توصیه‌هایی برای مصرف زولبیا و بامیه در ماه رمضان

رئیس دانشکده تغذیه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان توصیه هایی را برای مصرف زولبیا و بامیه در ماه مبارک رمضان ارائه داد.

حسن انتظاری در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با بیان اینکه استفاده از مواد قندی مصنوعی مانند زولبیا بامیه چندان مغذی نیست، اظهار کرد: اگر دقت کنید در طبیعت به ندرت موادی داریم که همزمان هم چرب و هم شیرین باشد و این در مورد زولبیا و بامیه اتفاق افتاده و موادی است که هم چرب و هم شیرین است، بدن ما هم خیلی با این ماده سازش پیدا نکرده و از بدو آفرینش ژن‌های ما با این نوع مواد خوراکی تطابق پیدا نکرده‌اند، چرا که در طبیعت این نوع مواد غذایی وجود ندارد.

وی ادامه داد: در عین حال موادی که در تغذیه منع کامل کنیم، خیلی کم است، مگر اینکه که مواد سمی باشند یا کشورهای مذهبی از جمله کشور ما منع دینی داشته باشند، بنابراین منع کاملی برای مصرف زولبیا و بامیه نداریم.

رئیس دانشکده تغذیه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان خاطرنشان کرد: این نوع مواد غذایی خوب نیستند، اما واقعاً آنقدر هم مضر نیست و مواد مضرتر از این هم در زندگی روزمره وجود دارد، با تمام وجود بهتر است که در ماه مبارک رمضان کمتر از زولبیا و بامیه استفاده کنیم.

وی با توضیح اینکه برای زولبیا و بامیه باید جایگزین‌های طبیعی داشته باشیم، افزود: اگر بخواهیم جایگزینی برای زولبیا و بامیه داشته باشیم، خرما، عسل و میوه‌ها جایگزین خوبی برای آن هستند، به ویژه خرما که قند آن نسبتاً بالا است، سریع جذب می‌شود و برای پیشگیری از افت قند خون در طول روز کمک کننده است و جبران کمبود مواد قندی در خون را می‌کند.

انتظاری درمورد مصرف روغن‌ها گفت: در ارتباط با زولبیا و بامیه بحث سرخ کردن و مصرف روغن را داریم، در مورد روغن‌ها اگر بخواهیم خیلی مختصر و مفید بگوییم، بدترین آن‌ها روغن‌های جامد گیاهی به خاطر داشتن اسیدهای چرب ترانس هستند و بهترین روغن‌ها روغن‌های آفتابگردان، زیتون، کنجد، کلزا و یا کانولا هستند، البته این چند مورد که جزء بهترین روغن‌ها هستند، هیچکدام برای سرخ کردن مناسب نیست، بین انتخاب بد و بدتر و نه بین انتخاب خوب و بد، بهتر است از روغن‌های جامد جانوری یا روغن‌های مخصوص سرخ کردنی استفاده بشود، لطفاً دقت کنید انتخاب بین بد و بدتر است، نه اینکه توصیه به سرخ کردن کنیم، گاهی اوقات انسان در واقع چاره‌ای ندارد جز اینکه بین بد و بدتر انتخاب کند.

وی اضافه کرد: مصرف غذاهای سرخ کردنی که زولبیا و بامیه نیز جزئ آن است، در ماه مبارک رمضان توصیه نمی‌شود، اما در عین حال منع کامل هم نمی‌شود، اگر موارد گفته شده در مصرف زولبیا و بامیه و غذاهای سرخ کردنی رعایت شود، روزه‌داری خوبی خواهیم داشت.

کد خبر 421172

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.