به گزارش خبرنگار ایمنا، کم کردن نوشیدنیهای شیرین مانند نوشابههای گازدار و آب میوه و جایگزین کردن آنها با نوشیدنیهای شیرین شده مصنوعی، هیچ کاری برای سلامت قلب انجام نمیدهند. یک مطالعه جدید نشان داد که خطر ابتلاء به بیماری قلبی در افرادی که نوشیدنیهایی با شیرین کنندههای کم یا بدون کالری مصرف میکنند، در مقایسه با افرادی که به هیچ وجه نوشیدنیهای شیرین نمینوشند، بالاست.
برای این مطالعه، محققان دادههای ۱۰۴، ۷۶۰ شرکت کننده را بررسی کردند، یک مطالعه آنلاین در حال انجام در فرانسه در فواصل منظم شش ماهه که در آن شرکت کنندگان رژیم غذایی، فعالیت بدنی و وضعیت سلامتی خود را ثبت میکنند. آنها دریافتند که شرکت کنندگانی که از نوشیدنیهای شیرین استفاده میکنند بیشتر در معرض خطر بیماریهای قلبی عروقی قرار دارند که البته جای تعجب نیست، زیرا مصرف قند با تعداد زیادی از مشکلات سلامتی در ارتباط است.
با این حال، آنها همچنین دریافتند که کسانی که نسخههای رژیمی نوشیدنیهای شیرین مصرف میکنند (حاوی موادی مانند آسپارتام، استویا و سوکرالوز) در مقایسه با سایر همسالان خود که به هیچ وجه نوشیدنیهای شیرین مصرف نمیکنند، به همان اندازه در معرض خطر بیماریهای قلبی قرار دارند. البته محدودیتهای زیادی برای این تحقیق وجود دارد. از طرف دیگر، به طور مستقیم ثابت نمیشود که شیرین کنندههای مصنوعی خطر بیماری قلبی را افزایش میدهند. این تحقیق همچنین تفاوت بین انواع مختلف شیرین کنندههای مصنوعی را که ممکن است تأثیرات یکسانی نداشته باشند، بررسی نکرده است.
شیرین کنندههای مصنوعی میتوانند اشتها را افزایش دهند، هضم غذا را مختل کرده و میل به غذاهای شیرین را افزایش دهند طبق تحقیقات FDA، تحقیقات گسترده نشان میدهد که شیرین کنندههای مصنوعی برای مصرف بدن بی خطر هستند و بررسیها نشان میدهد اکنون افراد بیشتری شیرین کنندههای بدون کالری را به شکر معمولی ترجیح میدهند. با مصرف در حد اعتدال آنها، میتوان برای کاهش کالری افرادی که سعی در کاهش وزن دارند استفاده کرد. در برخی موارد، مصرف شیرین کنندههای مصنوعی ممکن است برای افراد دیابتی نیز مفید باشد.
مصرف نوشیدنیهای شیرین به طور قابل توجهی در خطر ابتلاء به دیابت نوع ۲ نقش دارد. در مقابل، شیرین کنندههای مصنوعی این کار را نمیکنند. اما به گفته کارشناسان، آنها سالم محسوب نمیشوند و ممکن است خطرات دیگری نیز داشته باشند. برخی شواهد نشان میدهند که شیرین کنندههای مصنوعی میتوانند اشتها را افزایش دهند، هضم غذا را مختل کرده و حتی هوس شدیدتری برای خوردن غذاهای شیرین ایجاد کنند. در نتیجه، اگرچه ممکن است نوشابه و سایر نوشیدنیها برای کاهش وزن یا کنترل دیابت نسبت به مواد قندی کامل ترجیح داده شوند، اما از نظر یک متخصص تغذیه جایگزین ایده آل همیشه آب است نه سایر نوشیدنیهای شیرین.
ویتامینهای قهرمان سیستم ایمنی بدن
رئیس گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان با اشاره به اینکه بیشتر سبزیجات منابع خوب ویتامینها و تقویتکننده سیستم ایمنی بدن هستند، اظهار کرد: نیاز نیست که میوه و سبزیجات گرانقیمت و یا بهترین نوع میوه و میوه مرغوب خریداری شود بلکه میتوان میوههایی با قیمت مناسبتتر خریداری و مصرف کرد.
مهنوش صاحبدل با بیان اینکه میوه و سبزیجات پاییزی که سیستم ایمنی بدن را تقویت میکنند، اضافه کرد: بیشتر میوهها و سبزیجات پاییزی منابع بسیار خوب ویتامین A و C هستند. این دو ویتامین نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی بدن دارند و قویترین تقویتکنندههای سیستم ایمنی هستند.
وی تصریح کرد: میزان ویتامین C در مرکبات زیاد است و اکنون فصل مرکباتی مانند لیمو شیرین، نارنگی و پرتقال است. ویتامین C در سبزیجاتی مانند جعفری و فلفل دلمهای نیز وجود دارد.
رئیس گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان با تاکید بر اینکه در سبزیجات پاییزی ویتامین A نیز وجود دارد، گفت: هویج و کدو حلوایی منبع خوبی از ویتامین A هستند و پاییز، فصل کدو حلوایی است. در مجموع میوهها و سبزیجات نارنجی و سبزرنگ، منابع خوب ویتامین A و C هستند. خرمالو نیز میوه پاییزی است که دارای ویتامین A و C است. انواع دیگر میوه مانند به و سیب نیز منابع خوبی از ویتامین A هستند.
وی ادامه داد: بهتر است میوههای فصل مصرف شود؛ اکنون فصل هندوانه، خربزه و انگور نیست و شاید این میوهها چندان مناسب این فصل نباشند، بنابراین باید مرکبات فصل مانند خرمالو مصرف شود.
صاحبدل خاطرنشان کرد: بیشتر سبزیجات نیز منابع خوب ویتامینها و تقویتکننده سیستم ایمنی بدن هستند. نیاز نیست که میوه و سبزیجات گرانقیمت و یا بهترین نوع میوه و میوه مرغوب خریداری شود بلکه میتوان میوههایی با قیمت مناسبتتر خریداری و مصرف کرد.
تفاوتهای تخم مرغ سفید و قهوهای
یک متخصص اسپانیایی تغذیه بر این باور است با اینکه رنگ پوستههای تخم مرغ باهم متفاوت است، اما هیچ تفاوتی در خواص آنها دیده نمیشود. هیچ تفاوتی بین تخم مرغهای پوسته قهوهای و سفید وجود ندارد و هر دو از ویژگیهای یکسانی برخوردارند.
این متخصص توضیح داد که رنگ پوسته تخم مرغ مربوط به مادهای شیمیایی به نام پیگمنتوم بوده که از مرغ به تخم مرغ منتقل میشود و به نوبه خود تا حدود زیادی به نژاد مرغها بستگی دارد.
وی تأکید کرد که براین اساس رنگ پوسته تخم مرغ به هیچ وجه نشانه وجود تفاوت در خواص غذایی یا نحوه زندگی مرغ نیست. پیش از این، یکی از کاربران WeChat مدعی شده بود که تخم مرغ میتواند حتی بیشتر از سم به بدن آسیب برساند.
وی گفته بود تخم مرغ خام ممکن است حاوی باکتریهایی باشد که باعث اسهال میشود؛ بنابراین باید از مصرف آن برحذر بود. علاوه بر این، تخم مرغ خام حاوی موادی به نام آویدین و آنتی تریپسین است که بر جذب سفیده تخم مرغ در بدن تأثیر میگذارد؛ بنابراین، تخم مرغ باید قبل از مصرف در دمای بالا جوشانده شود تا باکتریهای آن از بین برود.
فواید جالب پیاز
پیاز یکی از موارد قابل دسترس و مفید در آشپزخانهی همه افراد است و به عنوان یک طعم دهنده در غذا استفاده میشود اما از آنجایی که هر ماده میتواند چندین کاربرد و خاصیت داشته باشد پیاز هم از این قائده مستثنی نیست و در موارد خاص میتواند رفع کننده مشکل باشد به خصوص در خانه دارد. پیاز در از بین بردن زنگ زدگی چاقو مؤثر است برای حل این مشکل چندین بار پیاز را با چاقو نصف کنید و بعد متوجه از بین رفتن زنگار میشوید. -اگر از خون مردگی و نیش زنبور رنج میبرید. پوست پیاز برای درمان خارش و عفونت مناسب است.
خمیر پیاز و آب به از بین رفتن آکنه کمک میکند. چون پیاز خاصیت ضد التهابی و آنتی باکتریایی دارد و به همین منظور از ماسک پیاز برای درمان آکنه استفاده کنید. برای از بین بردن بوی نامطبوع رنگ و لاک که برای سلامتی مضر است میتوانید از تکههای پیاز کمک بگیرید. پیاز برای درمان گلو درد هم مفید است. مقداری پیاز را در آب بجوشانید و در صورت نیاز به آن عسل بیفزاید و روزی دو بار بنوشید. اگر لباس شما بر اثر گرمای زیاد اتو، زردرنگ شد، میتوانید یک پیاز را دو نیم کرده و روی پارچه کتانی بمالید. لکههای زردرنگ برطرف خواهند شد. بعد آن را چند دقیقه داخل آب سرد خیس کنید و بشویید.
گوشت بوقلمون معجزهای برای درمان اختلالات گوارشی
تیمی از محققان بین المللی به سرپرستی دانشگاه McMaster کانادا به این نتیجه رسیده اند که گوشت بوقلمون به درمان اختلالات گوارشی و معده کمک میکند. براساس این گزارش، گوشت بوقلمون حاوی آمینو اسید تریپتوفان است که همراه با برخی از باکتریهای مفید برای روده، به بهبودی و عملکرد خوب معده کمک میکند. محققان بیان کردند که وجود" تریپتوفان" در روده میتواند برای معده مفید باشد و این ماده به وفور در گوشت بوقلمون و همچنین شکلات، موز و سبزیجاتی مانند کلم بروکلی یافت میشود.
در طول این مطالعه، محققان سه گروه را بررسی کردند؛ گروه اول بیماران مبتلا به اختلالات گوارشی فعال، گروه دوم بیمارانی که مدت دو سال رژیم "بدون گلوتن" را دنبال کرده بودند و گروه سوم افراد سالم. براساس این مطالعه، بیماران مبتلا به اختلالات گوارشی نشانههایی از کاهش متابولیسم باکتریایی به تریپتوفان داشتند؛ به گونهای که میکروبهای روده به شکل مناسبی مسیر گیرندههای " آریل هیدروکربن" را تحریک نکردند. آریل هیدروکربن التهاب روده را کنترل و از دیواره آن محافظت میکند.
گوشت بوقلمون منبع غنی پروتئین بوده و دو برش ضخیم معادل ۸۴ گرم گوشت بوقلمون حاوی ۲۴ گرم پروتئین، معادل ۴۸ درصد ارزش غذایی روزانه است. اگر دچار اختلالات گوارشی هستید، این ماده غذایی شفابخش را از دست ندهید. پروتئین برای رشد و نگهداری عضلات، ساختار سلولها و کمک به حمل مواد مغذی به داخل بدن ضروری است و همچنین یک رژیم غذایی غنی از پروتئین نیز میتواند با افزایش احساس سیری به کاهش وزن کمک کند.
همچنین گوشت بوقلمون یکی از منابع ارزان قیمت به شمار میرود که از ویتامینهای B کمپلکس مانند فولات، ویتامین B ۱ یا تیامین، ریبوفلاوین یا ویتامین B ۲ و ویتامین B ۳ یا نیاسین که برای افزایش تولید انرژی و ارتباطات سلولی مهم است و ویتامین B ۶ که به شکل گیری اسیدهای آمینه و تولید انتقال دهندههای عصبی کمک میکند همچنین ویتامین B ۱۲ که برای تولید DNA رنگی و تشکیل سلولهای قرمز خون لازم است، سرشار بوده و به وفور در گوشت بوقلمون وجود دارد.
نظر شما