"رمدسیویر" بیمه شد / گایدلاین جدید درمان کرونا از یکشنبه آتی

سرانجام پرداخت‌های ویژه به کادر، پوشش بیمه‌ای رمدسیویر، تدوین گایدلاین جدید درمان کرونا، لزوم تبعیت پزشکان از پروتکل کمیته علمی مقابله با کرونا و … از جمله مباحثی بود که سخنگوی وزارت بهداشت در بخش دوم نشست خبری امروز خود مطرح کرد.

به گزارش ایمنا، دکتر سیما سادات لاری در نشست خبری که به صورت ویدئو کنفرانسی برگزار شد، در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا تست داروها و یا واکسن کرونا سبب افزایش مرگ و میر بیماران شده است یا خیر، گفت: این صحبت بی منطق است. ما اگر مطالعه‌ای بر داروهایی مثل رمدسیویر و فاویپیراویر انجام دادیم به شکل متداول بوده است و در همه دنیا استفاده می‌شدند. داروی درمان قطعی کرونا وجود ندارد و چیزی که تاکنون همه دنیا به آن رسیده است که می‌تواند نجات بخش بیمار باشد، در درجه اول اکسیژن است و در درجه دوم کورتیکواستروئیدها هستند که در فاز التهابی به مریض می‌دهیم، مابقی داروها کم کننده بیماری هستند و درمان قطعی نیستند.

پزشکان از پروتکل کمیته علمی مقابله با کرونا تبعیت کنند

وی افزود: داروهای آنتی وایرال، اینترفرون‌ها و… همگی شامل این دسته هستند. یک یا دو مطالعه مهم توسط دکتر ملک‌زاده و تیمشان انجام شده است که باعث افتخار ما است چون مشارکت با چندین کشور معتبر و از طریق سازمان بهداشت جهانی بوده است و افتخار است که ما را در یک مطالعه شرکت دادند و نتایج آن را اعلام کنیم. دارویی نبوده که بخواهد باعث افزایش مرگ و میر شود اما آنچه که ما را نگران می‌کند این است که حتماً همه پزشکان از پروتکل کمیته علمی در تجویز داروها تبعیت کنند.

خطر مسمومیت کبدی به دنبال تجویز داروهای متعدد / انتشار گایدلاین جدید درمان کرونا؛ روز یکشنبه

وی افزود: اکنون جوی وجود دارد که ممکن است پزشک نگران باشد و چندین دارو را با هم تجویز کند که نگران هستیم شاید این موضوع عوارض دیگری مانند مسمویت کبدی برای بیمار ایجاد کند. در این راستا سازمان نظام پزشکی و معاونت درمان باید کمک کنند که پزشکان خوب توجیه شوند. البته این قضیه به دلیل نظام شبکه در سیستم ما تا حدودی حل شده ولی پزشک باید توجیه شود که داروی متعدد به بیمار ندهند و بر اساس آخرین گایدلاین برای بیمار دارو تجویز کنند. روز یکشنبه گایدلاین ۹ هم قرار است منتشر شود که امید زیادی به آن داریم چون برای بیماران سرپایی و بستری موارد خوبی در آن قید شده است و داروهای آنتی وایرال به این گایدلاین اضافه شده است.

" رمدسیویر" بیمه شد

لاری تاکید کرد: خوشبختانه داروی رمدسیویر هم تحت پوشش بیمه قرار گرفت که عده‌ای به دنبال سودجویی نباشند. این داروها در فاز خاصی اثرگذاری دارند که اگر با پروتکل کمیته علمی دارو تجویز شود نتیجه بخشی بهتر خواهد بود.

سرانجام پرداخت‌های ویژه به کادر درمان کرونا

وی در ادامه درباره پرداخت‌های ویژه به کادر درمان گفت: ۱۲ هزار و ۳۵۰ میلیارد تومان از آن یک میلیارد دلار صندوق توسعه ملی به ما پرداخت شده است. به دلیل نوسانات ارزی ممکن است دچار تغییراتی در درصدها شویم. از این رقم که در قسمت‌های مختلف به ما دادند آخرین تخصیص ۵,۵۰۰ میلیارد تومان است که از این رقم ۲,۶۰۰ میلیارد تومان تحت عنوان معوقه کارانه در دانشگاه‌های علوم‌پزشکی توزیع شده است. برای مابقی هم منتظر دستورالعمل معاونت بهداشت و معاونت درمان هستند که توزیع آن را هم آغاز کنند.

لاری گفت: درآمد اختصاصی بیمارستان‌ها کاهش یافته است و به همین علت چون بیشتر بیماران، مریض‌های کرونایی هستند درآمد اختصاصی کاهش یافته و کارانه‌ها به مشکل خورده است و علی‌رغم کار بیشتر همکاران، دریافتی آنها کاهش یافته است. البته افزایش دریافتی که در اول سال اعمال شد، شامل حال همکاران ما هم شد ولی قسمت کارانه کاهش یافته است.

وی با اشاره به تفکیک کارانه از اضافه‌کار، اظهار کرد: اضافه کار به موقع‌تر پرداخت می‌شود اما مبلغ کارانه کم شد و به چشم آمد. نمی‌توان در شرایطی که کارانه پرداخت نشده، پاداش پرداخت کرد. با توزیع این ۲,۶۰۰ میلیارد تومان معوقه کارانه به دو تا سه ماه رسیده است که عدد نرمالی است.

وضعیت تردد خبرنگاران در ساعات منع تردد

وی در خصوص چگونگی وضعیت تردد خبرنگاران در ساعات منع تردد، اظهار کرد: اگر به تشخیص خبرگزاری و رسانه لازم باشد خبرنگارانی پس از ساعت ۲۱ تردد کنند باید شماره پلاک خودرو توسط خبرگزاری به پلیس اعلام شود. البته همه باید شرایط را به گونه‌ای تنظیم کنیم که خودروهای محدودی از ساعت ۲۱ به بعد تردد کنند چون حتی خودروهای دولتی هم اگر هماهنگ نکنند مشمول جریمه می‌شوند. اگر قرار باشد همه جز استثنا قرار گیرند دیگر محدودیت مفهوم ندارد. هرکس هرجایی مشغول به کار است، صنف مربوطه باید شرایط را به او اعلام کند.

لاری درباره آمار مبتلایان کرونا، افزود: من هر روز آمار قطعی‌ها را اعلام می‌کنم اما به نظر می‌آید که ممکن است اگر کل را بخواهیم حساب کنیم به مرز ۴ رقمی هم برسیم؛ ولی آمار ما با توجه به افزایش تست‌ها و گزارش‌ها دقیق‌تر شده است، ولی همانطور که هموطنان در آرامستان‌ها می‌بینند به هر حال خیلی چیزها باعث افزایش آمار مرگ و میر نسبت به سالیان گذشته شده است چون خیلی از بیماران زمینه‌ای از ترس ابتلاء به کرونا بیماری خود را کنترل نمی‌کنند.

وی افزود: اینکه بگوییم با افزایش تست‌ها میزان مرگ و میر هم افزایش می‌یابد حرف درستی نیست. افزایش تست‌ها کمک می‌کند شناسایی بیماران را قوت بخشیم و تفاوت میان نرخ ابتلاء و مرگ و میر کم می‌شود و ما از اتهام اینکه می‌گویند شما درصد مرگتان بالا است رها می‌شویم. با شناسایی بهتر افراد مراقبت افرایش یافته و به دنبال آن آمار فوتی‌ها پایین می‌آید.

وی با تاکید بر اینکه عامل نجات از بیماری‌های ویروسی استراحت است، ادامه داد: با استراحت بهتر فرد کمتر به فاز بستری و ICU می‌آید و مرگ و میر می‌رسد.

سخنگوی وزارت بهداشت درباره رپید تست‌ها، مجدداً گفت: اگر این رپید تست‌ها وارد شوند حدود ۵ دلار قیمت دارند که رقم سنگینی است. تستی که قرار است داخلی تولید شود حدود ۱.۵ تا ۳ دلار قیمت خواهد داشت که شاید بتوانیم به یک دلار هم برسانیم. این تست در اختیار مراکز خصوصی قرار نمی‌گیرد و قرار است به شکل رایگان در اختیار مردم باشد. البته توجه کنید که تست. های PCR هنوز به قوت خود باقی هستند چون در مراحل بستری و پیشرفته بیماری ممکن است تست‌های رپید به خوبی نتوانند نشان دهند. اتفاقی خوبی که افتاد این است که قیمت تست متعادل شد زیرا اجزا مختلف آن تفکیک شد و دو قیمت دولتی و خصوصی تعیین می‌شود که از رقم ۵۵۰ هزارتومان یا ۶۰۰ هزارتومان کمتر خواهد بود.

وی در پاسخ به سوالی درباره نحوه فعالیت شرکت‌های خصوصی در محدودیت‌های جدید کرونایی، اظهار کرد: این موضوع دغدغه ما هم هست که با دکتر بندپی (استاندار تهران) عنوان کردیم و قرار بود چهارشنبه تصمیم‌گیری پیرامون این موضوع هم اعلام می‌شود. اگر قرار باشد محدودیت‌ها به درستی اجرا شود همه مراکز از جمله شرکت‌های خصوصی هم باید تحت نظر باشند. وزارت بهداشت کمیته نظارت عالیه است.

داروهای گیاهی کمک کننده در درمان کرونا و چگونگی کارکرد آنها

لاری درباره داروهای گیاهی کمک کننده به درمان کرونا، گفت: اسپری دهانی PHR۱۶۰ است که حاوی ۶ اسانس گیاهی است و کمک می‌کند به بهبود عوارض ریوی شامل تنگی نفس، سرفه و اکسیژن درمانی، داروی دیگر شربت موکوزیفت است که حاوی عصاره آبی میوه دو گیاه که کمک به بهبود علائم خستگی و بی‌اشتهایی در بیماران می‌کند. شربت دیگر با نام استاپ‌سیویر است که نام فرآورده آن مشکلی داشته و تأیید نهایی نشده است و مورد مصرف آن کمک به کاهش زمان بستری بیماران و کمک به بهبود هایپوکسی می‌کند، این شربت حاوی ۷ جز گیاهی است. شربت دیگر با نام آنوآل اس است که هنوز تأیید نهایی نشده است که حاوی یک جز گیاهی است و کمک به بهبودی برخی عوارض بیماری کرونا می‌کند. روال این است که مشخصات به سازمان غذا و دارو می‌رود و بررسی‌های لازم با منابع مختلف انجام می‌شود و بررسی بالینی هم انجام می‌شود سپس دارو به شکل محدود تولید می‌شود تا بتوانند سایر فرایندهای تأیید مرتبط با دارو را انجام دهند، در صورت مثبت بودن نتایج، مجوز موقت به پروانه تولیدی مدت‌دار تبدیل می‌شود که اگر قرار باشد این دارو وارد پروتکل درمان بیماران شود کمیته علمی باید آن را تأیید کند.

وضعیت کرونا در کشورهای دیگر هم وحشتناک است

وی افزود: با تغییر فصل حتی در اروپا هم دیدیم که یک انفجاری در بیماری رخ داد و آنها ۴۵ روز پیش که از ما عقب‌تر بودند نسبت به موارد مرگ و میر ما واکنش نشان دادند و اکنون می‌بینیم وضیعت بیماری در کشورهای دیگر هم وحشتناک است. پیش‌بینی می‌کردیم به دلیل سرما، پاییز و زمستان سختی در پیش داشته باشیم. تابستان با افزایش موارد بیماری غافلگیر شدیم اما برای پاییز و زمستان انتظار افزایش بیماری را داشتیم. با سرد شدن هوا میزان شیوع بیماری هم در استان‌هایی رخ داد که سردتر بودند و درب‌ها و پنجره‌ها بسته بود، افزایش یافت. مساله تهویه هوا در خانه‌ها و آپارتمان‌ها بسیار مهم است. در مورد قطرات تنفسی درشت‌تر که گفته می‌شود در انتقال مؤثر هستند باید سطوح تمیز شود اما میکرودراپت‌هایی در فضا منتشر می‌شود که در فضای بسته تجمع بیشتری دارند. از طرف دیگر افراد ناقل به وسیله افشانه‌ها می‌توانند اطرافیان را مبتلا کنند.

ابتلاهای خانوادگی در ایران

سخنگوی وزارت بهداشت افزود: ابعاد خانواده در کشور ما زیاد است، در کشورهای دیگر خانه به خانه افراد را کنترل می‌کنند، در ایران آخر هفته ۲۰ نفر دور هم جمع می‌شوند، برادر و خواهر و پدر و مادر را به عنوان مهمانی حساب نمی‌کنند اما هر کدام یک خانواده جدا هستند و در طول هفته با افراد مختلفی در ارتباط بوده‌اند و در فضای بسته بدون ماسک کنار هم جمع می‌شوند. به همین علت انتقال خانوادگی در ایران بالا است. افزایش ساعت دورهمی، عدم رعایت پروتکل، بسته بودن فضا و… همگی در انتقال ویروس از افراد خانواده به یکدیگر مؤثر است.

لاری تاکید کرد: افراد مثبت بمب انتقال ویروس هستند و حتماً باید خودشان و حداقل ۱۰ نفر از اطرافیانشان حتی اگر تست کرونا ندهند، ایزوله شوند. همه اینها سرعت انتقال ویروس را بیشتر کرده است، سرعت انتقال خوشه‌ای در خانواده‌ها بیشتر شده است، هم ویروس ووهان چین و هم ویروس ایتالیا در کشور ما در چرخش است.

چگونگی تردد از شهرستانهای اطراف به تهران

وی درباره چگونگی تردد از شهرستان‌های اطراف تهران به تهران، گفت: اگر پلاک با تهران یکی باشد قطعاً منع رفت‌وآمد ندارند. در غیر این صورت برای تردد باید هماهنگی لازم صورت گیرد. استان تهران و البرز یک استان در نظر گرفته می‌شود و تردد تا قبل از ساعت ۲۱ بدون محدودیت است. اسلامشهر هم درون استان تهران لحاظ می‌شود. جرایم نیز توسط دوربین‌ها ثبت می‌شود، در صورتی که نیازمند محور برای تردد باشند نیز باید سوالات از وزارت کشور و پلیس پرسیده شود.

تقسیم بندی تهران به ۳۷۰ محله برای کنترل کرونا

لاری ادامه داد: ما اکنون در مورد زنجیره انتقال بیماری تنها با یک کار موفق نمی‌شویم و باید از طرق گوناگون اقدام کنیم. کنترل محدودیت‌ها هم سخت است. برای اجرایی‌تر شدن محدودیت‌ها و اینکه نواقص آن دیده شود، طرح محله محور مقابله با کرونا مدنظر است که در کل کشور اجرا می‌شود. مثلاً تهران به ۳۷۰ محله تقسیم شده است که از بسیج، هلال‌احمر، آموزش و پرورش، خیرین و… در این راستا کمک می‌گیریم. یکی از اقدامات آنها مراقبت از بیمار است؛ یعنی از طریق سامانه‌ها فرد مثبت در محله خود را شناسایی و رصد می‌کنند و اگر لازم باشد با میراث‌فرهنگی رایزنی کردیم برای اینکه هتل در اختیارمان قرار دهند و اگر بیمار امکان ایزوله در منزل نداشته باشد به این مراکز هدایت می‌شود.

وی افزود: همیاران ما باید به رعایت پروتکل‌ها در محل خود نظارت کنند و برای بیمارانی که مشکل مالی یا غیر مالی دارند ۲۴۰۰ مؤسسه خیریه با کمیته امداد هماهنگ شدند و اگر در محله کسی مشکلی برای مسائل درمانی دارد از طریق طرح محله محور می‌توان به آنها کمک کرد. یا مثلاً سالمندانی هستند که برای اینکه از منزل خارج نشوند، بتوانیم مایحتاج غیرمالی هم به آنها برسانیم. یکی از مشکلات محدودیت‌ها بحث اقتصادی است و در این شرایط باید به گونه‌ای یکدیگر را در سفره‌های هم شریک کنیم.

جلسات بالای ۱۵ نفر در مناطق قرمز، ممنوع

سخنگوی وزارت بهداشت درباره برگزاری آزمون‌های استخدامی نیز گفت: آزمون استخدامی به دی ماه موکول شد. قرار است در این دو هفته حتی جلسات نیز در مناطق قرمز با ظرفیت نهایتاً ۱۵ نفره و در مناطق نارنجی با ۲۰ نفر و مناطق زرد تا ۳۰ نفر برگزار شود.

از نقاهتگاه‌ها استقبال نشد

وی با بیان اینکه نقاهتگاه‌ها چندان مورد اقبال مردم قرار نگرفت، افزود: این اماکن عمومی‌اند و فرد ۱۴ روز حریم خصوصی ندارد. استان زنجان در این زمینه تجربیات خوبی دارد. برخی افراد طالب رفتن به هتل هستند که اگر قیمتش خوب باشد، مشکلی نیست که هنوز قطعی نشده و میراث فرهنگی قرار است لیست هتل‌ها را بدهد و مشمول بیمه هم باشد و قطعاً شرایطی باید تأمین شود که از لحاظ اقتصادی فشاری به بیمار نیاید. از طرف دیگر برخی افراد هم مشکلی با نقاهتگاه‌ها و حتی بازی‌های گروهی نداشتند. به هر حال ما وظیفه تأمین محل‌هایی برای قرنطینه هستیم اما از نقاهتگاه‌ها چندان استقبال نشده است.

بنابه گزارش ایسنا، لاری در خاتمه بیان کرد: نباید از کارهای فرهنگی در بستر فضای مجازی غافل شویم. به عنوان معاون فرهنگی دانشجویی وزارت بهداشت باید اعلام کنم ۱۴ جشنواره بزرگ به شکل آنلاین برگزار کردیم. کتابی با عنوان عهد جانانه متشکل از خاطرات دانشجویان و اساتید از دوران کرونا قرار است منتشر کنیم و از این فعالیت‌ها غافل نیستیم؛ زیرا حتی بحران‌ها هم یک فرصت برای خلق کردن هنر هستند.

کد خبر 456292

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.