به گزارش ایمنا به نقل از روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان، سید عادل مولا با اشاره به گم شدن گوزنهای زرد ایرانی سایت میانرود دزفول در پی وقوع سیلاب در منطقه، اظهار کرد: پس از فروکش نسبی سیلاب در منطقه میانرود در پارک ملی دز و در جهت پایش سلامت گوزن زرد ایرانی، محیط بانان اداره پارک ملی دز با همکاری و هماهنگی بخش محیط طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان روز گذشته پنج دوربین تلهای در منطقه مرتفع سایت گوزن زرد ایرانی که قبلاً جهت جلوگیری از آسیب از سیل در طغیان رودخانه احداث شده بود، نصب کردند که خوشبختانه آثار سرگین و رد پای گوزنها مشاهده شد.
معاون محیط زیست طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان درخصوص شرایط گوزنها گفت: تاکنون هیچ گونه تلفاتی از گوزنها دیده نشده و خوشبختانه ردپا و سرگین تازهی این گونه باارزش در خطر انقراض را در محل سایت حفاظت گوزن زرد ایرانی مشاهده کردهایم.
وی افزود: در جریان سیل و طغیان رودخانه دز در سال ۱۳۹۵ نیز با وجود دبی شدیدتر رودخانه، گوزنها توانستند خود را نجات دهند، زیرا گوزنها شناگران ماهری هستند. بنابراین اکنون نیز امید به زنده ماندن گوزنهای زرد ایرانی در میانرود دزفول (پارک ملی دز) بسیار زیاد است.
مولا اضافه کرد: پس از سیل سه سال پیش، خاکریز مرتفعی در محل نگهداری گوزنها ساخته شد تا در شرایط طغیان رودخانه محل امنی برای گوزنها باشد که احتمال میرود در سیل کنونی نیز روی تپه بروند و یا به جنگلهای دز پناه ببرند که با توجه به این موضوع پنج دوربین تلهای در منطقه نصب شد که به محض دریافت اطلاعات گونه گوزن زرد باقی مانده در سایت اعلام خواهد شد.
نظر شما