به گزارش ایمنا، بیش از سه هفته از رونمایی رسمی واکسن کرونای تولید شده از سوی روسیه میگذرد، مسکو نام این واکسن را "اسپوتنیک وی" گذاشته است. دانشمندان روسی به تازگی اعلام کردهاند تاکنون هیچ عوارض جدی از این واکسن در افراد مشاهده نشده است.
بر این اساس، تحقیقات مشترک وزارت بهداشت و درمان روسیه و وزارت دفاع این کشور نشان میدهد ۷۶ فردی که این واکسن را دریافت کردهاند همگی در بدنشان پاسخ ایمنی ایجاد شده است. همچنین در خون این افراد آنتی بادی (پادتن) مشاهده شده و در سه هفته نخست، بدن آنها شروع به ساخت آنتی بادی کرده است.
گزارش جدید روسیه پس از آن منتشر میشود که سازمان جهانی بهداشت و سایر کشورها از تأیید واکسن اسپوتنیک وی خودداری کردند. روسیه پس از پایان مرحله دوم آزمایش انسانی واکسن کرونا، پیش از انجام مرحله سوم و پایانی این واکسن آن را به بازار عرضه کرد. دانشمندان روسی اعلام کردند علت موفقیت در عرضه سریع واکسن این است که آنها از نسخه تعدیل شده واکسنی استفاده کردهاند که پیشتر برای بیماریهای دیگر ساخته شده بود.
با این حال دانشمندان روسیه اعلام کردهاند فرآیند آزمایش مرحله سوم واکسن کرونا دستکم شش ماه به طول خواهد انجامید و همزمان با توزیع واکسن، آزمایش مرحله سوم را نیز انجام خواهند داد. قرار است نخستین داوطلبان هفته آینده واکسن تولیدی این کشور را دریافت کنند.
با این وجود، تنها در طول مرحله سوم آزمایش است که واکسن کرونا بر روی تعدادی زیادی از افراد تست میشود و در نتیجه میتوان از کارایی و ایمنی آن اطمینان حاصل کرد. سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده است ۱۷۶ واکسن کرونا در جهان در حال توسعه است. از این میان، ۳۴ واکسن به مرحله آزمایش انسانی رسیده است و ۶ تا ۹ واکسن در مرحله پایانی قرار دارند. سازمان جهانی بهداشت، سازمان غذا و داروی آمریکا و نیز سازمان غذا و داروی اتحادیه اروپا، سه نهادی هستند که با استانداردهای بالا، میتوانند کارایی و ایمنی یک واکسن یا داروی جدید را تأیید کنند.
بنا به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، تاکنون ۲۶ میلیون و ۶۰۰ هزار تن در جهان به ویروس کرونا مبتلا شدهاند. از این میان، ۸۷۵ هزار تن جان خود را از دست دادهاند. سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده است نباید در یافتن واکسن کرونا عجله کرده و کارایی و ایمنی آن را فدای مسائل سیاسی کرد. این نهاد در جدیدترین برآورد خود اعلام کرده است احتمالاً واکسن مؤثر برای کووید ۱۹ اواسط سال ۲۰۲۱ میلادی به بازار عرضه خواهد شد. با این حال، انگلیس، آمریکا و آلمان خود را برای واکسیناسیون عمومی در ماه ژانویه آمده کردهاند.
نظر شما