فرهنگی و هنری در اختیار مخاطب قرار گیرد نتیجه بهینه‌ای به دنبال خواهد داشت.

اسماعیلی با تاکید بر اینکه هدف، ایجاد نگاه کارشناسانه و واقع بینانه در هنرمندان است، تصریح کرد: تاکنون قالب تولیدات هنری گویای واقعی مساله اعتیاد و پیشگیری و ترک آن نبوده و به شکلی بیان می‌شود که ترک اعتیاد، درمان آن و ماندگاری در ترک به سهولت انجام می‌شود در صورتی که نباید فراموش کرد فقط ۱۰ تا ۲۰ درصد معتادان به ترک دائم می‌رسند.

به گفته وی، نیاز است با محصولات فرهنگی و هنری واقع بینانه به نوجوان یا جوانی که قصد مصرف مواد مخدر دارد به گمان اینکه به راحتی می‌تواند آن را ترک کند، نشان داد که اعتیاد فرایند پیچیده و سختی دارد و واقعاً افراد بسیار زیادی در آن شکست خورده‌اند.

در جشنواره یاریگران از آثار سایر جشنواره‌های فرهنگی بهره گرفته می‌شود

اسماعیلی با بیان اینکه تاکنون نزدیک به ۱۰ هزار اثر در قالب بخش‌های جشنواره ارسال شده، گفت: اکنون در مرحله انتخاب آثار هستیم و در مجموع در هر بخش سه اثر انتخاب می‌شود اما تلاش می‌کنیم به آثاری که قابل تقدیر هستند هم توجه کنیم.

وی با اعلام این خبر که تاریخ اختتامیه جشنواره و معرفی برگزیده‌ها در هفته اول اسفند خواهد بود که تاریخ دقیق آن متعاقب اعلام می‌شود، افزود: آثار برگزیده در سایت یاریگران زندگی بارگذاری می‌شود و در اختیار استفاده عموم قرار خواهد گرفت.

دبیر جشنواره یاریگران زندگی با تاکید بر اینکه این جشنواره به صورت مستقل هر سال برگزار خواهد شد، خاطرنشان کرد: یکی از چشم اندازهای ما برای سال‌های آینده جشنواره، برگزاری آن در فضای بین‌المللی و دعوت و همکاری از هنرمندان خارجی است.

منبع: ایرنا

کد خبر 470889

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.