به گزارش ایمنا، فرهاد سرخوش، با اشاره به فعالیت هفت تشکل زیست محیطی در احیای دریاچه ارومیه، اظهار کرد: پنج تشکل دیگر نیز در قالب تعاون روستایی به منظور آگاهسازی، توانمندسازی و مشارکت جوامع محلی در امر حفظ، احیای، توسعه و بهرهبرداری از عرصههای منابع طبیعی و همکاری و همراهی روستاییان در راستای اجرای توسعه پایدار روستایی فعال هستند.
وی به آموزش ۹۵ تشکل آب بران برای کمک به احیای دریاچه ارومیه نیز اشاره کرد و افزود: ۳۰ تشکل آب بران در مهاباد، ۲۵ تشکل در باراندوز، ۲۷ تشکل در ارومیه، هفت تشکل در میاندوآب، پنج تشکل در نقده و یک تشکل آب بران نیز در سلماس آموزشهای لازم را دیده و آماده همکاری هستند.
رئیس دفتر استانهای ستاد احیای دریاچه ارومیه در رابطه با وظیفه تشکلهای آب بران تصریح کرد: این تشکلها بهعنوان یکی از روشهای مدیریت مشارکتی، راه خوبی برای حذف مشکلات شبکههای آبیاری، زهکشی و مدیریت مصرف آب است.
وی با تاکید بر اینکه بدون همراهی مردم طرحهای ستاد احیای دریاچه ارومیه ضمانت اجرایی ندارد، گفت: احیای دریاچه ارومیه یک مطالبه عمومی بوده و ستاد احیای مصمم به بهرهمندی از ظرفیت مردم در این راستاست.
سرخوش ادامه داد: سعی بر آن شده تا تمامی سازمانهای مردم نهاد فعال در حوزه دریاچه ارومیه در سه دسته محیط زیست، توسعه معیشت پایدار و کنترل آبهای سطحی و انهار تقسیم بندی شده و مأموریت مختص به آنان محول شود.
رئیس دفتر استانهای ستاد احیای دریاچه ارومیه با تقدیر از مردم کمک به ستاد احیای در پیشبرد اهداف، خاطرنشان کرد: در اجرای طرحهای احیای دریاچه ارومیه هرچند در اوایل یک نوع بی اعتمادی نسبت به ستاد احیای وجود داشت که از سم پاشی جریان مخالف دولت نشأت میگرفت ولی امروزه مردم تمام قد در کنار دولت برای احیای دریاچه هستند.
وی به ایرنا گفت: با تجهیز اراضی کشاورزی به آبیاری مدرن و اصلاح الگوی کشت، نه تنها میزان آب مصرفی در کشاورزی حوضه آبریز دریاچه ارومیه کاهش یافته است بلکه از سویی نیز تولید محصولات افزایش داشته که از نتایج همکاری و همدلی مردم با دولت است.
در حال حاضر تراز دریاچه ارومیه یک هزار و ۲۷۱ متر و ۲۶ سانتی متر است. قبل از تشکیل ستاد احیای دریاچه ارومیه تراز این حوزه آبی بسته سالانه به طور متوسط ۴۰ سانتیمتر کاهش مییافت اما در سایه اقدامات دولت تدبیر و امید، روند خشک شدن آن متوقف شد.
هرچند تراز یکهزار و ۲۷۴ متر به عنوان ارتفاع اکولوژیک دریاچه ارومیه اعلام شده ولی این دریاچه در تراز یکهزار و ۲۷۲ متر هم شرایط مطلوب خواهد داشت و بیش از ۹۵ درصد کانونهای ریزگرد آن رفع خواهد شد.
دریاچه ارومیه در قالب طرحهای ستاد احیا قرار است ظرف مدت ۱۰ سال / از ۱۳۹۴/ به تراز اکولوژیک خود برسد که حدود یکونیم تا ۲ سال از برنامه عقب است؛ این دریاچه از اواسط دهه ۱۳۸۰ شروع به خشک شدن کرد و بنا بر آمار بینالمللی تا سال ۲۰۱۵ میلادی حدود ۸۰ درصد از مساحت آن خشک شد.
نظر شما