اسماعیل نجار در گفتوگو با خبرنگار ایمنا در خصوص مدیریت ریزگردها در کشور اظهار کرد: مدیریت ریزگردها بر عهده سازمان حفاظت محیط زیست است، بر اساس آخرین گزارشهای اعلام شده کانونهای ریزگرد در ۱۶ استان کشور شناسایی شده و مطالعات برای بهبود شرایط در حال انجام است.
وی با بیان اینکه طی ۲۰ سال اخیر خشکسالی در کشور وجود داشته و این امر منجر به افزایش نقاط بیابانی شده و مهمترین راهکار مدیریت گرد و غبار در کشور توسعه پوشش گیاهی است، افزود: در این راستا طی اولویتبندیهای صورت گرفته ساماندهی کانونهای گرد و غبار خوزستان و سیستان و بلوچستان در اولویت است چرا که این کانونها آسیب زیادی را به تاسیسات وارد کردهاند.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با بیان اینکه اساس کار در سازمان مدیریت بحران پیشگیری و پیش بینی است ولی به دلیل گستردگی کار آنچنان به آن توجه نمیشود، ادامه داد: به طور مثال در کشور ایران ۱۴۷هزار کیلومتر رودخانه وجود دارد که همه آنها نیازمند لایروبی و ساماندهی است و این امر زمان بسیار زیادی میخواهد.
وی با بیان اینکه با توجه به تغییرات اقلیمی شاهد افزایش یک درجهای دمای زمین بودهایم، ادامه داد: با این اتفاق نوع، زمان و پراکندگی بارشها را داشتهایم و از این رو امکان پیشبینی در خصوص مباحث جوی بسیار سخت شده است.
نجار با بیان اینکه امسال در پلدختر پنج هزار متر مکعب بارش اتفاق افتاده است، اضافه کرد: این در حالی است که گنجایش رودخانه این منطقه دو هزار و ۴۰۰ متر مکعب بوده است و همین امر منجر به بروز سیل و خرابیها در منطقه شد.
وی تصریح کرد: مطالعات و پیشبینیهای صورت گرفته در ایران در حد ۲۵ تا نهایت ۵۰ سال است و نمیتوان برای ۵۰۰ سال پیشبینی کرد.
نظر شما