١٩٧ محکوم به اعدام از چوبه دار نجات یافتند

رئیس مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضائیه گفت: ١٩٧ محکوم به اعدام در ۶ ماهه نخست سال جاری با تلاش شوراهای حل اختلاف از چوبه دار نجات یافتند.

به گزارش ایمنا، حجت الاسلام والمسلمین هادی صادقی روز یکشنبه در مراسم گرامیداشت هجدهمین سالگرد بنیانگذاری شوراهای حل اختلاف افزود: شوراهای حل اختلاف ارزش والای انسانی دارد و در پی توسعه اخلاق انسانی است.

وی ادامه داد: در همه زندان‌ها شوراهای حل اختلاف مستقر هستند و افزایش صلح و سازش را شاهد بوده، به طوری که در شش ماه نخست سال جاری ٢٠ هزار پرونده در شعب حل اختلاف مستقر در زندان‌ها رسیدگی شده که ١٢ هزار پرونده به سازش منتهی شده است و بیش از پنج هزار زندانی آزاد شده‌اند.

صادقی اظهار کرد: بیش از ٣٠ درصد از مجموع آرای صادره از شوراهای حل اختلاف نیز به مصالحه ختم می‌شود که آمار بالایی است.

وی با اشاره به دو مقوله میانجیگری و داوری تصریح کرد: از آذر ماه آموزش‌های میانجیگری آغاز می‌شود و افرادی که این آموزش‌ها را بگذرانند می‌توانند در این حوزه میان مردم فعالیت کنند و تسهیل‌گر حل و فصل اختلافات مردم باشد.

صادقی گفت: مرکز مدیریت داوری نیز به منظور ترویج و پشتیبانی امر داوری با تاکید بر فرهنگ‌سازی و شناسایی این ظرفیت مهم به مردم تشکیل می‌شود.

رئیس مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضائیه افزود: طرح صلح یاران در دست تهیه است و جمع زیادی تحت پوشش ستاد ملی صبر با تاکید بر استفاده بیشتر از ظرفیت‌های مردمی برای مصالحه و سازش فعالیت دارند.

وی اظهار کرد: نوبت دهی الکترونیک برای جلوگیری از ازدحام مراجعان در ایام شیوع کرونا در حال انجام است همچنین رسیدگی الکترونیک به پرونده‌ها نیز به تدریج باید گسترش یابد که در این خصوص امکانات و زیرساخت‌های لازم باید تأمین شود.

صادقی گفت: مبارزه با فساد یکی از سیاست‌های جدی در دستگاه قضائی است و همه ارکان قوه قضائیه در تلاش برای این سیاست هستند البته این موضوع به معنای حجم گسترده فساد در قوه قضائیه نیست بلکه به معنای این است که اندکی فساد در قوه قضائیه نیز پسندیده نیست.

وی ادامه داد: اخیراً ٢۵ نفر در شوراهای حل اختلاف شناسایی، احضار و در حال بازجویی و محاکمه هستند و در راستای شأن والای شوراها با اندک فسادی در این نهاد مبارزه جدی می‌شود.

براساس گزارش ایرنا، رئیس مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضائی درباره اتقان آرای صادره در شوراهای حل اختلاف گفت: ۶.٣ درصد به احکام صادره از شوراهای حل اختلاف اعتراض می‌شود و از این میان هشت درصد حکم شوراها تأئید نمی‌شود بنابراین فقط حدود نیم درصد از آرای صادره از شوراها نقض می‌شود.

کد خبر 454131

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.