پایش پارامترهای رشد گیاهی با فناوری "سنجش از دور"

رییس پژوهشگاه فضایی ایران از اجرای پایلوت سامانه تشخیص سطح زیر کشت پنج محصول پرمصرف در کشور خبر داد و گفت: این سامانه با استفاده از فناوری‌های سنجش از دور علاوه بر برآورد میزان سطح زیر کشت، پارامترهای رشد گیاهی را پایش می‌کند.

به گزارش ایمنا به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، حسین صمیمی دستیابی و کسب دانش فنی ماهواره‌های سنجشی و مخابراتی را از ماموریت‌های این پژوهشگاه دانست و اظهار کرد: وارد شدن فناوری‌های فضایی به زندگی مردم از جمله سیاست‌های جدید وزارت ارتباطات و بخش‌های فضایی است، بر این اساس بر توسعه خدمات فضا پایه مانند کاربردهای ماهواره‌های سنجش از دور در حوزه‌های مختلف متمرکز شدیم.

وی ادامه داد: بر این اساس، پایلوت سامانه پایش برای بخش کشاورزی در دستور کار قرار گرفت زیرا بیش از ۹۰ درصد آب حوضه‌های آبی در بخش کشاورزی مصرف می‌شود .

 رییس پژوهشگاه فضایی، داده‌های این پایلوت را قابل استفاده برای تصمیم‌گیران کشور دانست و یادآور شد: بر این اساس سعی می‌شود نتایج مطالعات به صورت داشبوردهای مدیریتی در اختیار مدیران و تصمیم‌سازان قرار گیرد.

صمیمی، پایش بیماری‌های گندم و حق‌آبه را از دیگر موضوعات مطالعاتی این پژوهشگاه عنوان کرد و افزود: علاوه بر آن تعاملاتی را با سازمان حفاظت محیط زیست برای رصد گرد و غبار و سایر چالش‌های زیست محیطی داریم. در این تعاملات نیاز به ماهواره‌هایی است که بتواند تصاویر مورد نیاز را در اختیار ما قرار دهد. همچنین در این مطالعات اقدام به ذخیره‌سازی و پردازش تصاویر و ارائه الگوریتم‌های متناسب با شرایط آب و هوایی کشور می‌شود.

 وی بومی بودن بخش دانشی را از نقاط قوت این پژوهشگاه دانست و ابراز امیدواری کرد که با در مدار قرار گرفتن ماهواره‌های بومی، بخشی از تصاویر مورد نیاز حوزه سنجشی از طریق ماهواره‌های بومی تامین شود.

صمیمی با اشاره به دستاوردهای فضایی در حوزه زیست محیطی، اظهار کرد: سامانه تشخیص سطوح زیر کشت محصولات کشاورزی با استفاده از فناوری‌های سنجش از دور و پایش پارامترهای رشد گیاهی از جمله این دستاوردها است که در قالب پایلوت اجرایی شد.

به گفته رییس پژوهشگاه فضایی ایران، این سامانه روی پنج محصول گندم، برنج، ذرت، یونجه و کلزا در پنج اقلیم آب و هوایی مختلف کشور اجرایی شده است.

کد خبر 363946

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.