اصلاح خطوط پردازش پسماند اصفهان تا خردادماه ۹۹

سرپرست سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان گفت: پروژه اصلاح و بهسازی خطوط پردازش پسماند کارخانه برای مدیریت بهتر پسماندها یکی از مهم‌ترین پروژه‌های سازمان است که از سال گذشته کلید خورده و پیش‌بینی می‌شود تا خردادماه سال آینده مراحل احداث آن به اتمام رسد.

به گزارش خبرنگار ایمنا، محمد صادقی در نشستی مشترک با حضور مدیرکل دفتر مدیریت پسماند سازمان حفاظت محیط زیست کشور، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان و مدیرکل هماهنگی و نظارت خدمات شهری، در خصوص وضعیت تولید پسماند در شهر اصفهان و پردازش آن در کارخانه، اظهار کرد: روزانه حدود یک هزار تن پسماند به کارخانه منتقل می‌شود که از این میزان حدود ۶۰۰ تن به کود کمپوست تبدیل شده و بین ۱۰ تا ۲۰ تن آن پسماند خشک است که وارد فرآیند بازیافت می‌شود.

وی افزود: حدود ۴۰۰ تن از پسماندهای جمع‌آوری شده روزانه از سطح شهر، غیر ارگانیک بوده که دفن می‌شود و امید می‌رود تا در آینده بتوان از طریق تکنولوژی‌هایی مانند پیرولیز آنها را مورد استفاده قرار داد.

سرپرست سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان با اشاره به آمار سایر گروه‌های پسماند تصریح کرد: ۱۲ تن پسماند عفونی، ۳۲۰۰ تن نخاله‌های ساختمانی، ۱۹۶ تن پسماند روز و حدود ۶۲ تن پسماند خشک، آمار دیگر گروه‌های پسماند جمع‌­آوری شده در طول روز است.

وی با اشاره به پروژه اصلاح و بهسازی خطوط پردازش پسماند کارخانه گفت: این اقدام یکی از مهم‌ترین پروژه‌های سازمان است که از سال گذشته کلید خورده و شامل دو خط با ظرفیت هر کدام ۲۵۰ تن است و پیش بینی می‌شود تا خردادماه سال آینده مراحل احداث آن به اتمام برسد.

صادقی با اشاره به چشم انداز اصفهان برای افق ۱۴۰۰، اظهار کرد: اصفهان شهر بدون دفن پسماند، چشم‌انداز پیش روی سازمان است و تلاش‌ها به سمتی می‌رود که تا سال ۱۴۰۰ با استفاده از روش‌هایی مانند هاضم بی‌هوازی و پیرولیز، دفن پسماند را به کمتر از ۱۰ درصد برسانیم.

وی با اشاره به دیگر پروژه‌های سازمان، گفت: ایجاد یک لندفیل استاندارد و عایق در برابر نفوذ شیرابه به خاک، ساخت سرند بالستیک با قابلیت جداسازی اجزای دوبعدی و سه بعدی پسماندها در فرآیند پردازش و طراحی و نصب مخازن زیرزمینی هوشمند در سطح شهر از جمله دیگر پروژه‌های سازمان بوده است.

سرپرست سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان از فعالیت‌های آموزشی به عنوان رکن اساسی در مدیریت پسماندها یاد کرد و افزود: توزیع حدود ۴۰۰ هزار جعبه ایمن در میان شهروندان شامل دانش‌آموزان، بیماران خاص و ...، طراحی، تولید و توزیع حدود ۱۰ هزار کارتن پلاست و یک هزار مخزن فلزی برای جداسازی پسماندهای خشک و ارائه تولیدات آموزشی برای گروه‌­های مختلف مانند بروشور، بازی، فیلم، کتاب و ... از جمله فعالیت‌های آموزشی سازمان برای افزایش مشارکت شهروندان است.

وی با اشاره به پروژه‌های توسعه محور سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان، تصریح کرد: هاضم بی‌هوازی، پیرولیز، پسماندسوز بیمارستانی و راه‌اندازی سیستم یکپارچه مدیریت پسماندهای عمرانی و ساختمانی از جمله پروژه‌هایی است که مسیر بررسی و پژوهش را جهت اجرا طی می‌کند و در این زمینه رایزنی‌هایی با بهترین شرکت‌های مجری این طرح‌ها انجام شده است.

بهبود روند مدیریت پسماند خشک و بازیافت

بهزاد حقانی، مدیرکل هماهنگی و نظارت خدمات شهری شهرداری اصفهان در ادامه این نشست اظهار کرد: از سال ۷۵ پسماندهای خشک شهر اصفهان به صورت جداگانه جمع آوری می‌شود و در همان زمان نیز سازمان جداگانه ای به نام سازمان بازیافت برای مدیریت این امر تشکیل شد؛ این رویه به مرور زمان اصلاح شد و مباحث فرهنگی و آموزشی نیز مورد توجه قرار گرفت.

وی با اشاره به تخصصی‌شدن عملکرد پیمانکاران و تقسیم‌بندی شهر به دو فاز شرقی و غربی برای اجرای بهتر امر مدیریت پسماندهای خشک، تصریح کرد: به همین منظور برای جداسازی پسماندهای خشک دو مرکز پردازش مجزا در نظر گرفته شده و عملیات پردازش به طور صحیح و اصولی در دو بخش شرقی و غربی به طور جداگانه انجام می‌شود.

مدیرکل هماهنگی و نظارت خدمات شهری شهرداری اصفهان در رابطه با فعالیت‌های آموزشی انجام شده، گفت: در هر منطقه شهری بر اساس جمعیت و وسعت منطقه یک یا دو مسئول آموزش برای فعالیت‌های فرهنگی و آموزشی برای اقشار مختلف مانند دانش آموزان، زنان خانه‌دار، دانش آموزان و ... فعالیت می‌کند و آموزش در مناطق پانزده گانه شهری به روش‌های مختلف مانند آموزش در مهدهای کودک، فرهنگسراها و درب منازل صورت می‌گیرد.

وی با اشاره به ارائه آموزش در زمینه مدیریت و جمع آوری پسماندهای تر اظهار کرد: اصفهان جزو معدود شهرهایی است که جمع‌آوری پسماندتر آن یک شب در میان انجام می‌شود و تقویم زمانی نیز در قالب محصولات فرهنگی به شهروندان اطلاع داده می‌شود.

حقانی تصریح کرد: علاوه بر این اقدامات در هر منطقه مسئولان پسماند دارای کارت ظابط قضایی نیز فعالیت می‌کنند تا با کسبه و اقشاری که در مدیریت پسماند قانون را رعایت نمی‌کنند، برخورد قانونی انجام شود.

کد خبر 399891

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.